![]() |
Citiraj:
Što se mog tiče - uz sve instalacije u firmi i s brzom internet vezom, uz instalaciju uz normalni rad treba mi min tri do četiri dana. :D Dva sata je teško i za redovnu instalaciju windoza, kamoli što više. |
Domaćeg korisnika vulgaris ne računam. :) Ti si rekao svoj komp, osim ako mi ne želiš uvaliti staru 486dlc s 5.25 disketama da ti stavljam dos i stari autocad te da čupam stare podateke s njih i podešavam idiotske com portove ( locker ide na njih ili na lpt jer ipak moramo raditi s legalnim aplikacijama ) te se zafrkavam s ručnim namještanjem irq-a jer ipak želimo da naš sb od 100 maraka radi, mislim da je normalna instalacija windowsa na računalu korisnika kao ti ( zna koja je konfiguracija, koje grafe ima, koju matičnu, što želi ) izvediva za dva sata. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam imao taku srecu da sam morao nedavno trpat muziku na ipod covjeku koji bez razmisljanja ostavlja 50 kn baksisa konobaru, plati sugavi ipod debelo cetveroznamenkasto i onda misli da se ja moram valjda zbog mira u svijetu drkat s tim jer on nije u stanju skuzit taj toliko hvaljeni user friendly, idiot proof i sl. sistem sinkronizacije. E pa 200kn je malo. Najradije bih poceo ko na bausteli, kolko materijal, tolko i ruke. Ima tu nes. I onda da mene bude sram naplatit? Nek ide u jebeni apple servis drugi put. |
@rodney Sry, ali ovo je bilo samo moje mišljenje. Forum i služi tome, razmjeni mišljenja :) Cijela familija mi ima iphone ( mislim da su firme dobile popuste na to s obzirom koliko ih je došlo ) i također sve kolege na poslu. Sinkronizacija i neke muke oko prebacivanja nikad nije bilo. Jedino što kod iphona naplatim ako ne radim kolegi ili seki je jailbrejk. O deranju seljačina kojima je normalna ljudska komunikacija na razini retardiranog babuna s viškom novaca od pamtenog tatice iz državne službe ne bih, ali podržavam :P
@iggy Imam jako dobar link, bez brige. :) Iss, iskreno se nadam da google neće toliko brzo pospremiti ovo o 3.11 jer sam inače nadrapao kao žuti kad stari skuži. Uspio sam ga konačno uvjeriti da njegova antikna apartura ne radi i da se ništa ne da zamijeniti/popraviti/instalirati jer ako se opet toga dotakne, ne gine mi vrapče. Ono slaganje sli-ja prije postojanja dotičnog s dvije "profesionalne" elsine grafičke za acad i tjeranje dotičnih da prorade kako je to reklamirano u sklopu s tabletom i lockerom na lpt-u ( jedna grafa vesa local bus a druga normani pci ) je stvar koju ne želim nikome. :) |
Citiraj:
|
os2? Nema te love koja bi me natjerala da se toga dotaknem....
|
Citiraj:
Ali nije meni problem ni wc oprat, 20-30min za cijelu kupaonu, al nebih ga nikom zdravom oprao iz usluge pa da je sam Isus Krist. |
To stoji. Ne bih ni ja nikome wc prao :) Fora je da ovo što radim i kome radim, radim iz usluge. Zašto? Jer u krugu ljudi di se ja krećem i s kojima radim i dalje vrijedi ono staro načelo "ruka ruku mije", naročito kada treba "dišama" treba srediti te iphone stvari ili komp za kćer/sina te namjestiti kućno kino. Mislim da je najveći problem kako kome odrediti cijenu, osim ako nisi stvoren kao robot i nemaš apsolutno razumijevanja za bližnjeg svoga i u duši si prljavi kapitalista.
Nedavni primjer, zamolila me majka da kada se konačno pojavim doma da li bi mogao jednoj njenoj poznanici srediti laptop, da joj kćer ima za školu. Došao doma, donio čovjek komp, neki laptop koji je toliko bio u banani da čak ni nativnu rezu nije mogao vrtiti. Sredim to za sat i pol dok igram tenkiće na netu i dođe me pitati mjaka da koliko ću to naplatiti. Kažem, 150 i da sam joj još stavio neke serije da može mala gledati. Majka me pogleda i kaže da će onda ona platiti jer oni nemaju ni za kruh. Znači to je familija di majka radi za 1800kn u teksitlnoj tvornici, a otac kao dostavljač kruha za isto toliko i imaju dvoje djece koje kreće u školu. Misliš da je u redu uzeti 200kn ljudima koji nemaju djeci za tablu čokolade za posao koji odradiš dok se igraš? Zagreb je druga stvar, Ovo je priča iz mog rodnog kraja di su bircevi jedina stvar koja još radi i di svi bježe ako mogu. Zato čovjeku nije bilo nimalo teško doć cijepati drva za zimu cijeli dan.I ne, laptop nije kupljen nego je bio poklonjen za krizmu. ( celeron :( ) |
Citiraj:
Citiraj:
Ne ide svima to tako. |
Citiraj:
I onda je vas neke sram uzet 200 kuna za servis? Zašto? Meni se, otkad se pročulo da naplaćujem, posao prepolovio. Ali para je sigurna, nema živciranja, naravno besplatno ide prijateljima kao i bilo kakva druga usluga. I nema više da je mene sram kad kažem: "Ma za cugu će bit oke", a frajer prebire po novčaniku i na kraju izvadi 20 kuna za 2 sata popravljanja tuđeg "posla"... Samo da napomenem, ni taj se više nije nikad vratio :). |
Citiraj:
|
Za koliko se da popraviti ovo: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=222876 :stoopid:
|
Citiraj:
|
Danas došo red na redovno čišćenje bojlera. Lik očistil kamenac i zel 450 kuna. Trebal sam mu reći da je to previše i da to ne vrijedi tih para :D
|
Vjerovatno si čovjeku radio komp....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko vremena i materijala je potrosio? |
Bio na poslu, stari je bil doma. Račun mislim da nije dobil :D
Al zadnji puta kad je bil kod mene je potrošil 1l solne kiseline (oko 10kn) i oko sat i pol - dva vremena. :D Xulos, nije Vailant neg Viessmann i već sam bio gledal kak se čisti ali iskreno ja se time baš i ne bi igral iako nije neki SF. |
Citiraj:
|
ako je tako onda 100kn max uzet!!! :D
|
Tako nekako :D i dvajs kuna za cevape vel'ke :D
|
100 je za frendove :D
|
Žene mogu platiti "u naturi" :).
|
Citiraj:
Pa to sa materijalom i dolaskom max 150 kn, i usput nek pogleda dal sve ostalo u bojleru dobro radi za te novce. :stoopid: |
Mene samo jedna stvar bode u oci a to je naplata "prijateljima". Naplati servis nekome koliko oces al prijatelju se ne naplacuje. Bar u mom selu...
|
oni nemaju forum di si jedan drugom ruše cijenu :D :D
|
Citiraj:
naplatio 50KN... čovjek nabavio ventilator isti dan kojeg je platio 80kn preko njuškala i opet donio k meni, ja rastavio i zamijenio vent (skidanje svega van znači, i ploča..) u roku 10-15min i uzeo mu još 50kn.. čovjek zadovoljan.. ja baš ne :D da sam mu reko 500kn, bacil bi laptop u zid u mojem stanu.. tak da... |
Citiraj:
Al evo da ne bi bilo da svi mlate pare, pred par mjeseci frend od starog došel zamijenit nam ležajeve bubnja vešmašine i nije zel ni kune. :) |
Nitko nije ni rekao da prijateljima naplacujem, al pravih je prijatelja malo. "Prijatelja" koji me zovu nakon g jer mu je brat prosuo mlijeko po tipkovnici i drzao lap na deki cijelu g i koji nema eto bas tad ni kune jer starci placaju kredit za novi auto, imam kolko hoces.Za takve mi nije problem rec ni 100 evrića.Ja ne radim, njemu ne radi lap, svi sretni :D . Dbr 400 kn po meni (u vukovaru) je ipak malcice previse i do 300 se da odraditi sve.
|
Jbt jesam ja onda jeftin uzimam 50KN za servisiranje a nekada i manje O.o . Trebao bih i ja korigovati cijene i poceti zaradjivati xD.
|
Iz novog lista prate ovu temu
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospo...rolira-cjenike |
Citiraj:
Tako ja isto kažem svojima koji me žicaju da "samo malo poslikam svadbu ili nešto". Ja to njemu mogu napraviti pro bono, ali mene osobno to ipak na kraju košta u vidu trošenju same opreme i mog vremena. Tako da to što ja to njemu radim besplatno za mene nije besplatno :D A isto tako i za kompove. Uvijek sam ja bio dežurna budala za malo objasniti "kako se kopira u wordu" pa bi na kraju spiskao tri sata na šugavi word. A naravno meni je to lako i ja to sve znam a oni su stari i senilni i niš ne kuže pa je meni to "tren posla". Yeah right. Meni to je tren posla, ali dok ja to tebi objasnim dotle mogu dočekati Godota da dođe. Sad otkad se za susjedu stričeve tetke i slične ljude uveo cjenik odjednom je svima postalo jasno i svi skuže u 10 minuta ono što sam prije objašnjavao satima. I naravno i njima je sad to postalo tren posla :D Naravno prijateljima i dalje ide usluga besplatno pa koliko me god gnjavili jer budem ja i njih gnjavio za nešto drugo :D |
"ajd, dodji do mene , ma, nesto me tu zajebava, al, tebi hakeru/maheru/znalcu/ je to 5 minuta, mislim, skuzio bi i ja to kroz par dana, al sta je to tebi dok dodjes vec ces i otici"
ehhh... :)))) |
Ne da mi se otvarat temu, pa da tu pitam, posto su tu serviseri :)
Imam računalo: Intel Pentium4 631 3.0ghz ASRock 775i65G 512mb RAM Intel 82865G (96mb) VGA WD 80 GB Trenutno su na njemu XP, a ideja je da se stavi jos 1-1.5gb RAM-a i da se stavi Win7, pa me zanim jel ce procesor/grafa i konfa općenito moc normalno vrtit win7? |
Citiraj:
|
Nije da mora, ali trenutno je XP koji bas i ne radi najbolje(mozda je samo do 512mb rama) pa bi onda napravio reintalaciju i usput napravio upgrade na win7.
Ali sad gledam, na to računalo je spojen jedan prastari ploter HP DJ450C, koji radi, a nisam bas 100% siguran jel cu ga moc natjerat da radi sa Win7, tak da mi se sve cini da se necu ni upustat u reinstal, nego samo nabavit jos memorije i onda ce XP lakse disat :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:16. |