![]() |
Citiraj:
|
Danas sam popizdil i naručil Accelero Xtreme plus sa pripadajućih VRM-ovima. I ako mi to bude stvaralo probleme, za svaki slučaj će sletjeti i Coolermaster Silencio 550.
Ako mi i onda bude bučno, idem na odmor dva mjeseca u Vrapče... Pizdu kusinu, već sam lud od tih stock ventilatora. |
Citiraj:
|
Ne treba ti tih 750W. Uzmi kavlitetno napajanje od 550W (npr. XFX Core Edition 550W, Seasonic 520W, Corsair VX550W i sl.) i sve ok.
|
Citiraj:
|
a gle uzeo bi baš to 750w baš za budučnost možda me pukne i uzmem CF :D a nije skuplje neš 150 kn više ali je rabljeno!!!
|
Citiraj:
|
@KixzoR
Čitajući postove došao sam do sume 650 kn. Za tolko ti se nudi taj Antec, koji je vjerojatno bez garancije? Ako je odgovor DA, to je puno. XFX 450 bude bez problema vozio "Moj komp". |
Je dobro si izračunao kaj onda neisplati se taj mislim gledo sam po netu i naišo na cifre cca 800-1000kn novo iz dućana?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Došao AC Xtreme... sinoć sam od 22h-01h montirao one VRM-ove da se stignu posušiti do jutra. Ne bi ih zalijepio ni sa ultra ljepilom :D Popodne javim kako radi i da li sam zadovoljan. Mislim da ću biti.
|
Hvala na odgovorima...:)
|
Ljudi, stigla mi nova grafa... Ali je bučna ko sam vrag.. Fan speed je na 25%, nekih 1300rpm... I preglasno mi je to :( Da li se to može kako smanjiti?
Radi se o Sapphire HD6950 1gb dual fan Hvala EDIT: Nije stvar u grafi, već u napajanju.. Prebučno je, ide novi vent gore :) |
Nakon instalacije Accelera buka se smanjila na skoro nečujnu... isplatilo se pljunuti 400kn. Grafa u idleu radi na 25C, a u furmarku na insane burn test ne ide iznad 40C. Naravno, još nije clockana. Zbilja još nema potrebe.
|
neznam zašto je tebi bila skroz bučna kod mene stvarno nije 40 u idle-u i jedno brijem 70-80max u load-u,samo me zanima na koliko bi trebo oC-at cpu da vuće ovo čudo kako treba trenutno imam na 3.6ghz a nikak nemrem na 4ghz stabilno dobit??????
|
Pa ne znam zakaj je bila bučna, ali je bila. Ovo je riješilo stvar. Ako nekome treba originalni hladnjak od iste, neka se javi :)
ja bi ti savjetovao novu konfu, ali kaj je tu je. Guraj dok možeš. |
:D a znam ali trenutno nisam pri parama a ovaj i7 je još uvijek preskup!!
|
@Guls
Originalni hladnjak si sačuvaj za eventualnu reklamaciju :fiju: |
Koji vam je do sada najbolji driver za navedene kartice ?
|
11.8 za bc2 i većinu igara, 11.9 ako ne igraš bc2, tj za sve igre izdane poslije 11.8 drivera.
|
Citiraj:
Meni su svi driveri više manje isti jer ne patim na fps dva više ili manje. Kada vidim da mi negdje frame pada ispod očekivane razine, onda je panika. Zadovoljan sam sa 11.9 |
Nisam znao gdje da stavim ovo, valjda je tu ok.
Da ne duljim pricu zavrsit cu na ploci(sa ud5 na ud3) koja ima pce lejnove 16x/4x. Jel ima smisla na takvoj ploci radit cfx 2x 6970? Google daje dosta oprecne informacije, jedni tvrde da ubija performanse, drugi da je razlika nikakva? Jel netko probao u praksi? Il je na takvoj ploci najsigurnije jednu 6990 u 16x slot, i miran? |
Pa definitivno ti je dovoljna jedna 6970... mojih 5 centi.
Inače, naravno da radije 6990, ako baš čovjek mora birati. |
Citiraj:
Ovdje je pitanje ima li smisla kupovati jos jednu, jer ce pored prve koja je u 16x slotu, ici u 4x pce slot, ili prodati ovu i uzeti jednu 6990 koja bi isla u 16x. |
Ima li ti koji od monitora DP? Ako nema, morat ćeš kemijat s adapterima. Ako ti se ne da s time zahebavati, nabaviti Sapphire Flex verziju koja podržava 3 monitora bez ikakvih adaptera.
|
170kn je miniDP na VGA, a ostale verzije su i jeftinije. Ne znam baš da ima 6970 flex (možda ju samo ja nisam našao :D).
EDIT: Uostalom, taj njegov Dell ima DP, tako da nema problema sa spajanjem. |
Informirao sam se vec o dp prici i eyefinityu, nebude tu problema.
S druge strane ova 16x/4x prroblematika je !!?? jer ljudi tupe da bi 4x slot gadno nastetio performansama, a drugi da je razlika skoro nikakva (sa testovima i svim), valjda ce se naci netko ko je probao da da odgovor. U principu mi je glupo kupovat novu 16x/16x plocu, za i5 750, ako uzimam novu, presao bi na Sb platformu, a nemam jos neke potrebe, full sam zadovoljan ovim. Kad smo kod toga i5 750 @4.2 ne bi trebao bottleneckat 2x 6970 ili 6990? (i tu mi google izbacuje razlicita misljenja raznih forum experta :( ). |
Citiraj:
|
I5 750 je malo za 2 6970/6990.. a što se tiče cross 16x/4x i 16x/8x razlike zanemarive u igrama i testovima.. A 16x/8x i 16x/16x razlike u igrama još uvijek male, ali u testovima osjetne..
|
Jedini koji su, izgleda, uopće probali staviti sličnu karticu na 4x slot su ovi:
http://www.techpowerup.com/reviews/A...caling/25.html Jest da je to 5870, ali nije ta drastično slabija od 6970. Po tome, ne bi trebalo bit problema sa 16x/4x crossfireom. Pretpostavljam da slažeš konfu za BF3, ja sam betu igrao u eyfinity-u sa jednom 6950 2gb, ali na 3 20'' monitora. Nativna reza za to 5040*1050 (plus još malo na horizontali zbog kompenzacije rubova) i igrivo je, ali na knap. Onaj zadnji dio na Metro mapi me ubijao, a i na Caspianu je znalo zaštekat. Nije framerate pao puno ispod 30, al se vidlo. Na kraju sam završio na 3840x800 rezoluciji, low settings, jedino aniso na 16x, između ostalog i zato jer sam isprobavao razne programe za snimanje filmića. Sa triple screen konfiguracijom je to dosta zayebana zadaća. Ok, to je bila beta, valjda će se stvari još malo popravit u retailu (najavljen 1st day patch), bude i ATI izdao još jedno 20-30 hotfixeva, al' i ja si razmišljam o još jednoj 6950 (mene pak muči napajanje). No, ne budem ništa dirao dok ne vidim igru u punom sjaju. Inače, proc je i7 950 na defaultu, tak da ovaj tvoj sigurno ne bude nikakvo usko grlo. Ak radi dobro na jednom monitoru, radit će i na tri, kod eyefinitya je primarni problem ogromna rezolucija, a to odrađuju kartice. |
U pravilu je sto veca rezolucija to veci gubitak perf. sa x4...
750 je dovoljan ali bi 2600k odradio jos bolji posao u dobrom djelu igri bez obzira na rezoluciju. |
Ej, tnx svima na odgovorima, dosta mi je jasnije
Citiraj:
Ovako kao kolege ispod. -mislim nemala mi je investicija SB proc i maticna, pa da opet ispadne jedan od mitova na koji sam pao, ili zbog 10% boljih perf u igri...i sl... |
Evo ubo sam Sapphire HD6950 1Gb dualfan prije nekih tjedan dana.
Kartica owna. Jedino me proc gusi...tipa frend u vantageu sa 3-core phenomom ima 14k bodova, dok ja na 3.0 sa ovim athlonom imam 12k. Proc se neda clockat jer mi je ploca drlog. Nadam se da cu bit pri parama u blizoj buducnosti i vjerojatno ubost 2500k. To ce bit i vise nego dovoljno da kartica zasja u punom sjaju :) |
Koji HD6950/70 2gb bi bilo poželjno uzeti? Te da li su dobra investicija u ovome trenutku?
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9821 ^^ Ovaj je najjeftiniji. |
Citiraj:
Ako vec ciljas na "najjeftiniju" svakako bi bilo bolje uzeti verziju od 1gb...I to ne XFX jer kog god znam da ima xfx karticu (bilo koju) ima problema sa temperaturama i bukom. |
Citiraj:
BF3 na ultra settingsu zauzima 1800-1900mb grafičke memorije ;) Za XFX se slažem, i ja bih je izbjegao.... |
Ja imam Sapphire i zadovoljan sam brzinom, ne i bukom, pa sam postavio Acc Xtreme. Sada napokon mogu reći da je to TO.
Što se rama na grafičkim karticama tiče, to je manje više bilo nebitno donedavno. Da li su se stvari promijenile, evo, BF će pokazati. |
Već je stari Crisis imao 1.3gb tekstura na max postavkama, tako da bih ja išao na više memorije, ovisno o rezoluciji, of course.
|
sam da pitam jel dosta za ovo čudo 4ghz na dual core ili treba još da to vozi kako treba?ovak informativno :D
|
Pa čuj...ja sam vozio 5850 sa e8400 na 4ghz i fino je radilo...i ovo će radit bez problema iako bi nova serija procesora iskoristila grafu u punom sjaju...uglavnom radit će.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00. |