![]() |
Mislim da logitech, ima tipke od G110 i nekako mi više povjerenja ulijeva, nego ova drugo. Imam Logi G11 već preko 4 godine, radi ko prvog dana.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Kupio Zalman ZM-K400G i OK, mislim si, nije loša tipkuša. Dok nisam skužio da tipke 9 O L : ne rade. Ništa, vraćam sutra u ADM.
|
Citiraj:
al još sam u toj trgovini gledo jednu Šarkuun tactix i sad je izgleda više nema..oko170kn :fiju: |
Šarkun tactix se kreće oko 120 kuna po dućanima...
|
Jedna opaska za ekipu koja misli uzimati Logitech Illuminated K740.
Kako sam neki dan zalio svoju punom čašom spritea i sudbina je još za sada neizvjesna, gledao sam malo u najgorem slučaju da si priuštim novu jer sam osobno jako zadovoljan sa navedenim modelom. Međutim slučajno sam naletio na par foruma, a ujedno i na Logitech-ov, gdje ekipa spominje da se na toj tipkovnici nemogu koristiti 3 tipke istovremeno, W+Shift+Space dok kod moje stare preko 3, 4 god to nije bilo slučaj, a ista iskustva su podijelili i drugi, da pojednostavim stvari problem je u P/N ???? Tako je majstori iz Logitecha su "nerfali" hardwerski dio tipkovnice i ona je sad smeće, obratite pozornost na P/N sve koje počinju sa 820... su one prave, dok nove sa 920... izrod -> LINK |
Hoćeš reć da na toj tipkovnici nemreš stisnut ctrl+alt+delete? Hm, sumnjam...
|
Tamo piše u threadu na mom prijašnjem linku, neke kombinacije možeš, naravno tu je i ctrl+alt+delete :D, a W+Shift+Space neće osim ako W ne stavis na neku drugu tipku, dok kod moje hoće bilo kakva kombinacija (barem dok je nisam zalio xD).
Koliko sam shvatio nešto su mijenjali oko "matrice" a prodaje se kao isti proizvod, nešto slično što je Kingstone napravio sa svojom V300 serijom SSD-a, cijena ista, a kvalitetu srozali. Ekipa se žali upravo na to da sa novom istom tipkovnicom ne mogu raditi iste stvari kao i sa starom, najviše trčanje u igri "W+Shift" i zatim skok dok to radiš "Space" što može bilo kakva običnjava od tipkovnice. Ja bi iskreno volio da se tu netko javi tko ima noviju seriju P/N 920... da podijeli iskustva jer sam se navukao i želim istu u slučaju da moja ne proradi, a iskreno strah me jer ako to ne radi samo bi je vratio. EDIT Stara tipkovnica proradila :D |
evo samo da se "pohvalim" - uzeo u plodinama na akciji neku MS industrijal KB 01 (odma pokraj zelenjave i vage :D) i prilično sam zadovoljan , tipke dosta tihe, ugodne, one visoke starinske tipke, nema fensi multimedija tipki i fino leži kod igranja...
dobro sam pikno za 35kn :goood: |
I naravno, nije svjetleća i nema veze s ovim threadom... :D
|
al ima i takva svjetleća al je bila 99 kn tako da je riječ o istoj tipk. (al bez svijetla)
|
Hm, na MS-ovim stranicama ne vidim dotičnu.
|
|
Imali tko CM Storm Destructor kombo miš i topkovnica, da li to vridi 300 kuna, planiram mlađem bratu uzet pa nebi tija da je škart.
|
Citiraj:
Mda, iste su :D Imam doma tu jednu KB-01 USB, i ok je tipkovnica za te novce, i bilo bi super kad bi postojala takva s pozadinskim osvjetljenjem, al ova "iluminirana" je užas :) |
@suedamA obmaR
Misliš na Cooler Master Devastator? http://us.coolermaster.com/product/D...ator-blue.html http://www.nabava.net/search.php?tp=...ter+Devastator Sasvim solidan komplet za malo iznad 200 kn. Prije se mogao kupiti iza ispod 200 kn (190 kn). Tipkovnica je nešto bolja od miša, koji pomalo ostavlja dojam plastičnjaka. Ova MS FLIPPER je nešto poskupjela, pošto ju se nedavno moglo kupiti za 99 kn. |
Jedva sam skužio razliku koliko su slične :D
|
Citiraj:
|
Chuksonja? Čuks iz igraone?
|
Ne, taj se raznio neki dan u misiji ;)
|
Hehe, donesem ti u petak onu ploču i proc da vidiš ima li života u njima.
|
kk, testbench je spreman već.
|
|
|
Ako bude HR layout uskoro kako se može načuti i odabir switcheva(red,blue,brown) 700 KN nije puno u odnosu na recimo Corsair K70 koja je oko 1000 KN.
|
Mljac, ISO layout čak. Ide na listu za razmatranje :D
|
Bok, postam ovdje jer vjerujem kako ću dobiti više odgovora nego da postavim novu temu.
Dakle, tražim: -bez osvjetljenja, iako tema kaže drugačije, nije mi ni najmanje potrebno no nije razlog da odbacim tipkovnicu -mehaničke switcheve (mx cherry brown po mogućnosti) -bežičnost (i to bez laga na 3-4m, po mogućnosti da mogu i gejmat tu i tamo) -numpad ILI touchpad dio (miš funkcionalnost) -cijena nije bitna Kriteriji su prilično jednostavni, ali mojim "ekstenzivnim" pretraživanjem logitecha i googla ne dobivam neki suvisli odgovor. Logi ima prekrasnu K830, ali su tipke na škarice. Ako ću drugim riječima objašnjavati: tražim Das keyboard ultimate bez žice. Ne znam koji im je vrag da ne nude bežičnu varijantu :( Pomagajte :D |
Citiraj:
|
Da, to sam skužio i sam :(
Potražio sam na stranicama svih proizvođača koji su mi pali napamet, sve što je bežično spada u zonu ne-mehaničkih switcheva. Nadao sam se da eventualno netko zna/nabasao je na neke nerenomirane proizvođače (kineze?) koji nude nešto takvo. Izgleda da ću dvije tipkovnice morati kupiti. Kad kažem da cijena nije problem onda mislim na cjelovito rješenje. Dvije pojedinačno, da dođu svaka 30kn, ostavlja mlitav okus u ustima. |
Bojim se da ništa takvo nećeš naći. Bežično, da tražiš miša, još kako-tako, za tipkovnice svi koji su išta imali takvo u ruci kažu da je osjetan lag. A moja preporuka je da zaobiđeš Kineze u širokom luku ako želiš nešto kvalitetnije. Onda ti je bolje imati dvije tipkovnice.
|
Uzeo i ja SM combo prije tjedan dana
Tipkovnica je mrak, mekana, tiha i taman osvjetljena, da se da regulirat svjetlina bila bi odlična. Jedini problem je bio što sam dobio dva slova "L" tako da nisam imo "Č" da "kvar" je specifičan, a nisam ga skužio tjedan dana jer ne gledam dok tipkam :D :D I odem zamjenit i nemaju na lageru i pošalju me direkt u fenix koji je uvoznik i nemaju verziju sa hrv znakovima :D :D tako da sad nemam ni jedan hrv znak a ne samo Č :D :D :D |
Evo ja odlučio umjesto nabavke nove svjetleće(:D) , osviježiti staru G15 v1.
http://www.pohrani.com/t/45/cr/3k9i2Oa2/dsc4185.jpg http://www.pohrani.com/t/y/3d/4CKZEzAi/dsc4192.jpg |
Dajte promijenite naslov da bude gramatički točan, ovak svi pišu svijetleća, za popizdit :D
|
Pozdrav, nemam nešto previše vremena trenutno za istraživanje po internetu, pa da pitam ovdje inforimirane. Uzeo bi bratu neku tipkovnicu (polu-gejmersku do 200kn) pa me zanimaju neke preporuke. Trenutno mi se ovo čini najbolje. Ima osvijetljenje i nije preskupa, ako tko ima iskustva sa njom? Bilo bi još super kad bi miš išel uz to. :D
|
Citiraj:
10. stranica ovog topica 12. stranica ovog topica .. a vjerujem da ima još pokoji zapis u vezi te tipkovnice.. ;) EDIT: Kako sam svoju zalio kavom 2-3 dana nakon kupnje, morao sam je rastaviti radi čišćenja pa sam usput isključio osvjetljenje one dvije kose crte. a kako je svjetlo još uvijek malo probijalo, maskirao sam otvore s unutarnje strane i sad je OK. |
Citiraj:
Mislim da ću ju uzeti, u HGspotu je za 200kn pa ću ju naručit sutra da stigne drugi tjedan u Vž. Izgleda mi ko bestbuy |
CM Devastator je isto popularan set za te pare
|
Hvala. Zanimljivo, tu dolazi miš, a dopada mi se i osvjetljenje između tipki. Samo je pitanje kvaliteta? I kratki enter mi je glupo.
Definitivno za dilemu između te dve varijente sad. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:04. |