![]() |
http://www.bug.hr/vijesti/asetek-gtx-580/108214.aspx
Evo za one okorjele. vodeno hlađenje na grafickoj |
Ufff...iskombinirati ovaj Asetekov hladnjak sa nekom nereferentnom karticom tipa MSI Lightning ili Zotac Monster...prva stvar koja mi pada na pamet je GPU na 1 GHz, a da ne znaš da ga imaš u kompu...:)
|
došla je i gtx 580 gainward fantomka sa 3 điđe memorije:nuts:
|
|
|
Mama kupi mi ovo :D
|
evo vam jedan pošteni rewiew gtx 580 lighteninga , isuse kako je savršena , sanjam je http://www.youtube.com/watch?v=foCZW...el_video_title
|
Nije savršena, nema 3 gb memorije niti ispumpava topli zrak van kućišta. Da se na nju stavi onaj Asetekov hladnjak i doda memorije, to bi bila savršena kartica:)
|
Citiraj:
Tko god takvo nekaj uzima ima i dobro ventilirano kućište tako da je to najmanji problem. ;) |
Govorim o tome da ma koliko brutalan hladnjak bio, kada su u pitanju grafe koje puno troše, zatvoreno kućiste i ljubav prema tišini, stvari nisu bajne, pogotovo ljeti. Imaš primjer u mojoj konfi.:)
Inače mi je MSI Lightning 580 gtx je grafa koju sam prošli tjedan namjeravao kupiti, ali nisu je imali na lageru. A onda sam skužio ono Asetekovo čudo i da nema 3gb memorije... |
Ma ja se dvoumim između nje i 3GB Phantomke. Treba mi više VRAM-a radi Cliffs Of Dover igre koja guta VRAM ko blesava. Inače igram simulacije (DCS A-10C i ArmA II planiram uzet uz CloD) a to se nemre mjerit s pucačinama, MMO-ima i sličnim igrama po količini potrebnog VRAM-a jer se radi o ogromnim texturama a sve nameravam vrtit na HD rezi.
Samo kaj je ta Phantomka malo pre-paprena u ADM-u. Ak je Magazin RS ne stavi po cijeni ispod 4 soma za gotovinu pada jedna Munja. Nije mi ni hitno da je dobijem jučer, već samo cijena. Kaj se tiće tih high end grafa - sve one troše brutalno i glasne su. Neke manje neke više. Lightning spada u one koje manje troše i tiše su. :) Za pravu tišinu jedino vodeno igra ulogu. |
To i govorim, Asetekovo hlađenje je nekakvo hibridno zračno-vodeno. Idealno bi bilo uzeti 580 Lightning ako i kada jednom izađe sa 3gb memorije, puknuti Aseteka na njega ako bude išao i dobiti savršenu grafu.:)
|
Mogao bi imat problema s time jer su te Lightning grafe (580 i 6970) dosta šire od referentnih sa custom PCB-jem. Ali opet, treba probat.
Ovo za 3GB varijantu - riječi ti se pozlatile. :) |
Iskreno, da izađe Lightning sa 3gb memorije, preživio bi i da na nju ne ide aftermarket hladnjak. :D
|
mhm , mislim da ako se ne stavlja sli da ispuh zraka u kejs nije problem kod lighteninga , jer osim kod ovog astekovog cuda nemoguce je dizajnirat jako dobar hladnjak koji ce ispuhivat toplinu izvan kucista , 3gb memorije su više manje nepotrebna a ni jedna druga gtx580 nema ove zakon overclockerske điđe kao gtx580 lightening..
|
http://www.bug.hr/vijesti/evga-gefor...ed/108472.aspx
Evo nove verzije poprlicno dobra mi se cini :D |
Bez obzira na oc, i dalje je izuzetno neisplativa u usporedbi sa 560Ti/SoC & co.
|
EVGA Rolls Out 3 GB GTX 580 HydroCopper 2 Graphics Card
Citiraj:
|
http://news.softpedia.com/news/MSI-s...d-200816.shtml
Ovo. Hoću. Sada. Kada dođe u Hrvatsku, ovo se seli u moj komp, uopće me ne zanima kolika je cijena (dok je ispod 4k kuna:D). edit: stavljen novi link, uglavnom, radi se o MSI Lightning 580 sa 3 Gb memorije. :drool: |
Ne radi mi link.
|
Citiraj:
Prekjučer sam rezervirao jedan primjerak Lightning 1.5 verzije, trebala bi stić u HR kroz 2 tjedna. S obzirom da je Phantomka 3GB 4.200,00 kn, a nedavno "Binladeniranje" uzrokovalo rast $ = skok cijene 1.5 Lightninga sa 3.600,00 kn => 3.850,00 kn i ostalog hardwarea... čisto sumnjam da će naši dućani cepat za manje od 4 soma. --- Ne kupujem karticu prema izgledu, ali TBH ovi plavi ventovi kvare ukupni dojam. :p |
Vidjet ćemo koliko će koštati, ali mislim ako dućani ne budu previše bezobrazni da će to biti moja sljedeća grafa.:)
I da, slažem se, plavi ventovi kvare dojam, ali opet, s donje strane kartice su, pa ih ni ne vidim. A cijela grafa je napokon crna, tako da će se super uklopiti u crnu unutrašnjost mog kompa. :) Još da bude kompatibilna sa Asetekovim vodenim hlađenjem kada napokon vidi svjetlo dana, mojoj sreći neće biti kraja. :D |
Speaking of the fans, the retail box also states that these were redesigned in order to prevent dust build-up inside the card and also feature a new smart temperature sensor that should cool the PCB and GPU more efficiently.
Interesantno! |
Iskreno, mislim da je to ona fora sa fanovima koji se naizmjenice pale i gase...meni zvuči kao marketinški fluff jer su ventilatori isti kao i kod 1,5gb verzije (osim boje, nažalost).
Ali koga briga, grafa je MRKLI MRAK! :) |
Čisto ovak me zanima - za što ti točno treba 3GB VRAM-a?
Ja sam si mislio ubost 3GB verziju zbog bijesno velikih textura u CloD-u, no to se sa zadnjim patchem može smanjit na normalne rezolucije (4096x4096 na 2048x2048 i manje) pa mi tih 3GB ne igra ulogu toliko a i nemam namjeru kasnije uzimat monitor sa većom rezolucijom od 1980x1200... Kaj je je - kako stvari sad stoje to će bit THE 580-ka za ubost. |
pa ak imas 3 full hd monitora onda je 3gb negdje taman :)
|
ako imas tri monitora (i nemas triple head2go) onda moras imat dvije ovakve da bi igrao, a to je 6 gb ;)
|
Da al kolko sam shvatio SLI ne znaci duplo vise rama...opet si na 3gb
|
ali ako već dajete 4k kn za grafičku onda vam nije problem dat još malo za drugu reviziju gtx 590 koja pojede bilo koju gtx 580
pogledajte samo metro 2033,gtx 580 se muči i ima drop-ova |
Neznam jel to istina, ali izgleda da nebude druge revizije gtx590
Link |
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=4x8TJUXO930 Citiraj:
Spomenuti metro 2033, nisam igrao, ali i prema jednom od linkova gore navodi se da igra koristi ogromne texture - pretpostavljam da je to glavna boljka ili razlog "dropanja" koje spominješ. Da ne velim kako s bi 590 opet imao efektivnih 1.5 GB VRAM-a. ;) Ovako uzimam grafu koja je mrtva hladna, ima brutalni tvornički OC, i zbog custom naponske regulacije troši manje struje od stock verzije. Jedino bolje od ovog je Xtreme 3GB verzija. Da nisam čekao da mi plaća sjedne mogao sam otić u mali minus i ubost grafu za 3600 kn, ovak ću zbog rasta dolara iskeširat 250 kn više. :hitthewal: |
Citiraj:
|
Nemam nikakvog dropanja sa 580 u Metrou. Ne znam od kud ste to izvukli. Igra ide dosta glatko, ovisno o nivou sa manjim ili vecim fps. Klasicnih dropova koji bi se osjetili nema. Neki leveli diu sa 50,60 fps a najzahtjevniji sa 30 do 40 ali su svi imaju konstatni fps.
Potrosnja vrama u igri nije mala ali nije ni velika (od 1 do 1.4gb sa 4xaa) i 1.5gb je dovoljno sa aa na 1920. Ima puno gorih igri po tom pitanju. |
Citiraj:
|
@Thor: Iskreno, to mi je više kao neka sigurnost jer namjeravam prijeći na 27" ili čak 30" monitor krajem godine. Znam da je 1,5 Gb dovoljno i za tu rezu, ali mi je malo granično, pa radije uzmem 3Gb da sam miran.
@prt scr: 590 nije opcija, baš kao ni 6990. Prebučne su za moj ukus, previše se griju, dizajnirane su na granici izdržljivosti (pritom više mislim na 590), nude slabije performanse u odnosu na dvije single GPU grafe, SLI i CF su ok, ali ako nisu nužni, radije imam jedan jak GPU...nemam ama baš niti jedan razloga da ih kupim. Više nije nužno i bolje. S druge strane, 580 Lightning nudi adekvatne performanse za trenutni i budući monitor, zrela je kao proizvod, napravljena je kao tenk, relativno je tiha, ima tri godine garancije, ako mi bude trebalo još konjskih snaga pod haubom (što sumnjam) uvijek mogu dodati još jednu...još da izbacuje topli zrak van kućišta, bila bi apsloutno savršena. :) |
Ja ne mislim ić na više od 1920x1200 (ako uopće i nađem 16:10 monitor), tako da je meni 1.5 GB taman.
Najveće zauzeće VRAM-a u CloD-u je oko 1.7 GB, ali igra je još jako neoptimizirana i koristi texture brutalnih rezolucija - koje se, kao što sam rekao mogu smanjit u opcijama bez oku vidljivih nedostataka u grafici - a samim time opada i potreba za VRAM-om. Tako da će 1.5 GB Munja bit sasvim solidan izbor. Ukoliko bih išao na 27" plus monitor - onda bi pričekao da se kod nas pojavi 3GB Xtreme verzija. |
ASUS Designs MARS II Dual-GTX 580 Graphics Card for GeForce Enthusiasts
Op op :)
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Očito Nvidia ne može/ne zna - ali su zato sa jednoglavom GTX 580 postigli cilj. :)
---- Gigabyte GTX 580 SoC review. Prethodno je na testu bila GTX 580 Lightning, par usporedbi: http://images.hardwarecanucks.com/im...580-SOC-64.jpg http://images.hardwarecanucks.com/im...580-SOC-63.jpg http://images.hardwarecanucks.com/im...580-SOC-41.jpg http://images.hardwarecanucks.com/im...580-SOC-62.jpg U svemu ostalom - mrtva trka. :) |
Gdje si nasao taj podatak o 1.7gb vrama.
Za tu rezoluciju je dobro imat 1.5gb jer nove igre trose puno memorije i na 580tki skoro sve uzimaju preko 1200mb , neke i vise i to sa normalnim kolicinama aa. Pitanje je samo koliko to utjece na perf. jer mi se cini da igre trose vram ovisno o raspolozivoj kolicini, npr Witcher2 ce trosit i preko 1400mb na drugom chapteru a mislim da bi joj i manje meorije bilo dovoljno i da se jednostavno tako "razvuce" jer joj je vram dostpan. Ko zna, mozda bi na 3gb grafi trosila i 2gb.. Krivo stavljen post ali nema veze. Opet je Gigabyte tisi od MSIja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22. |