PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Digitalni zemaljski prijemnici (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=173445)

blueshadow 27.08.2010. 12:25

Citiraj:

Autor GT3 (Post 1716654)
gdje ga ima za kupit i posto?

imas ga u http://www.elipso.hr/maloprodaja.htm

a mene je kostao oko 324 kn

Johnny1177 27.08.2010. 15:04

Evo ljudi ja još nisam prešao na dvb-t, pa tražim vaše mišljenje koji je najbolji uzet prijamnik, treba mi dva s time jedan ima mpeg4 podršku. Ne sad nešto preskupo ali opet da nije smeće!

Blue Spirit 28.08.2010. 11:38

Infinity 8000HD

Infinity 8000HD mpeg4 test

-podržava: avi, xvid, divx, mkv, mp4, mpg, mpeg, ts, vob
-datotečni sustav: FAT32 i NTFS (sa novim firmware-om [upgrade-ti sa stražnjeg USB-a ])

-gledanje jednog i istovremeno snimanje drugog kanala (na istom MUX-u), timeshift
-odabir veličine i boje titlova, aspect ratia za svaki film

cijena 400 kn (325 kn uz bon) u CATV -u

http://www.segar.hr/product/image/10...jpg?1274103554

Johnny1177 28.08.2010. 14:14

Meni hrt još nije poslao bon, ili ga treba zatražit, neznam, ali razmislit ću o ovom prijemniku sigurno.

BlackDwarf 28.08.2010. 19:23

Citiraj:

Autor Johnny1177 (Post 1717459)
Meni hrt još nije poslao bon, ili ga treba zatražit, neznam, ali razmislit ću o ovom prijemniku sigurno.

Javi se njima i reci da nisi dobio. Oni ce u bazi provjerit da li je bon iskoristen ili ne. Ako nije doci ce ti kroz mjesec do dva.
0800-1-1-2011

tomekk82 01.09.2010. 00:09

Citiraj:

Autor dzlobec (Post 1717386)
Infinity 8000HD mpeg4 test

-podržava: avi, xvid, divx, mkv, mp4, mpg, mpeg, ts, vob
-datotečni sustav: FAT32 i NTFS (sa novim firmware-om [upgrade-ti sa stražnjeg USB-a ])

-gledanje jednog i istovremeno snimanje drugog kanala (na istom MUX-u), timeshift
-odabir veličine i boje titlova, aspect ratia za svaki film

cijena 400 kn (325 kn uz bon) u CATV -u

http://www.segar.hr/product/image/10...jpg?1274103554

jel ima neko ovaj uredjaj da potvrdi sve ovo kaj pise u spec da tak i radi?
mislim ak to sve ima za tu cijenu, to je onda zver od prijemnika!!

ja imam vec jedan obican prijemnik al trebat ce mi jos jedan pa je ovo ozbiljan kandidat

tor 01.09.2010. 07:21

Kupi pa nam javi :D Šala, ovaj bi svakako trebao biti jeba* od tunera, nek netko i potvrdi sve ovo...

dhalan 02.09.2010. 00:28

ne znam gdje bih napisao ovo, ako sam na krivom mjestu, usmjerite me dalje...
googlao sam, ali bezuspješno...
digitalni reciever je neko smeće haier...
singal je 99%, 99%, ali svaki put kad čujem onog tomosa da prolazi pored zgrade slika se razbije u tisuću dijelova a i tona nestane na par sekundi...
toliko o digitalnom dobu bez šumova...
mislim, haier je super... ima nadogradnju softvera putem usb-a, ali nema usb port, kako cool :)
da li je do recivera? jel imao netko sličan problem?

ShebY 02.09.2010. 02:06

Citiraj:

Autor dhalan (Post 1720878)
ne znam gdje bih napisao ovo, ako sam na krivom mjestu, usmjerite me dalje...
googlao sam, ali bezuspješno...
digitalni reciever je neko smeće haier...
singal je 99%, 99%, ali svaki put kad čujem onog tomosa da prolazi pored zgrade slika se razbije u tisuću dijelova a i tona nestane na par sekundi...
toliko o digitalnom dobu bez šumova...
mislim, haier je super... ima nadogradnju softvera putem usb-a, ali nema usb port, kako cool :)
da li je do recivera? jel imao netko sličan problem?

sa 3 različita recivera ista stvar čim neki motor prođe prekućom ode slika na tren...

Mac_F 02.09.2010. 02:35

Ista priča sa tramvajima. Ako živiš u cetru svako malo prekida.
A i na vremenske (ne)prilike je jako osjetljiv. Ja recimo iz Bjelovara lovim sloveniju sa komadom žice spojenim na pojačalo i USB DVB-T karticom.

Da li imaš riblju kost ili neku malu sobnu antenicu?

dhalan 02.09.2010. 14:01

stvarno mi nije jasno kako tomos može utjecat na sliku...
kad mi je kolega govorio da mu svaki put kad kamion prođe pored kuće nestane slike, ja se smijao...

antena je elit tv-remote controlled rotating antenna, ali sam joj prekinuo onu žicu što ju je vrtila u krug, čupala mi živce...
antena je odlična... najbolja do sad... signal je 99% jačine i kvalitete...

pinkskin 02.09.2010. 14:51

Citiraj:

Autor ShebY (Post 1720907)
sa 3 različita recivera ista stvar čim neki motor prođe prekućom ode slika na tren...

I meni na kompu. To je zato jer motor stvara smetnje, prije su se nekad na TV-u crte prikazivale od smetnji koje je radio motor kad bi prošao.

rak21 04.09.2010. 18:50

Ako netko ima Infinity 8000HD neka javi kakva je brzina učitavanja mkv filma sa ext. diska, premotavanje, može li se spojiti ext. disk od 1.5 TB?

LCD ima dvbt no uzeo bih ovaj prijemnik samo zbog mogućnosti reprodukcije mkv datoteka, trenutačno mi se čini kao najpovoljnije rješenje.. Predlažete li nešto drugo možda (samo mkv reprodukcija me zanima..)?

EDIT: vidim da sa DTS zvukom nije u stanju baratati, može li se očekivati nešto na tom polju (update)??

Hasta 05.09.2010. 09:47

Ovo sa smetnjama je stvarno čudno. Ja sam već mislio zvati električara da mi mijenja instalacije. Naime svaki put kad se upali bojler za toplu vodu i centralno slika se malo "skocka". Isto se dogodi kada se upali napa. Imam Samsunga sa integriranim tunerom. Kada gledam filmove preko WD playera ili DVD playera sve je OK. Kada počne zima i bojler se često bude palio mislim da ću poluditi jer već sad me jako iritira. Ima ko ikakvu ideju kako se riješiti toga? Već sam probao letvu sa prenaponskom zaštitom i čak sam prebacio UPS sa PC-a ali opet isto. Antena je riblja kost na krovu.

striko217 08.09.2010. 17:12

Kupio sam infinity HD 8000 prije nekoliko dana i kad gledam avi filmove s usb-a u većini filmova mi zvuk zaostaje za slikom dok na PC-u (s gom playerom) sve OK!

ima li još neko problem s time?

cserer 12.09.2010. 09:37

Citiraj:

Autor striko217 (Post 1726295)
Kupio sam infinity HD 8000 prije nekoliko dana i kad gledam avi filmove s usb-a u većini filmova mi zvuk zaostaje za slikom dok na PC-u (s gom playerom) sve OK!

ima li još neko problem s time?

Probaj sa drugim stikom, desavlo se to i susjedu.

Vrga 15.09.2010. 15:33

s obzirom da sam konjina za ovakve stvari, kakve codece prima Infinity 6000t, i na kojim bi trebo frekvencijama tražit kanale?

The Pill Man 17.09.2010. 22:21

Postao sinoć, ali u žurbi, ima bit da nije prošlo.
Ponoviću.

Citiraj:

Ovo sa smetnjama je stvarno čudno. Ja sam već mislio zvati električara da mi mijenja instalacije. Naime svaki put kad se upali bojler za toplu vodu i centralno slika se malo "skocka". Isto se dogodi kada se upali napa.
Citiraj:

stvarno mi nije jasno kako tomos može utjecat na sliku...
kad mi je kolega govorio da mu svaki put kad kamion prođe pored kuće nestane slike, ja se smijao...
Sve ovo je zajedničkog nazivnika, električni luk tj, loša EMC. Nastaje najčešće u situaciji prekida srujnog kruga (prelazna pojava kod koje se induktivitet protivi promjeni jakosti struje).
Kao posljedicu u pravilu ima generiranje cijelog niza radiovalova na širokom dijelu spektra pa se jedan dio preklapa i sa mux-ovima.

U pravilu, ti valovi su slabog inteziteta pa se ne očituju na odnosu signal/šum i ne utječu na kvalitetu signala, ali ako se poklopi da je dovoljno jak...

Rješenje:
- ako je izvor kućna instalacija - prekidači, nepomični uređaji sa čestim uklopom isklopom... prebaciti napajanje aparata na neki drugi (što udaljeniji strujni krug), ugradnja filter kondenzatora paralelno prekidnom mjestu
- ako je izvor prometnica (motori, tramvaji) i ako imate dovoljno jak signal možete pokušati prigušiti ulazni signal kakvim originalnim prigušivačem (teže nabavljivo i skupo) ili dužim kabelom, raznim razdjelnicima i sl. iako će veći efekt dati bolje usmjerena antena (antena sa većom dobiti usmjerena i montirana što dalje od prometnice) sa ciljem promjene omjera signal šum.

Što se tomosa tiče, isto je sa fićekima, stojkama i ostalim oldtimerima jer im kabel od razvodnika do svjećice u pravilu nije oklopljen pa služe kao odlične antene za broadcast šuma. E sad mi ne možemo zabraniti promet, ali se možemo igrati boljim prijemnicima (sa boljim ulaznim filterom) i antenskim sustavima. Naravno da se neće uvijek riješiti problem ali se barmože smanjiti.:chears:

Jelc 20.09.2010. 16:03

Dečki, trebam preporuku-ovo su glavni uvjeti:

Dobar (koliko je moguće) prijem signala u lošim uvjetima.
MPEG-4.

Brda zaklanjaju direktnu vidljivost prema našim odašiljačima, samo je SLO otvorena.
Dakle naglasak je na što boljem prijemu u takvim uvjetima-multimedijalne mogućnosti su sporedne:)

mymoon 20.09.2010. 16:31

@jelc: infinity HD 8000?

Jelc 20.09.2010. 17:47

Citiraj:

Autor mymoon (Post 1734906)

Pa, po njima ovaj ima bolji prijem:

http://www.hdtehnika.com/zemaljski-r...minator-4.html

A budući da dobri ljudi iz svijeta medija daju 10% popusta PCE forumašima i uzimaju kupon-nekak mi se taj čini najbolja kupnja...

http://www.svijet-medija.hr/technisa...22980,154.aspx

Enter Sandman 20.09.2010. 18:16

Mene zanima dal je ovaj ok, Nytro Box NB-4004T HD naspram vaše preporuke infinity HD 8000? 350Kn vs 400Kn

Napomena: ne treba čitat nikakve filmove i ostale điđe, samo je bitno da hvata MPEG-4

rendula 20.09.2010. 18:47

Ja sam nekidan kupio Infinityja 8000HD, prezadovoljan, sve sljaka, ntfs i mkv-ove cita bez problema (jedino steta sto nema podrsku za dts, ali ajde, kad ni wdtv 1.gen nije imao..), snimanje takodjer radi super, jedino me smeta sto ne mogu koristiti teletekst od televizora.

SandroO 20.09.2010. 20:35

OPTIBOX Terra PVR ili STRONG SRT5216

OPTIBOX Terra PVR ili STRONG SRT5216

Poštovani forumaši molim pomoč pri odabiru DVB-T recivera.

Treba mi reciver koji ima RF-modulator (moram ga spojiti na stariji tip TV-a) i može snimati na USB stick.
Za sada sam pronašao ova dva modela STRONG SRT5216 i OPTIBOX Terra PVR.
Zanima me koja je razlika između njih i naravno koji je bolji.

Unaprijed zahvaljujem.

Nikky 20.09.2010. 21:09

Od ta dva rađe STRONG zbog imena, kvalitete (koliko se može dobit / očekivat) u tom cijenovnom razredu i supporta.

tutix 20.09.2010. 21:25

Koji je najjeftiniji DVB-T tuner koji se da kupiti?

Uzeti ću jedan Nytrobox za dnevnu ali mi treba nešto u sobi za 37 cm TV. Ne treba ništa fensi-šmensi, nego najjeftinije što može :). Znači Konzum, Mercator, Plus Market - sve dolazi u obzir samo da je jeftino.

Nikky 20.09.2010. 22:02

Pregledaj temu od početka, nemoj da ti se razlika od cca 50 Kn razlike obije o glavu kako se to kaže. Rađe uzmi nekog STRONG - a.

SandroO 20.09.2010. 22:12

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1735076)
Od ta dva rađe STRONG zbog imena, kvalitete (koliko se može dobit / očekivat) u tom cijenovnom razredu i supporta.

Hvala na odgovoru.
No imao bi podpitanje.
Što točno znači "koliko se može dobit / očekivat) u tom cijenovnom razredu i supporta"
Naime OPTIBOX košta između 440-470kn (prejeftino.com) ili 499kn (Tehnocentar), a postoji i recenzija u HD Tehnici (http://www.hdtehnika.com/index.php?o...=226&Itemid=64) u kojoj ga dosta hvale.
S druge strane STRONG košta 269kn u Tehnomarketu ali za njega nisam uspio nači nikakvu recenziju (barem ne kod nas), a koliko vidim STRONG-ovi se reciveri dosta prodaju i ljudi su zadovoljni s njima (samo ja sam za svoje potrebe uzeo pet 5200 i svi rade O.K.)

Naime ako i ovdje vrjedi ono pravilo "koliko para toliko muzike" onda bi vaga trebala biti na strani OPTIBOX-a.
Ne kažem da preferiram ijedan uređaj ali kako se na našim prostorima kvaliteta uglavnom mjeri količinom kuna potrošenom na neku stvar dali je i ovdje takav slučaj?

Nikky 20.09.2010. 22:39

Oba nude iste mogućnosti i nevidim razlog za toliko veću cijenu, recimo da bi mu STRONG 5203 bila direktna zamjena koji je nedavno bio na akciji za 170 Kn a redovna je sada ispod 200 Kn. Vidi, Test STRONG SRT5203
Za razliku većine kineza ovaj Optibox još ima svoju product stranicu za support.

SandroO 21.09.2010. 09:31

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1735139)
Oba nude iste mogućnosti i nevidim razlog za toliko veću cijenu, recimo da bi mu STRONG 5203 bila direktna zamjena koji je nedavno bio na akciji za 170 Kn a redovna je sada ispod 200 Kn. Vidi, Test STRONG SRT5203
Za razliku većine kineza ovaj Optibox još ima svoju product stranicu za support.

Još jednom zahvaljujem na odgovoru.

Znači, STRONG.
Ima ih i u EMMEZETI po 269kn (http://www.emmezeta.hr/multimedija/v...trong-srt5216/)

Nikky 21.09.2010. 10:11

Ako ti treba sa modulatorom (npr. za spojit na stari TV) onda da tj. taj model, a ako TV ima bilo kakav AV ulaz (SCART / chinchevi) onda je "dosta" i model 5203.

jed2i 21.09.2010. 10:30

ja sam uzeo infinity 8000hd
za svaku preporuku je, čita ntfs što mi je jako bitno, kuži prijevode, snima i reproducira bez kockanja

naš signal mi od jučer nije niti jednom puknuo ili se skockao, izgleda da su malo uredili signal kod nas, isto sam na malo problematičnom području kaj se signala tiče

slovenija se niti jednom od prvog dana nije skockala....kao niti naš hdtv promo

za svaku preporuku je ;)

mdrla 21.09.2010. 19:14

@jed2i
gdje si kupio infinity 8000hd, cijena?

d4rk_ch1ld 21.09.2010. 19:44

Ja sam ga danas kupio u ve-milu 400kn košta, javim dojmove kad ga isprobam.

jed2i 22.09.2010. 10:13

imaš u ve milu, ja sam u hg spotu kupio, imaš u catv zagreb.....

ugl eto već 2 dana slika ne puca, izgleda da su naši sredili signal ipak.....

d4rk_ch1ld 22.09.2010. 18:40

Evo mene s dojmovima u prvih 15 min. Sve u svemu odličan uređaj automatski mi je pronašlo sve domaće kanale nema pucanja sve super izgleda, brzo mijenja programe.Ima lijepe i intuitivne menije i ok daljinski. Probao mkv reprodukciju s sticka formatiranog u ntfs i radi, probao 2 filma. I da btw kod mene je uređaj došao s firmwareom verzije 1.01, dakle nisam trebao update raditi.

Sultan 22.09.2010. 19:48

Izašao novi firmware za Strong SRT-5203 i SRT-5222:
Citiraj:

Fixed point:
During the usage of fast forward or fast rewind in the playback of a recording we could see the message "Device speed to slow!", although the read speed of the connected storage device was sufficient. This was incorrect and is improved with this software.
i SRT-8110
Citiraj:

New Functions:
- Timeshift recording to be available through pressing Pause button.
- West and East language sets are combined within this software. Supported OSD languages are now: English, Croatian, ...
Improvements:
- Subtitle support.
- Dynamic channel list update handling is supported.
- Correct aspect ratio support enlarged.

Jelc 23.09.2010. 11:32

Da li je netko probao spojit telku bez SCART-a na RF Loop i kak to dela (ako dela:D) ?

vedranzeman 23.09.2010. 18:40

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1737013)
Da li je netko probao spojit telku bez SCART-a na RF Loop i kak to dela (ako dela:D) ?

Dela još dva tjedna dok ima analognog signala, kasnije bude samo "snijeg". ;)
Za gledanje digitalije na takvoj telki treba ti prijemnik sa RF modulatorom.
Ili iskoristiti neki stari VHS, satelitski i slični prijemnik koji imaju RF modulator.
SCART-om spojiš DVB-T prijemnik sa VHS-om, a zatim koaksialnim kablom na televizor i pronađeš kanal na kojem emitira taj VHS.

Jelc 23.09.2010. 20:35

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 1737407)
Dela još dva tjedna dok ima analognog signala, kasnije bude samo "snijeg". ;)
Za gledanje digitalije na takvoj telki treba ti prijemnik sa RF modulatorom.
Ili iskoristiti neki stari VHS, satelitski i slični prijemnik koji imaju RF modulator.
SCART-om spojiš DVB-T prijemnik sa VHS-om, a zatim koaksialnim kablom na televizor i pronađeš kanal na kojem emitira taj VHS.

A mogu i direktno preno skarta sa prijemnika spojit činčevima...sve ja to znam-mene zanima jel netko probao prek loop izlaza prijemnika ravno u telku:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:17.