![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Fino ušminkan ako je to nekome bitno Citiraj:
Iznimno skup hladnjak u rangu Scythe Katane Na normalnom broju okretaja relativno tih no tada vrlo slabo hladi, na max proju okretaja hlai vrlo dobno no tada je užasno bučan. Za 365kn imo mnogo boljih, tiših i efikasnijih hladnjaka. Preporuka... nemoj uzimat te Asus coolere Ako ideš na nešto jeftinije tu su Scythe Katana i novi CoolerMaster Hyper TX3 Ako ideš na skuplje gledaj nešto tipa Scythe Kabuto ili Scythe Mugen2 Najradije bi ti preporučio OCZ GladiatorMax no više ih nema kod nas |
Ima li tko kakvih iskustava s ovim surogatom? Nedavno sam primijetio to na cjeniku u Linksu a vidim da imaju i u Protisu pa iz znatiželje da priupitam... Koliko se to može mjeriti po kvaliteti spoja baze hladnjaka i CPU-a i termalne provodljivosti sa termalnom pastom? Može se koristiti samo jednokratno ili?
|
Citiraj:
A Omega je imao test: Citiraj:
|
Zanimljiva stvarčica i lijepe performanse daje, samo što me ova mogućnost kuršlusa baš ne raduje a i ne bi mi se baš dalo brusnom spužvicom guditi po HS-u dok ne skinem i zadnji ostatak (da bar nije jednokratna)...Ovako je bolje za te pare uzeti tubicu Artic Silvera 5.
|
Citiraj:
Inače, ako ćeš mijenjat platforme uzmi si nekog Scythe-a za ~200kn. Ne znam kakva je situacija sa i5, al Katana 3 npr je dosad mogla ići na sve* sockete. :) |
pozdrav ljudi, jel ima gdi još za kupit coolermaster gemini 2 (osim u hardveraju)
Ako ne, koji je neki best buy hladnjak recimo do 300kn (što tiši, za q9550) |
Citiraj:
A što se tiče alternative do 300kn: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.172 |
Citiraj:
|
jer netko zna gdje ga kod nas ima za kupit Thermalright Ultra-120 Extreme black ...gledao sam na nabavi i ništa ne izbacuje...ne mora biti striktno black može i obični...
|
|
Citiraj:
nema kod nas za sad edit: nema black, za obični neznam |
Links i ADM ga imaju, i to mislim da oba sshopa imaju crni
EDIT Opa, sad baš gledam, do prije tjedan-dva ih je bilo oho-ho Sad neka nestašica... :D Izgleda ljudi počeli prelaziti na nove platforme pa odlučili i pošten cooler kupiti |
još samo jedno pitanje jer ti true idu na soc. 1156...i gdje se kod nas uopće može kupit hladnjak za soc. 1156?
|
Mislim da True ne ide na s.1156, nisam siguran dali Thermalright uopce radi brackett za spomenuti socket...
Imas ZALMAN CNPS10X Quiet koji ide na s.1156 ali je trenutno nedostupan a nije ni jeftin... Postoji pak i Thermalright Mux-120 ali mislim da ga jos nema kod nas -_- |
Short Review: Coolermaster HAF 212 Plus vs OCZ Vendetta 2
|
Zasad jedini osim TX3 koji ide na s1156, al ni njega nema kod nas, ima ga na cjeniku u Feniksu al nije dostupan! A čital sam dosta i nije loš po tome kaj oni vele, a vjerujem im NE.
Dok ga netko s foruma ko nije podkupljiv ne isproba i veli kakav je ne vjerujem niš. |
hvala ljudi na pomoći...ali ipak sam uzeo i7 sad samo da se to sve posloži :D
|
Links se naoruzao Thermalrightom te Zalmanom. Sviđa mi se :)
|
Scythe Ninja 2 ili Coolermaster V8
pokvario mi se cooler od cpu-a freezer pro 7 i sad razmišljam koji da kupim, ili scythe ninja 2 ili coolermaster V8?
gledo sam neke testove i tu su negdje, pa koji je bolji? inace imam e6600 klokan na 3.2 Ghz pa mi treba neš što dobro hladi |
A čuj,ako su tu negdje po performansama onda uzimaš jedftinijeg a to je u ovom slučaju Scythe :)
Sad čitam,Ninja2 s dva hladnjaka je u rangu Truea,ponekad i bolja.....nemaš kaj razmišljat,napadaj :D |
Nit je Ninja u rangu TRUE-a, nit je u rangu V8
V8 je bolji, i to oho-ho, više heatpipeova, vent sa potenciometrom, dobar bundle, ali je i skuplji. |
ma cijena nije bitna, a scythe sa dva venta mi dobor zvuči jer sam mislio kupit dva koja rade na 1900 rpm i maknut stock koji radi na 1500 ali svejedno V8 me dosta vuče....
|
osobno bi uzeo Scythe Mugen2 ili Kabuto kad više nema OCZ-ovog Gladiatora za kupit
|
28dB...meni se ne svidja :D
|
Citiraj:
|
Evo za informaciju, ako koga zanima, jucer sam konacno zategnuo kako spada na P31-DS3L ovog ZEROtherma CF800 na Prescott-256 Celerona D341@3.74GHz.
http://www.frostytech.com/articleima...F800_side2.jpghttp://www.frostytech.com/articleima...mCF800_bot.jpg http://www.frostytech.com/articlevie...articleID=2036 Kuciste je Antec NSK4400, Sharkoon 120mm "S" odostrag i Sharkoon 80mm "S" naprijed dolje. Napajanje Xilence 480W jedva da vrti ventilator, ultra silent. Graficka je Palit 9600GSO sa Zalman VF830 hladnjakom skinutim sa Gigabyte 9800GT i prebrikan na 7V, daklem gotovo necujan. Evo kako temperature disu: IDLE: Code:
Field Value Code:
Field Value |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Drugi ventilator tek pomaže bržem hlađenju coolera odnosno procesora na normalnu/idle temperaturu kada load prestane. Tako da ti neće baš pomoći 2 ventilatora a samo će ti stvarati buku. |
a onda idem po V8, ali sam ga našao samo na jednom mjestu, još moram provjerit jel ga sigurno imaju, a ako nemaju mislim da mi je ninja 2 jedina opcija onda:kafa:
|
Preporuka za Mugen2, ako ga ne uspijes naci, onda V8..
|
Citiraj:
http://www.xbitlabs.com/articles/coo...2_7.html#sect0 Ajd sad da chujem teorije zavjere kako je Scythe potplatio testove itd :D Inace,i ja sam za Mugen2 ako ga uspijesh nachi..... I direktna usporedba Ninje i V8: http://www.overclockersclub.com/reviews/cm_v8/4.htm Hopala,u rangu smo,stupanj dva manje nego V8 u loadu....s JEDNIM VENTOM!!! A jeftiniji sam skoro 2 glave kuna :) Stoga tvoje Ohoho je tvoje mišljenje....moje ohoho je ipak malo drugacije :) |
Znam da je forum pun preporuka za Mugen 2, i ja sam ga uzeo.
Situacija: Q6700 @3.4GHz pri 1.376V (idle/load napon, ne onaj u biosu), MX2 pasta, pristojno provjetreno kuciste, vent na mugenu 1200rpm, temp u full loadu ~50C. :D |
Citiraj:
Nije sve kak ovrklokrz-klab kaže da je :) Damn, moram na posao. |
NIje samo on,mogu ja josh toga izvuchi :D
|
freezer 7 pro ... jeftin a fenomenalan hladnjak !!! dugo nisam imao tako dobar,+ tako jeftin.
P.S. niti jedan moj procesor nije vidio temp iznad 50C s freezerom,oc-ani do boli svi od reda. |
Citiraj:
Nije problem naći review di i Orochi pasivno drži Nehalema na 45 stupnjeva u OCCT/Prime loadu Najsimpatičniji su mi oni rivjui koji sa Škajt coolerima na naklokanim kvodovima imaju 17 stupnjeva idle, load je naravno 29 :) takvih ima najviše. Daleko od toga da su Scythe loši cooleri, dapače, ali reklama ih gura puno više nego same performanse, em su veliki ko ormari, em su ružni ko porez, hvala ali ne hvala, radije ću dati 150/200 kn više za ljepši, manji i puno bolji TermalRajt/Megahalems, Xigmatek, CM... :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:27. |