PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

Gabre 06.07.2009. 15:21

ma frend ima problema s njim a uopce ga nije JB ni nista... a on je zadrti macovac...

sad mi jenovost da mi zdere bateriju nenormalno, sinoc ga napunio 100% prije spavanja, odem lec, i jutros baterija na 80%... divno. A inace se ni jedan posto ne bi ispraznila preko noci.
s tim da mi je dan prije trajala 12 sati a da ga nisam uzeo u ruke...

$čofi$ 06.07.2009. 20:55

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1378729)
ma frend ima problema s njim a uopce ga nije JB ni nista... a on je zadrti macovac...

sad mi jenovost da mi zdere bateriju nenormalno, sinoc ga napunio 100% prije spavanja, odem lec, i jutros baterija na 80%... divno. A inace se ni jedan posto ne bi ispraznila preko noci.
s tim da mi je dan prije trajala 12 sati a da ga nisam uzeo u ruke...

to se i meni događa i skuzio sam da se wifi ne iskljucuje u sleep-u...kak to vratit da se iskljucuje u sleepu jer mi mob jedva izdrzi jedan dan na normalnom tretiranju :S

Matth€w 06.07.2009. 20:59

Kad smo već kod baterija;

http://www.tweaktown.com/news/12706/...ife/index.html

Problem 06.07.2009. 21:10

Citiraj:

Autor $čofi$ (Post 1378969)
to se i meni događa i skuzio sam da se wifi ne iskljucuje u sleep-u...kak to vratit da se iskljucuje u sleepu jer mi mob jedva izdrzi jedan dan na normalnom tretiranju :S

ako imas sbsettings pogle dali jel ukljucen keepawake (nagađam :p)

$čofi$ 06.07.2009. 21:12

al ozbiljno...citam po mnogim forumima da ima jako puno problema s drzanjem baterije nakon upgrade-a na 3.0.

Problem 06.07.2009. 21:17

Citiraj:

Autor $čofi$ (Post 1378982)
al ozbiljno...citam po mnogim forumima da ima jako puno problema s drzanjem baterije nakon upgrade-a na 3.0.

Pa ozbiljno ti velim da nagađam. Nist te ne kosta da pogledas :fiju:

$čofi$ 06.07.2009. 21:22

Citiraj:

Autor Problem (Post 1378984)
Pa ozbiljno ti velim da nagađam. Nist te ne kosta da pogledas :fiju:

haha sry, nisam ni vidio tvoj post :D
sad trazim i ne vidim nigdje taj keepawake :S

Problem 06.07.2009. 21:32

Citiraj:

Autor $čofi$ (Post 1378987)
haha sry, nisam ni vidio tvoj post :D
sad trazim i ne vidim nigdje taj keepawake :S

odi u sbsettings -> more -> set toggles i pogle dal je mozda taj toggle iskljucen pa ga samo ukljuci. Ako nema tamo skini sa cydie KeepAwake :)

$čofi$ 06.07.2009. 21:44

Citiraj:

Autor Problem (Post 1378994)
odi u sbsettings -> more -> set toggles i pogle dal je mozda taj toggle iskljucen pa ga samo ukljuci. Ako nema tamo skini sa cydie KeepAwake :)

nista :( i dalje isti shit :hitthewal:

spawn 12.07.2009. 17:39

Jel sljaka gledanje divx filmova sa titlovima na IPHONE-u i kako? Taman za plazu kad mi je dosadno.

1v@n 12.07.2009. 22:29

Navodno mplayer podržava x264, ako si ugradiš titlove unutra još bolje, no mene baca natrag na springboard na OS 3.0 kada ga pokušam pokrenuti.

MORH 13.07.2009. 20:27

neznam dal je vec bilo al dal postoji neki program za skidat torrente na iphone

Problem 13.07.2009. 20:33

Citiraj:

Autor MORH (Post 1384391)
neznam dal je vec bilo al dal postoji neki program za skidat torrente na iphone

dTune

MORH 13.07.2009. 21:19

e sad ja nebi bio ja da ne pitam di da skinem taj program jer sam gledao na storeu i nema. pogledao sam i na appulo

tech 13.07.2009. 21:50

mislim da je to app sa cydie, dakle moras ga jailbrejkat.

Problem 13.07.2009. 22:55

Citiraj:

Autor tech (Post 1384452)
mislim da je to app sa cydie, dakle moras ga jailbrejkat.

Tako je. A da bi skidao torrente moras skinut jos neki kao plugin za dTune.

salvarez 14.07.2009. 11:06

Otkad sam skinuo novi update za Sbsettings (3.0.1), mogu reci da baterija drzi dulje skoro 1 dan. naravno sve isto podeseno ko i sa prijasnjom verzijom 3.0.

^SuperUnknown^ 14.07.2009. 11:24

Da, masa ljudi je prijavljivala problem sa bakterijom uz prijasnju verziju SBsettingsa.
Ja digo svog nedavno na 3.0 i super zadovoljan :) Brze radi, a bome i stabilnije...

Thellasil 14.07.2009. 19:14

Kako bi mogao .avi fileove prebacit na iPhone? iTunes mi cita 1 od 100 filova koje zelim xD, a i taj jedan ne moze syncat s iPhoneom jer ga ovaj ne podrzava.
Treba mi neka aplikacija ili nešto?
I da, zašto su ovi iTunes tako spori u slanju maila za konfirmaciju accounta da mogu nabaviti aplikacije? Vec nekih 8h cekam taj mail koji moram potvrditi.

Gabre 14.07.2009. 20:03

3.0.1 update za sbsettings je odlican i svakako ga treba staviti, meni je nekim cudom baterija izdrzala 3 dana! Nikad, ali nikad nije toliko dugo drzala prije.
A jucer je otisla za 24 sata, no mojom krivnjom jer sam ostavio Insomniu upaljenu, pa se nije diskonektao sa wifi u kuci cijeli dan prakticki...

e da, meni push radi, iako kazu da na jailbreakanim ne radi... konkretno kod IM+ radi odlicno, i sad sam izgleda napokon rijesio pitanje messengera za iphone.

flajpan 14.07.2009. 20:29

Push ne radi na hacktiviranim iphoneima - ako je normalno aktiviran pa jailbreakan i unlockan, trebao bi raditi sasvim dobro. :chears:

Gabre 15.07.2009. 02:56

pa ja ne kuzim zasto ljudi onda ne aktiviraju tako, zar je toliki problemnabaviti Simpa karticu samo za aktivaciju?

btw, ja sam svog ovdje u kanadi uspio aktivirati sa simpa karticom, a u roamingu sam!

thuNdeR 20.07.2009. 19:09

dajte mi recite jel vas boli glava od ajfona? imam ga cca tjedan dana i skužio sam pred par dana kad upalim wireless i pogledam par filmića na youtubeu, počne me bolit glava...jel ima ko istih iskustava?

studenac 21.07.2009. 08:02

Citiraj:

Autor thuNdeR (Post 1389244)
dajte mi recite jel vas boli glava od ajfona? imam ga cca tjedan dana i skužio sam pred par dana kad upalim wireless i pogledam par filmića na youtubeu, počne me bolit glava...jel ima ko istih iskustava?

loool, ne :) više duvana meći :)

thuNdeR 21.07.2009. 11:26

Citiraj:

Autor studenac (Post 1389545)
loool, ne :) više duvana meći :)

:D sjetil sam se da sam isključil auto brightnes pa je sad ok

$čofi$ 21.07.2009. 23:17

Citiraj:

Autor Thellasil (Post 1384996)
Kako bi mogao .avi fileove prebacit na iPhone? iTunes mi cita 1 od 100 filova koje zelim xD, a i taj jedan ne moze syncat s iPhoneom jer ga ovaj ne podrzava.
Treba mi neka aplikacija ili nešto?
I da, zašto su ovi iTunes tako spori u slanju maila za konfirmaciju accounta da mogu nabaviti aplikacije? Vec nekih 8h cekam taj mail koji moram potvrditi.

moras stavit u mp4 format ;)
skini si allok video to ipod converter - mozes ubacivat titlove i kvaliteta slike je sasvim ok za takav ekran :)

studenac 22.07.2009. 08:00

molim pomoc. sinoc sam jailbrejkao s redsn0w moj 3G 3,0 OS i nemrem uopce pokrenut pola aplikacija koje sam prije imao na 2,x OSu.
uredno ih instalira, pojavi se ikonica i kad kliknem na nju, aplikacija se pocme otvarat i samo nestane, vrati me na desktop.

evo neke app koje sam imao al sad vise se ne zele pokrenut: xyflash, mewseek, iblacklist, ibluetooth.... nije puno, ali to su fakat najvaznije applikacije koje koristim!

kaj da radim? vec sam instalirao jednu free iz App store prije nego sam ove instalirao, tak da to nece upalit, neka druga ideja?

:(

EDIT: zaboravio napisat da se Cydia konstantno rusi, tj. nakon skoro svake app koju instaliram, kad zavrsi instalacija ne moze restartat Springboard nego moram nasilno ugasit iphone i pitaj boga dal instalacija zavrsi do kraja i kak zavrsi... mozda zato nemrem niti pokrenut ih..

ugl.... proljev kroz gusto granje, da adminovi oproste.

spawn 26.07.2009. 23:00

Kako se instaliraju .PXL fajlovi na iphone 3.0? Imam par zanimljivih aplikacija pa ako neko zna.
P.S. Probao sam izvaditi app i plist iz njih ali malo mi je pain in the ass ta solucija. fala :D

studenac 27.07.2009. 08:35

evo par dana nakon jailbrejka, imam samo probleme sa iphone, stalno se gasi, tj. smrze sa crnim ekranom i ne prima pozive ni nista, vec ga moram nasilno gasit (sleep i power off gumbic 5 sekundi drzat)...

nekad se zna usred poziva samo zgasit, iako je bat puna, jel netko josh ima takvih problema sa jailbrejkom i sta da radim ?

:nono:

MORH 05.08.2009. 09:11

Evo mene opet sa problemom. Od prekjučer nemogu napunit iPhone preko nekih 25 posto. I uvijek dodje baterija samo do te granice i dalje neide. Dal zna neko di bi mogao bit problem jer mi ovako traje baterija par sati. 3.0 je softver već nekih mjesec dana a postavke nisam ništa mjenjao zadnje dane
pozz

flajpan 05.08.2009. 11:28

@MORH

Ako se to događa na ne-jailbreakanom iPhoneu, mislim da bi ga trebao odnijeti na servis. Evo što piše na t-mobile formularu pod OPIS GREŠKE - RAZLOG REKLAMACIJE, a vezano uz bateriju/punjač:

Citiraj:

BATERIJA/PUNJAČ
  • ne reagira na punjač
  • piše da puni ali ne napuni bateriju
  • punjenje je završeno za par minuta
  • griju se punjač i/ili telefon
  • brzo prazni bateriju (navesti vrijeme.........)
  • punjač bruji

Uglavnom, ja sam svoj punjač nosio na reklamaciju odmah dan nakon što sam kupio iPhone - preko USB-a se punio, al kad je bio uključen u utičnicu - ništa. Zamijenili su samo punjač - stigao je nakon 2 dana.

P.S. No, kod tebe bi mogao bit problem i u bateriji, tak da... pravac servis.

daxxx88 12.08.2009. 16:59

pozdrav
frendica dobila iphone (t-mobileov) i rekla mi da ima nekih problema s njim, a pošto nisam so much into it, pitam ovdje

prvo sam mislio da pokreće neke aplikacije koje žele na net, no evo opisa problema:
"kad pokrenem neku glupu aplikaciju il npr otvorim kameru da pofotkam nesto,dolazi milijun poruka od tmobajla kako iznos na racunu nije dovoljan za prijenos podataka"

ako je netko imao sličnih problema, pomoć je dobrodošla
tnx

flajpan 12.08.2009. 17:08

Frendica je na prepaidu i nema dovoljno love na računu - neka uzme neki podatkovni paket ili neka isključi pristup internetu preko mobilnih mreža (GPRS, EDGE, 3G) - neka se spoji preko wifi i otvori ovu stranicu: http://unlockit.co.nz

Može odabrati fake apn ili custom/blank.

P.S . Dobro si mislio u svezi s aplikacijama koje zele na net.

HCS 21.08.2009. 01:41

Ovako, u zadnjih mjesec dana svako malo dobivam poruke od t-mobilea kako za prijenos podataka moram obnoviti racun jer nemam love na njemu...dok sam imao novaca na racunu jako su mi brzo nestajali iz cistog mira....ne znam u cemu je problem, u SBSettingsu mi je sve iskljuceno 3G, wlan, edge....vec mi je lagano dosta tih poruka od t-mobilea, zivciraju....:amen:

EDIT: Hvala nisam sve citao, probat cu s tim kad nadem negdje wlan....

MORH 21.08.2009. 12:04

u postu iznad od Flajpana ti je odgovor

nathan 24.08.2009. 15:32

pozdrav imam iphone 2g, skinu sam sbsettings 3.0.4 i pogasio edge, location ... ukljucen mi je samo wifi, no stalno kada se zelim spojiti mi izbacuje: safari cannot open the page because it is not connected to the internet, u settingsima od iphona sam isto pogledao i pise da sam spojen preko wifi-a , ne kuzim u cem je problem??

HCS 26.08.2009. 00:02

Uspio sam rijesit poruke od t-mobilea, veliko hvala flajpanu, naime imam jedan cudan "kvar" na iPhoneu, naime prije nekoliko dana mi je sama od sebe otpala ona srebrna tipka za ukljucivanje/iskljucivanje tona, sada mi je unutra ostala gumica na kojoj je to bilo zalijepljeno....garanciju imam, dali da ga probam odnest u servis da mi to oni srede ili da trazim nekoga sa strane? Jer je popravak stvarno smjesan.....imam spremljen taj mali dio koji mi je ispao ali se bojim sam ljepit jer je to toliko malo da nebi zaljepio sve pa da vise tipka nema svoju funkciju....LP

spawn 26.08.2009. 01:32

Citiraj:

Autor nathan (Post 1414722)
pozdrav imam iphone 2g, skinu sam sbsettings 3.0.4 i pogasio edge, location ... ukljucen mi je samo wifi, no stalno kada se zelim spojiti mi izbacuje: safari cannot open the page because it is not connected to the internet, u settingsima od iphona sam isto pogledao i pise da sam spojen preko wifi-a , ne kuzim u cem je problem??

mozda ne dobijas ip adresu kako treba od routera. Idi na reset network setting iliti resetiraj mrezne postavke , to bi ti trebalo rijesit problem

atha 29.08.2009. 09:59

Ok, imam jedan problem koji me umara zadnjih 24h.
Posjedujem jedan iphone 3g, gore je 3.0, jb i unlock obavljeni.
Na tmobile kartici sve radi ok.
Umetnem vip karticu, i sa moba mogu zvati svih koliko hocu, ali ne mogu primati pozive.
Odnosno, kada nazovem sa iphone na VIPu neki drugi broj, poklopim. Sada sa tog drugog zovem iphone i onda radi. Poklopim, i javlja se sekretarica - mobitel je iskljucen ili bla bla.
Znaci mogu ga dobiti samo prvi puta nakon sto sa njega nazovem nekoga.
Resetirao sam network settings, trenutno mi je u cellular data network sve prazno. Kada stavim APN da data.vip.hr, stvar je ista.
Vrtio sam po netu, mijenjao razne postavke ali stvar jednostavno ne ide niti sa dvije razlicite VIP kartice. Molim vas za savjet? :)

spawn 29.08.2009. 18:22

Citiraj:

Autor atha (Post 1418894)
Ok, imam jedan problem koji me umara zadnjih 24h.
Posjedujem jedan iphone 3g, gore je 3.0, jb i unlock obavljeni.
Na tmobile kartici sve radi ok.
Umetnem vip karticu, i sa moba mogu zvati svih koliko hocu, ali ne mogu primati pozive.
Odnosno, kada nazovem sa iphone na VIPu neki drugi broj, poklopim. Sada sa tog drugog zovem iphone i onda radi. Poklopim, i javlja se sekretarica - mobitel je iskljucen ili bla bla.
Znaci mogu ga dobiti samo prvi puta nakon sto sa njega nazovem nekoga.
Resetirao sam network settings, trenutno mi je u cellular data network sve prazno. Kada stavim APN da data.vip.hr, stvar je ista.
Vrtio sam po netu, mijenjao razne postavke ali stvar jednostavno ne ide niti sa dvije razlicite VIP kartice. Molim vas za savjet? :)

Kad su ovakvi problemi u pitanju,samo restore i ponovni unlock/jailbreak sa redsnow 0.8 i ultrasnow 0.9 rjesava problem. Barem sto se mog iskustva tice.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:52.