![]() |
Citiraj:
Kakav ima AC adapter, jel ide odmah u utičnicu ili je onaj koji je na pola kabela ? Jel se HDD da izvaditi van iz kućišta (ukaže li se potreba za time da ga se stavi u comp)? |
Citiraj:
Dakle, nešto brži od zelenog WD-a. Ide direktno u utičnicu preko kabela. Hard se vadi (filmić na jubito), to mi je i bilo bitno :) Jedino šta time vjerojatno pušiš garanciju jer ima mali warranty seal na rubu. Vidio i hrpu Toshiba StorE 1TB na polici, po 600kn |
Citiraj:
Jel ovaj tvoj ima i eSata priključak? |
Verbatim je bolji izbor, samo sumnjam da ih još ima. Zato sam i spomenuo Toshibe.
Ovaj nema eSata, iako postoje verzije USB 2.0/eSata i USB 3.0. Taman prije nego su cijene otišle u nebo, mislio sam kupit isti model sa USB 3.0 za približno istu cijenu. Ali prvo je postao nedostupan, a onda se pojavio, ali za 400 kuna više… Tako da se nisam puno mislio |
Kupljen preko Technomarketovog webshopa Verbatim 1TB usb/esata za 589kn sa dostavom.
Navodno ih imas još... |
Čestitam :) Ajde javi koji je hard unutra.
U dućanu (Green Gold u Radničkoj) je na polici bio jedan od 1TB, ali samo USB pa se nadam da nisu krivo prikazali na webu ;) Jer vidim da je tamo samo combo USB/eSata |
Unutra je "zelena Barakuda" i nema esata priključak, šteta, ali opet s druge strane uloviti sad HDD po toj cijeni = ja sam zadovoljan.
|
Da, to sam i mislio. False advertising, ali s obzirom na cijenu pretpostavljam da nećeš tražit pare nazad :P
|
Upravo sam ga upogonio Verbatima i radi super.
Imam par pitanja vezano uz HDD. Koristio bi ga i za gledanje filmova na LCDu pa me interesira dal i tamo nakon 10 min. (ili više ako se podesi) odlazi u stanje mirovanja ? Onaj gumb otraga za gašenje treba stisnuti tek nakon što se usb priključak sigurno izbaci iz compa ili je svejedno ? |
Ekipa, u potrazi sam za kućištem za 3,5" hdd. Radi se i hitachiju od 1tb, spajao bi se na laptop, pa mi je nekako draža opcija sa zasebnim napajanjem nego da se napaja sa usb utora.
Može nekakva preporuka kućišta, vidim da tu u cijenama nema nekakve velike razlike (barem po onome što sam ja gledao u ADM-u i Linksu), pa me zanima postoji li osim mogućnosti spajanja uopće ikakva razlika u kvaliteti i čvrstoći tih kućišta. |
Pozdrav..
Imam Transcend StoreJet 250GB 2.5" koji ima Bad Sectore.. Prodajem ga, ali nešto me zanima.. HDD je SATA, dal kućište (elektronika) odgovaraju na bilo koji SATA HDD ili mora bit baš Transcend (Samsung je unutra) ?? Volio bi maknut taj disc i stavit u kućište drugi ispravni pa me zanima dal će radit? Hvala :chears: P.S. Rado bi to isprobao bez da vas pitam, ali nemam trenutno doma SATA 2.5".. |
Citiraj:
|
A tko kaže da je elektronika kućišta ispravna? Prije par godina je TCom uz MaxAdsl dijelio Verbatimove 2.5" eksterne diskove sa neispravnom elektronikom i diskovi (250 GB Samsung) su masovno rikavali zbog toga (meni se na oba pojavili bad sectori dok nisam skužio da je problem u kućištu).
|
Citiraj:
|
Nije se to sam meni desilo, na ovom forumu se naširoko raspravljalo o tome.
|
Meni bi trebao jedan savjet. Treba mi prenosni HDD sa samo jednom svrhom, prenosom grafike sa posla kuci i obratno. Najvaznije mi je kod njega da je pouzdan, odnosno da nece pocet dobivat bad sectore nakon par mjeseci koristenja. Kapacitet mi nije toliko vazan koliko pouzdanost (znaci kapaciteta nekih 320 gigi pa na vise).
|
Koje eksterno kučište kupiti za 2.5'' HDD da ima eSATA podršku i po mogućnosti da se napaja od računla? Hvala
|
Citiraj:
|
Kakva su vam iskustva sa QuickPortovima naprimjer poput ovoga ;
http://www.sharkoon.com/?q=de/node/1747 Ono što me najviše zanima koliko može biti opasno po disk da se nešto mehanički ošteti uslijed umetanja diska s obzirom na krhku plastiku .Podrazumijeva se oprez pri takvim radnjama i dva/tri puta tjedno upotreba . |
Citiraj:
bio sam pitao dali sam mozda treba uzet icybox pa je neko napisao da je imao slicnih problema tako da je to sve lutrija danas postala. mislim da ga neces ostetit mehanicki ako si pazljiv jer je taj dio ok po meni, samo ravno guraj dole. u svakom slucaju meni je bitno samo da mi disk ne spali to je ono cega je mene strah kod tih portova. :chears: |
Koristim jedan od prvih modela QuickPorta Pro i nemam nikakvih problema, odlično radi. Progutao je svakakve diskove, od 2.5" do 3.5", ali ne znam da li bi prihvatio ove veće od 2 TB. To mi zasad nije bitno jer nemam odgovarajući OS.
|
Citiraj:
Kao što kaže Geronimo, njemu je brzo crko a istovremeno smo ih kupili, eto, lutrija.. Gledaj gdje možeš kupit a da je garancija veća.. :chears: |
poz svima,
nabavio sam WD 500Gb sa vanjskim napajanjem i imam totalno noob pitanje;jel ima neki način da se pali i gasi sa PC-em ili moram ručno? |
Citiraj:
ili ostavi konstano upaljenim |
Citiraj:
Sad kad gledam nešto na LCDu sa HDDa izgleda da se disk vrti stalno največom brzinom i čuje se njegovo zujanje (iritira :( ). Jel se da to kako srediti tj. smanjiti broj okretaja diska ili neka druga caka? |
Kupovanje kucista za green 2TB,dobra ideja il ne?
Znaci pc mi radi 24/7 a imam mali 2.5 disk koji sluzi za uploadanje i downloadanje torrenta.2TB green se bezveze vrti 24h dnevno a potreban mi je samo 3-4h dnevno.Razmišlja sam da uzmem LCpower kuciste za njega.Ono sa e-sata konektorom da mogu ocitat smart status. Jel to dobra ideja? dal prebacivanje u kuciste povecava rizik od crkavanja jer nemam backup za njega? da li netko ima iskustva s time?
|
Ako ga nečeš bacat i lupat nema razloga zašto bi krepo.
|
Pozdrav,
Ispricavam se sto ovako upadam, al imam jedno pitanje u vezi eksternog diska od 3TB Htio bi kupiti ovaj disk http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9486 i stavio bi ga u ovo kuciste http://www.links.hr/?naziv=eksterno-...kl=051.600.007 Zanima me dal cu naici na probleme s obzirom da nemam maticnu koja podrzava 3TB diskove (tj. nemam maticnu s BIOSOM koji to podrzava). Sta ce se desiti kad ga spojim sa kompom? Hocu li ga moci koristiti jedino kao 2TB ili cu vidjeti svih 3 TB? Imam Win 7 - 64bit |
Citiraj:
|
Ja sam ih imo par komada i nikakvih problema nije bilo.
|
Uštedi novce i složi si da gasi disk svakih x minuta/sati neaktivnosti.
Nema mu kaj bit ak se upali/ugasi jednom dnevno. |
reka sam da je ta funkcija u windowsu smece.iako nista ne koristi disk svako 5 min ce gaopet upalit i nisam jedini koji ima taj problem, na overclock-net-u tko je god proba zakljucia je da to ne funkcjonira.Uostalom kupia sam kuciste, idem ga isprobat :D
|
Meni to itekako funkcionira. HDD mi ima storage namjenu i pali mi se samo prema potrebi, odnosno kada su torrenti aktivni ili mu ja sam pristupam radi povlačenja nekih podataka, van toga ne. Zavrti se on tu i tamo ako pokrenem aplikaciju poput Steama (vjerojatno traži instalacije igara i koječega, pa mi treba pristup svim diskovima) ili Photoshopa ako se swap nalazi na njemu, ali to je ono jedanput/taj put, nakon minutu se ugasi i ne mrda više. Ovisi kakve je naravi sama aplikacija koji pokrećeš. Uglavnom koristim LibreOffice, Firefox, PS i Steam, te mogu reći da mi se HDD nije niti jednom upalio a da ja nisam mislio da možda nije trebao ili nije imao razloga zašto.
|
Potpis na ovo, kod mene to radi savršeno. Podesiš si po želji koliko hoćeš da ti diskovi budu upaljeni nakon prestanka korištenja, i sve funkcionira. Jedino kasnije kad pristupaš disku imaš mali delay dok se ploče zavrte al to je zanemarivo naspram benefita koji se dobivaju gašenjem diskova. Da negovorim kad se u priču uključi i ssd.
|
a ja sam sve pokušava pa bi mi bezveze zavrtilo diskove svako malo. btw evo kucista : nisam ga zatvara jer se disk bespotrebno grije:
http://www.bug.hr/_cache/92dfe291bf2...rand=435535590 http://www.bug.hr/_cache/c47b86f7251...rand=491683877 |
Koje je to kuciste i koliko si ga platio ?
|
Citiraj:
|
di se može nariktat za svaki disk gašenje? pogledo sam u power options, al nisam baš našo za svaki posebno
|
Moj je spojen preko nekog no name kučišta na router preko usb-a da mogu pristupat na njega sa kompa, laptopa i TV-a i radi već 2 godine bez ikakve greške, a stalno je upaljen ;)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:16. |