![]() |
Onda cu ici na q6600, znaci njega se da oc-at na 3.0ghz bez nekih vecih poteskoca? jer nisam bas puno dosad oc-ao ali kolko vidim ima onaj sticky na forumu pa bi se tamo trebalo sve naci.
|
Citiraj:
3GHz za Q6600 nebi trebo prestavljat ama baš nikakav problem :) |
Ok onda, samo jos jedno pitanje, dali da uzmem za q6600 novi hladnjak ili da drzim ovaj koji dobijem sa njime, ako treba novi moze i malcice skuplji samo da nije bucan i da hladi, ne mislim previse oc-at, do 3.0, eventualno kasnije nesto vise...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako neću OC-at E8500, jel mi dovoljan stock hladnjak ili da kupim neki do 200 kn?
i nemojte mi govoriti da je grijeh ne OCat taj proc, jer ga neću OCat samo zato što je grijeh, a nevidim potrebu za tim... |
Dosta ti je stock koji izdrži i manji oc bez većih problema.
|
ok, tnx! samo se nadam da nije preglasan...
|
Nije preglasan ako ga držiš na min. okretajima ;)
|
glasnoca ovisi o tome koji vent dobis na njemu (fujikura/delta/nidec/foxconn)
|
aha, a ja mislio to sve isto... ok, tnx
sutra bi trebao stići komp pa ćemo vidjeti'... |
poz prije svega planiram mijenjat e8600 i prec na quada ima netko savijet koji?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ali moraš navesti zašto češ to koristiti i kolko misliš potrošiti na proc. Ako misliš za nahraniti ove dvije grafe onda bi preporučio da pričekaš par dana dok se ova nova pojeftinjejna reflektiraju kod nas. http://www.guru3d.com/news/intel-low...ntium-prices-/ |
a neznam stavila sam da mi se procijeni proc i ovaj prvo moram vidjet koliko mogu dobit za njega!...treba mi za photo shop glazbu filmove i slicno.....mislila sam uzet nesto iz q9 serije ako ne i7 sta mislite?
edit: i za oc al kasnije! mozda diablo :P |
Citiraj:
Za sve to kaj je navedeno više ovisi o taktu procesora nego o broju jezgri. |
i7 je definitivni overkill s obzir da bi trebala u slučaju kupnje procesora, mijenjati i ploču i memoriju. Mišljenja sam da bi E8600 na nekih 4GHz bio i više nego dovoljan za sve, no ako misliš da trebaš quada, uzmi kako si i sama navela, nešto iz Q9x00 serije.
|
ice najvijerojatnije onda Q9550
|
Bilo koji Quad ti je overkill.
|
Citiraj:
ako mislis da ces iskoristit 4 jezgre onda mijenjaj... iako sumnjam da hoces |
Citiraj:
Kupujem novi proc, pa da se ne zaletim :) |
Daj mi recite kolko bi mogao kloknut e7300 da mi stabilno radi?
|
Citiraj:
Pogledaj si temu pod Intel, i imaš sve informacije koje trebaš, na okupu. Znam da bi cekao da ti netko ovdje odgovori, ali sad nemoraš čekat ;) |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=123285 |
hvala puno! Naravno da sam guglao prije neg sam postavil pitanje al ocito nisam dobro proguglal.:chears:
|
Citiraj:
|
tak bum i napravil jer ne zelim dizat voltazu:)
|
dilema intel core 2 quad
Dvoumim se između ova dva procesora... molim pomoč
Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB Intel Core 2 Quad Q8200 BOX, 4×2.33GHz,1333MHz, 775-pin, 4MB razlika u cijeni je zanemariva cca 50 kn šta se više isplati kupit. |
Q6600.
|
odgovor imas na prethodnoj stranici...
Citiraj:
|
Citiraj:
Nemogu vjerovat da neko ide mjenjat brži proc za sporiji (E8600>Q9550):D Kako si i sam rekla najzahtjevnija aplikacija koju koristiš je Photoshop i nemašanse da češ dobit na performansama, a kamoli da češ primjetiti..Korist bi imala kad bi intezivno koristila programe koju mogu iskoristit 4 jezgre i tad bi u odnosu na e8600 razlike bile, ali opet je pitanje kolko velike.. Pogledaj si review-e na webu i zaključi dal ti se isplati..Photoshop samo do određene granice iskorištava quad procesore i u večini je slučajeva E8600 brži... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
od B3 ocekuj nekih 3GHz, a sve ostalo je upitno od G0 ocekuj 3.5-3.6GHz naravno, razgovaramo o OC-u sa nekim prihvatljivim voltazama (oko 1.4-1.45V) kao drugo: ovisi koje hladjenje imas ako je stock hladjenje iznad 3GHz nemoj ic ako je neko bolje hladjenje onda kao sto sam i gore rekao (B3 - 3GHz, G0 - 3.5/6GHz) |
Intel P4 1.8A ili Celeron 2.4
Kolega je dobio jednog Celerona D 320, 2.4Ghz, 256L2, 533BUS i sada ga zanima da li bi imalo smisla da zamijeni svoj stari vremesni Pentium 4, 1.8, 512Kb, FSB:400 sa ovim celeronom.
Vjerujem da ima nekoliko iskusnih intelasa koji ce odmah znati razliku jer nisam na Intelu od Celerona 566 pa ga nisam mogao savjetovati. Ima Intelovu plocu pa je OC ovog pentiuma nemoguc. Napominjem da rijetko nesto igra i da uglavnom visi po netu, slusa mjuzu, gleda filmove, ganja Dreamweaver i nesto malo Photoshop jer dosta fotografira. Znaci prosjecan korisnik. |
A tu su negdje, mada mislim da je Celeron ipak brzi, izuzev igara mozda, ali kako kazes, ne igra igre.
Ako ploca podrzava (ne znam bas koji je chipset u pitanju, no obzirom da ima 1.8GHz P4, ne znam bas, Celeron je Precott jezgra.) |
celeron je brzi i u igrama, a i u opcenitoj upotrebi...
ipak se razlika od 600MHz vise osjeti nego dodatnih 256kb cachea svakako neka ubaci tog celerona ako mu ga ploca podrzava |
Citiraj:
Kupljena je ovdje na forumu za 150kn :). EDIT: Hvala na odgovorima. |
razmišljam o novom kompu i tražim prijedlog za procesor. dvoumim se između e8400 i 7200. oc mi nije bitan i da igrat ću se na tom kompu ali ne patim da imam sve najbolje perfe. 1000 kn je limit al da se navući. zato nisam siguran da li mi se isplati uzimati 8400 ako nije toliko bolji od 7200.
|
Uzmi E7200/7300 iako bi ti vjerojatno bio dovoljan i E5200.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:58. |