![]() |
Ja sam imal samo sfrkane žice, znači bez utičnice, sad sam ih zalemil al nisam ništ dobil.
|
Koliko sam skužio iz gore navedene tablice moja parica nije loša, samo ne znam zašto je SN Margin down toliko manji?
Svejedno ću pitati Mudrace :D : koliko bi mogao potegnuti? http://img694.imageshack.us/img694/6953/brzina.jpg Anybody :( ? |
Što te CRC errors znače?
|
Općenito CRC error je greška kontrolnog zbroja a kod adsl - a evo par tumačenja / primjera:
What causes CRC errors? adsl crc errors, whats normal? |
3 privitaka
Modem je prastara Kasda:) a stanje je trenutno ovakvo:
Recimo da sam zadovoljan, osim što veza ponekad pukne (a kome ne?), osim što je sumnjiv ovaj Output Power. Međutim, ispod je screenshot od prije godinu i pol (isti modem, ista T-Com linija s razlikom što sam u ono vrijeme promer plaćao Iskonu) kad mi je veza pucala svakih pola sata, DL bio 4x manji od deklariranog a ping do 1700ms :D (često sam se u to vrijeme dopisivao s Tscumom pa se zato još poneka sličica pronađe u kompu). Koliko god čitao ovu temu, nije mi jasno jer mi se ovaj stari izvještaj čini bolji od sadašnjeg, čak bih rekao odličan. |
Citiraj:
|
Link Information
Uptime: 12 days, 1:10:14 Modulation: G.992.5 annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 315 / 4.703 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 2,39 / 14,98 Output Power (Up/Down) [dBm]: -1,0 / 0,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 22,5 / 36,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,5 / 12,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 0 CRC Errors (Up/Down): 0 / 52 HEC Errors (Up/Down): 0 / 24 Kolko bi se dalo s tom na max? Pošto mi nigdje ne piše.. I kako natjerati ove u t-comu da povuku nove žice? |
http://img693.imageshack.us/img693/2605/13615903.jpg
Uploaded with ImageShack.us Molim ako moze misljenje o mojoj parici? :) |
jel ima kakve veze ak je od splittera do routera 15m kabla?
|
ne, pošto ima još xxxx m i prije splittera :)
|
otkad mi je na adsl2+ brzina mi se smanjila za 14kbps,mogu li u ruteru kako vratiti na adsl modulaciju?thomson st780wl
http://www.speedtest.net/result/897028841.png |
Moze procjena kvalitete linije kod mene?
SNR Margin (dB):..........15.6 19.0 Attenuation (dB):.........21.0 10.0 Output Power (dBm):....20.3 12.3 |
Usporedi sa ovim postom za početak.
|
Hvala nikky, treba editirat 1. post pa ubacit ovo gore jer sam gledao pocetak samo.
Kako vidim, linija je cisto u redu, osim sto mi odskace Output Power (dBm):....20.3 |
Vjerojatno posljedica ovog veceg zagusenja (moguce da si daleko od centrale) ili jednostavno krivo ocitanje...
|
imam pitanje,propusnost parice mi je 2178kbps,trenutno imam stavljen softverski paket od 1mbit,da nazovem t-com i kažem da mi stave 2mbit,jel bi se spojilo onda na nekih 1.6 - 1.7 mbps,hvala
|
Spojio bi ti se on na tih 2Mbita i imao bi max brzinu 1.7Mbita ali pitanje je dali bi bilo pucanja veze.
|
sad sam opet očitao propusnost,trenutno je 2560kbps,pa valjda nebi pucala veza,jel mogu to oni odmah promjeniti?
|
Nazovi ih i traži da ti ograniče brzinu na 2Mbita, i to bi trebalo biti dosta brzo.
|
nazvao sam 0800 900,i prijavio kvar,čekam tehničara da nazove,btw ovo mi je profil no.1
|
|
neki dan su mi opet vratili na staro,rekli su da je to automatski prebačeno zbog velikog broja alarma na liniji???no ipak su opet prebacili na 2mbit,al neželim da opet vrate
|
Citiraj:
Citiraj:
Tvoja linija poprilično oscilira po pitanju propusnosti i najvjerojatnije ostalih čimbenika koji utječu na liniju. Bakrene parice, loša infrastruktura, bla bla, podložno vremenskim uvjetima, bla bla...znači nije stabilno i zato se desi da ti je propusnost u jednom trenu 2000kbps, u drugom 2500kbps, u trećem 1800kbps...i onda se linija ruši, puca. Pogledaj u thread "Upute za rješavanja problema sa ISP-om" i probaj napraviti sve što smo spomenuli. Kreni od svoje kućne instalacije te zatim prijavi kvar u T-com da pošalju nekoga da pogleda gdje dolazi do problema. Ovisno koliko si udaljen od centrale. Ako si u mjestu koje je jako udaljeno od centrale ili je jednostavno loša mreža, objasniti će ti da veću brzinu nisu u stanju isporučiti i to je to, ali tad ćeš bar konkretno znati ;) Svakako javi što se i kako riješilo :D |
izmjenio sam kabel u kući i sad mi se stabilno spaja na 2016kbps i tako već par dana :chears:
|
Kako natjerati T-Com da povuče nove žice od centrale pa do mene, tj po cijeloj ulici?
|
Mislim da bi ti Mudrinić trebao biti u bližem srodstvu.
|
dali zna neko di to nađem na speedtouch 780wi? šta samo trebam u cmd upisat ip config ili još nešto treba?
edit: našao sam |
Citiraj:
-ako imas vise telefona..koristi samo JEDAN splitter..iz njeg spoji ostale telefone..a ne na svaku uticnicu splitter.. ako imas kucu..onda ufrci spojeve..ako si u zgradi..zamoli tehnicara da ti makne spoj s reglete i da ga ufrce.. Citiraj:
lemiti na router ŽICU..wtf..pa to je parica..a konektori na par milimetara..pa kaj da ti to neki stroj zalemi... Citiraj:
jedino ak imas dobrog tehnicara pa pozove montere da promjene barem jednu supljinu kabla ili promijene paricu u zracnom kablu..ali da dobijes novu mrezu..nikada..pa cak ni' onda.. |
|
da li postoji t-comov glavni tehnicar u zagrebu,da ne moram razgovarati s ovim iz zaboka?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:33. |