PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Iskon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64358)

bakaideda 25.07.2007. 13:34

Dobro ok ok... nemoj se pjenit... Većinom sam naginjao na moju situaciju jer sam udaljen od centrale zračno pola kilometra a parica u zemlji malo više od 1 km...
ISKON JE NAJBOLJI ISP... Fakat su brzi... Kad čujem ona pljuvanja digne mi se želudac...
Evo zvao sam ih maloprije, točnije u 13:08 da mi srede ping, a u 13:23 je već bila resetirana konekcija i novi pingovi su tu (15 minuta)... FAST MODE RULEZ... bar za mene...

Xan 25.07.2007. 14:16

hehe, nis se ja ne pjenim... samo iznosim cinjenice...

anyway, :chears:

d13k 25.07.2007. 16:07

ISKON nije los ISP ali metronet mi je zasada puno bolji

Hrvoje xyz 25.07.2007. 17:18

danas sam imo jedan hladan sok ssa iskonom - ali odma da kazem nisu oni krivi.

izgleda da je netko iz mog kucanstva nabio 350+470 kuna racuna za dva mjeseca.
ja onak u nevjerici , imam iskon duo sa flat rateom , mobitele ne zovemo , di tolke cifre?

zovem ja SZK , nakon neznam kojeg poksuaja javi mi se covjek i pogleda , netko je zvao 060 nova-lova-sranje-za-naivne-buda-3,66_po_minuti-plus pe deve

joj poludio sam :zdero2:

na to sranje potrosit nofce .. joj pojeo bih se.

di je sad onaj insider iz iskona , jel ima neka for da se zabrani na telefonu/spftwareu zvanje 060 i eventualno mobilih mreza?

dok sam im otcom , imali smo zabranjeno zvanje mobitela..

Xan 25.07.2007. 17:38

pa jesi pitao ovog koji ti se javio u SZK? :D

Hrvoje xyz 25.07.2007. 20:00

ma nisam imo zivaca , a i zao mi je covjeka nezna rec R bas , pa mi se nije dalo mucit i njega i mene

bakaideda 25.07.2007. 20:15

Citiraj:

Autor d13k (Post 775639)
ISKON nije los ISP ali metronet mi je zasada puno bolji

Možeš to pojasniti ili možda potkrijepiti primjerima?

the_ghost 25.07.2007. 20:26

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 775677)
danas sam imo jedan hladan sok ssa iskonom - ali odma da kazem nisu oni krivi.

izgleda da je netko iz mog kucanstva nabio 350+470 kuna racuna za dva mjeseca.
ja onak u nevjerici , imam iskon duo sa flat rateom , mobitele ne zovemo , di tolke cifre?

zovem ja SZK , nakon neznam kojeg poksuaja javi mi se covjek i pogleda , netko je zvao 060 nova-lova-sranje-za-naivne-buda-3,66_po_minuti-plus pe deve

joj poludio sam :zdero2:

na to sranje potrosit nofce .. joj pojeo bih se.

di je sad onaj insider iz iskona , jel ima neka for da se zabrani na telefonu/spftwareu zvanje 060 i eventualno mobilih mreza?

dok sam im otcom , imali smo zabranjeno zvanje mobitela..

Moguce je zabraniti, nazovi korisnicku podrsku i trazi, jedino nisam siguran da li se to sto dodatno placa...

the_ghost 25.07.2007. 20:56

Citiraj:

Autor Xan (Post 775497)
-omogucuje ADSL tehnologiju na linijama koje bi inace bile predaleko od centrale i previse paketa bi se izgubilo do nje

Uopce nema veze s tim.

Citiraj:

Autor Xan (Post 775497)
-to sto vi mijenjate modulaciju i ping vam se smanji nema veze sa interleavingom jer je on po defaultu ukljucen

???? Itekako ovisi je se kod interleavinga koristi buffer koji sluzi za ispravljanje gresaka ukoliko ih ima na liniji, ukoliko se radi o fast channelu onda tog buffera nema te zato pada ping.

Sto ti znaci da je po defalutu ukljucen? To iskljucivo ovisi o proizvodjacu opreme/ISP-u.

Citiraj:

Autor Xan (Post 775497)
-na kratkim linijama koje su blizu centrale, moze se iskljuciti interleaving, ali u samom standardu je specificirano da je moguce do 50% dropped packet rate

Moguce ga je iskljuciti na bilo kakvim linijama, sav T-comov ADSL1 radi na fast profilima.

Xan 26.07.2007. 16:44

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 775767)
Uopce nema veze s tim.

kak nema veze s tim? pa zato se uglavnom i koristi interleaving kolko sam skuzio... dugacke linije i/ili nekvalitetne linije uzrokuju puno gresaka a interleaving je puno ucinkoviti u ispravljanju istih jer se FEC ne corrupta tako lako

Citiraj:

???? Itekako ovisi je se kod interleavinga koristi buffer koji sluzi za ispravljanje gresaka ukoliko ih ima na liniji, ukoliko se radi o fast channelu onda tog buffera nema te zato pada ping.

slazem se s tim, di sam tvrdio suprotno?

Citiraj:

Moguce ga je iskljuciti na bilo kakvim linijama, sav T-comov ADSL1 radi na fast profilima.

ajde dobro, krivo sam se izrazio... htio sam reci da se moze iskljucit na kratkim linijama i da ce efekt vjerojatno biti pozitivan, za razliku od duzih linija

the_ghost 27.07.2007. 10:50

Citiraj:

Autor Xan (Post 776178)
kak nema veze s tim? pa zato se uglavnom i koristi interleaving kolko sam skuzio... dugacke linije i/ili nekvalitetne linije uzrokuju puno gresaka a interleaving je puno ucinkoviti u ispravljanju istih jer se FEC ne corrupta tako lako

E bitan je onaj ili koji si sad ubacio jer kratka lnija ne mora biti dobra a dugacka ne mora biti losa. Sasvim je moguce imati fast profil na dugackoj liniji (kao sto T-comov adsl pokazuje)

Citiraj:

slazem se s tim, di sam tvrdio suprotno?
Krivo smo se shvatili onda.

Citiraj:

ajde dobro, krivo sam se izrazio... htio sam reci da se moze iskljucit na kratkim linijama i da ce efekt vjerojatno biti pozitivan, za razliku od duzih linija
Ili ako parica ima puno prespoja, ako se radi o zracnom vodu, itd, itd... Duzina linije nije jedini faktor...

Xan 27.07.2007. 16:49

eto vidis, isto mislim ko i ti al se nisam dobro izrazio sto se tice linije... :chears:

id39428 27.07.2007. 19:50

Koji je username i password za Thompson SpeedTouch780WL?
Dobio sam neki username i pass kad sam zatrazio uslugu (username izveden od mojeg imena i prezimena i neki bezvezni pass), ali to ne radi (radi onaj Administrator - Administrator, ali sa tim passom nemogu podesiti nista.
Hvala!

the_ghost 28.07.2007. 00:43

A sto bi ti podesavao?

id39428 29.07.2007. 10:47

Bedak sam, evo sve je sad ok. Nego, da li je netko od vas uspio skinuti i promjeniti antenicu na speedtouch-u 780wl (ne mislim na otvaranje routera i lemiti konektor). Zelio bih povecati wireless domet

coconut 30.07.2007. 10:17

Da se pohvalim - jutros sam opet ostao bez signala na par sati. U 6 sati ga je bilo, a u 8 više ne. To je već 3 put u mjesec dana! Ovo već postaje neozbiljno i zabrinjavajuće.

Isto tako mi se 'pohvalio' frend koji živi u plavom nizu na Krnjevu da ni on nema ni telefona ni interneta od petka tj. instalacija nije uspjela jer t-scum još nije prebacio sve na Iskon u centrali.

EDIT: nedugo nakon postanja problem je riješen, ali i dalje ostaje gorak okus u ustima

bakaideda 30.07.2007. 18:18

Kod mene no problems... ni jednom do sad u ovih 20 dana korištenja

dedal 30.07.2007. 19:07

Ja sam imao problema sa pingom (min100-150) na svim serverima,zvao sam SZK i fakat danas sv ok,ping mi se smanjio za duplo :goood:,ali torrenti nikak da krenu.Probao sam cak i sa 500 seddera i ništa jedva 10-20 kB/s,isprobavao razne trackere i svugdje isto,Ako krene sa ful brzinom (gdje je puno sedera) nakon par minuta padne na 10-15..Jer mi se to do ove promjene nije događalo.Neznam kaj su napravili, ali mislim da još to nije kak bi trebalo...

TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.Ovo je iz Event log-a jer ima to kakve veze...Stalno brzina raste i pada...

Mailman 30.07.2007. 23:20

Citiraj:

Autor dedal (Post 778678)
ali torrenti nikak da krenu.Probao sam cak i sa 500 seddera i ništa jedva 10-20 kB/s,isprobavao razne trackere i svugdje isto,Ako krene sa ful brzinom (gdje je puno sedera) nakon par minuta padne na 10-15..Jer mi se to do ove promjene nije događalo.Neznam kaj su napravili, ali mislim da još to nije kak bi trebalo...

TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.Ovo je iz Event log-a jer ima to kakve veze...Stalno brzina raste i pada...

Malo gugla ne bi škodilo:
http://tinyurl.com/2vexpu

dedal 31.07.2007. 07:46

Citiraj:

Autor Mailman (Post 778812)
Malo gugla ne bi škodilo:
http://tinyurl.com/2vexpu

Ma uvijek zaboravim,tnx :goood:

dedal 31.07.2007. 18:04

c/p hr.comp.mreze.p2p

Ako se dobro sjecam to je posljedica ogranicenja broja veza u
WinXp SP2 i negasenju nekih veza nakon sto vise nisu aktivne. Problem je poznat kao Event ID 4266 i u Event logu.
Postoji patch za povecanje broja veza.

EvID4226Patch mijenja broj "veza" koji sami odredimo,default je 10,a mene zanima da li moze biti kakvih posljedica ako ih npr.otvorim 50.Našao sam i tut. http://www.bootstrike.com/Articles/B...ide/index.html

sun tzu 02.08.2007. 18:51

Citiraj:

Autor bakaideda (Post 774988)
sun tzu se ponudi za pomoć i onda nestane ko duh

Sun tzu je nestao malo na more....no sada je tu...

sun tzu 02.08.2007. 18:59

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 775749)
Moguce je zabraniti, nazovi korisnicku podrsku i trazi, jedino nisam siguran da li se to sto dodatno placa...

Koliko ja znam,nije moguće zabraniti samo prema određenim mrežama. Moguće je zabraniti samo SVE odlazne pozive...a to se naplaćuje u paketu dodatnih usluga koji je 20 kn,a uključuje zabranu odlaznih poziva,automatsku poruku ne smetaj,odbijanje anonimnih poziva i automatsku poruku o odsutnosti...

sun tzu 02.08.2007. 19:10

Citiraj:

Autor msvrtan (Post 774344)
i.b.?

nisam ni I.B.

ja sam tajnoviti Sun Tzu....buahahahahah...:goood:

dedal 02.08.2007. 19:12

@suntzu

Ajde pitanjce,nakon što su mi "sredili" ping,kak sam napisao pao je za 40%,jel ti znaš šta su točno napravili.Recimo sad mi brzina download totalno divlja.Skidam sa bilo kojeg servera(ne torrent) i krene sa 350 pa padne na 150 i tak stalno,a desilo mi se 2x da mi jednostavno stane download na pola, a na router promet ide..Imam dual boot (jedan je full čisti,tak da nema virusa...) pa sam testirao na obadva i ista stvar.To se počelo događati nakon što su sredili loš ping..

sun tzu 02.08.2007. 19:24

Nemogu ti pomoći što se tiče toga,jer nisam baš zadužen za takve stvari.

Al općenito što se tiče bilokakvih tehničkih pitanja,nazovite slobodnu tehničku podršku. Dečki (i cure :kafa:) su super i rado će vam pomoć i odgovorit na sva pitanja. Na kraju krajeva,za to su i plaćeni...:beer:

Znam da zvuči ko robotizirani odgovor,ali to je najbolja solucija. Nazoveš ih,objasniš o čemu se radi,oni pogledaju i riješe ako je moguće...ili pošalješ mail pa oni tebe nazovu...

dedal 02.08.2007. 19:26

Citiraj:

Autor sun tzu (Post 781120)
Nemogu ti pomoći što se tiče toga,jer nisam baš zadužen za takve stvari.Al općenito što se tiče bilokakvih tehničkih pitanja,nazovite slobodnu tehničku podršku. Dečki (i cure ) su super i rado će vam pomoć i odgovorit na sva pitanja. Na kraju krajeva,za to su i plaćeni...
Znam da zvuči ko robotizirani odgovor,ali to je najbolja solucija. Nazoveš ih,objasniš o čemu se radi,oni pogledaju i riješe ako je moguće...ili pošalješ mail pa oni tebe nazovu...

Ma budem još malo testirao pa ako se to bude ponavljalo onda zovem..

Mailman 02.08.2007. 20:44

Citiraj:

Autor sun tzu (Post 781095)
nije moguće zabraniti samo prema određenim mrežama.

Moguće je...

bakaideda 02.08.2007. 21:15

@dedal
Nakon stavljanja u tzv. FAST mod najvjerojatnije je izašlo na vidjelo da imaš lošu paricu te sa isključenim interleavingom puca veza... Kad su meni smanjili ping rekli su mi ak bude problema nek ih nazovem (valjda da vrate na prijašnje) ali kod mene nema problema...

dedal 02.08.2007. 21:26

Citiraj:

Autor bakaideda (Post 781224)
@dedal
Nakon stavljanja u tzv. FAST mod najvjerojatnije je izašlo na vidjelo da imaš lošu paricu te sa isključenim interleavingom puca veza... Kad su meni smanjili ping rekli su mi ak bude problema nek ih nazovem (valjda da vrate na prijašnje) ali kod mene nema problema...

To sam si i mislio još cu pricekat ako tak bude i dalje vracam se na staro.:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:23.