PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

Mr.Ex.President 01.02.2007. 15:43

Citiraj:

Autor LAcy (Post 633734)
Nemam dual boot već dva harda, na jednom xp na drugom vista. Biram sa esc sa kojeg ću kada bootati.

Iman i ja 2...
Seagate - Xp + 2 particije
maxtor - Vista + particija

Biram normalno ka kod dual boota. Još san podesija da bi XP bude default i da je vrime 5 sek. Ne treba više:D

LAcy 01.02.2007. 15:50

Citiraj:

Autor domy_os (Post 633778)
Ja bih rekao da ti je hard u *urcu... :D

To se počelo događati od viste, a i baš da su dva diska u k....

Mr.Ex.President 01.02.2007. 21:44

http://img466.imageshack.us/img466/9...sta1dr4.th.jpg

Jel se ovaj Security centar može ugasit ? Ja san njega ugasija u service, al on mi i dalje stoji doli i stalno iskače sa glupavin porukama da mi je sistem ugrožen i da moram uključit SC :rolleyes:

Nešto čudno mi se događa ili ja pak nisan upoznat s novin šemama. Naime nakon šta san instalira drivere za mrežnu, te upisa workgroupu ( nije mi ona defaultna ). Vista je sama skužila ostala 3 kompa u mreži te dupušta spajanje na njih iako nisan pisa ni IP nit išta. Čak iman i DSL na scin kompovima iako nisan upisiva DNS-ove a samo ovaj komp ima modem ( dakle neman neki router ) već je samo na ovom kompu mreža.

Neznan jel ko spomenija, al Disk Defragmenter je za k. Onaj od XP mi se sviđa i namjerno ga nisan mjenja nekin free ili komercijalnin programom jer mi je skrot solidno obavlja posa'. Ovog moram promjenit. Svodi se na START/STOP :rolleyes:

Zanima me gdje se nalazi ono čudo gdje se može dodat/maknit Windows default stvari. To je na XP pod add/remove programs pa sa lijeve strane se odabere add/removed Win components
Ovdje to ne mogu nać.

I da, ima li koji način da se ovi šorkati smanje, tj. ne sami šorkati koliko ona ikonica šorkata ( strelica ) na njima. Ogromne su :eek:
Ma, stvar navike u biti....

domy_os 01.02.2007. 22:06

Sve što si naveo se može sredit, ali ti trenutno ne mogu pomoć jer sam nedavno maknuo Vistu pa mogu prdnut u fenjer...

Mr.Ex.President 01.02.2007. 22:08

Citiraj:

Autor domy_os (Post 634102)
Sve što si naveo se može sredit, ali ti trenutno ne mogu pomoć jer sam nedavno maknuo Vistu pa mogu prdnut u fenjer...

Znan i ja da se može, nažalost neda mi se puno kopat i proučavat jer san zasad na XP i tu ću bit još neko vrijeme:)
A ono u Vistu uđen s vremena na vrijeme, kad mi je dosadno i malo gledan šta radi, šta ne:D

domy_os 01.02.2007. 22:20

Ajd stavit ću je ponovo pa se javim... :)

SniperWolf 01.02.2007. 22:36

Ja jedva cekam da naprave ok drivere za nforce i grafu tak da se i ja mogu vratit na Vistu. Nekak mi jednostavnija :)

LAcy 01.02.2007. 22:42

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 634122)
Ja jedva cekam da naprave ok drivere za nforce i grafu tak da se i ja mogu vratit na Vistu. Nekak mi jednostavnija :)

Za grafu se intenzivno radi, a za nforce 3 imaju drivere za vistu : lol2 :

Veki-os 01.02.2007. 23:54

Da ne pretražujem 20 stranica ovog topica,jel postoje neki driveri za zvučnu iz siga, Creative Labs Live 5.1 pošto na Creative stranici nema=sramota za njih.: bonker2

domy_os 02.02.2007. 00:06

Koju Liveicu imaš? Za 24-bitnu već postoje driveri...

Veki-os 02.02.2007. 00:10

Normalnu :) Nije 24-bitna.

domy_os 02.02.2007. 01:15

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 634171)
Normalnu :) Nije 24-bitna.

Šta ti točno piše na PCB-u? Ima ih mali milijun... Ovdje su ti sve pa pogledaj.

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 634082)
http://img466.imageshack.us/img466/9...sta1dr4.th.jpg

Jel se ovaj Security centar može ugasit ? Ja san njega ugasija u service, al on mi i dalje stoji doli i stalno iskače sa glupavin porukama da mi je sistem ugrožen i da moram uključit SC :rolleyes:

Start > Control Panel > Security Center > Change the way Security Center alerts me > Don't notify me and don't display the icon > X

Citiraj:

Nešto čudno mi se događa ili ja pak nisan upoznat s novin šemama. Naime nakon šta san instalira drivere za mrežnu, te upisa workgroupu ( nije mi ona defaultna ). Vista je sama skužila ostala 3 kompa u mreži te dupušta spajanje na njih iako nisan pisa ni IP nit išta. Čak iman i DSL na scin kompovima iako nisan upisiva DNS-ove a samo ovaj komp ima modem ( dakle neman neki router ) već je samo na ovom kompu mreža.

Vista je bolja po tom pitanju od XP-a tako da to nije ništa čudno... :)

Citiraj:

Neznan jel ko spomenija, al Disk Defragmenter je za k. Onaj od XP mi se sviđa i namjerno ga nisan mjenja nekin free ili komercijalnin programom jer mi je skrot solidno obavlja posa'. Ovog moram promjenit. Svodi se na START/STOP :rolleyes:

Hehe, rekao sam ja prije par tjedana. Baš su sranje od njega napravili... :(

Citiraj:

Zanima me gdje se nalazi ono čudo gdje se može dodat/maknit Windows default stvari. To je na XP pod add/remove programs pa sa lijeve strane se odabere add/removed Win components
Ovdje to ne mogu nać.

Start > Control Panel > Programs and Features > Turn Windows features on or off > makneš/dodaš što želiš > OK i po potrebi resetiraš

Citiraj:

I da, ima li koji način da se ovi šorkati smanje, tj. ne sami šorkati koliko ona ikonica šorkata ( strelica ) na njima. Ogromne su :eek:
Ma, stvar navike u biti....

Ima, ali jedino pomoću nekog tweak alata, nisam siguran da li sam to vidio ovak u Windowsima...

Veki-os 02.02.2007. 02:00

Ma znam za to,tamo sam i gledao i nema za moju.Pa piše u sigu koja je,najobčnija lajvica 5.1.

McZantex 02.02.2007. 09:06

Jel zna netko da li će Gigaset SE515dsl radit pod vistom, ili ne rade samo usb-i?

domy_os 02.02.2007. 09:38

Radit će, ali na njega moraš bit spojen preko kabla jer mislim da još uvijek nema drivera za Gigaset 54/108 WLAN karticu.

ZED 02.02.2007. 09:54

Citiraj:

Autor domy_os (Post 634319)
Radit će, ali na njega moraš bit spojen preko kabla jer mislim da još uvijek nema drivera za Gigaset 54/108 WLAN karticu.

Rade oni driveri od XP-a, bar u mojem slucaju sa 54-kom

BlackDwarf 02.02.2007. 21:12

Instalirao sam Deamon Tool i sada svaki put kada ude u win pojavi mi se plavi ekran smrti. Ima jos zbog nekih sitnica zbog kojih se pojavi plavetnilo. :D : hitthewa

Veki-os 02.02.2007. 21:27

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 634148)
Da ne pretražujem 20 stranica ovog topica,jel postoje neki driveri za zvučnu iz siga, Creative Labs Live 5.1 pošto na Creative stranici nema=sramota za njih.: bonker2

Zna netko?

Mr.Ex.President 02.02.2007. 21:58

Citiraj:

Autor domy_os (Post 634224)
....

Fala.

Nego danas opet nešto čudno. Instalira san Medieval II da vidin kako Vista vrti igre. javi mi neku suludu poruku da fali. d3dx9_30.dll.
prvo san mislija da je neki fajl igre, al onda san skužija da je neki sistemsaki fajl ?
Nisan ima puno vremena za guglanje, al kolko san ubra ima veze sa Direct X-om.

uglavnon to san skinija ( cca 1 MB ) i stavija u sistemski folder. Onda je igra proradila, al samo za kretko. Naime uđe u igru i sruši se. Nit plavi ekran nit išta, samo se zacrni i restartira.

Hm:)

domy_os 02.02.2007. 22:22

Jesi li probao compatibility mode?

Mr.Ex.President 02.02.2007. 22:24

Citiraj:

Autor domy_os (Post 634905)

Nisan, kad se restartiralo san uša u XP:D

Lihto 02.02.2007. 22:41

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 634907)
Jel me netko doživljava uopče??!!!

očito ne:p :D
dao je Jelc negdje na forumu link za drivere za zvučnu ak se ne varam pa potraži imaš tamo opciju traži:D

Citiraj:

Autor domy_os (Post 634319)

rade oni od XP-a bez problema na visti.

Veki-os 02.02.2007. 22:55

Hmm,da,sve bi to bilo dobro da tražilica radi...
OMG,OMG čitam i ne vjerujem http://tinyurl.com/qwqw7
Live! Series No Development Planned
Pa jesu oni normalni??!!

Codiac 03.02.2007. 13:33

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 634907)
Jel me netko doživljava uopče??!!!

pa jesi probao dati visti da sama nadje drajvere ja sam tako napravio sa audigy se i sve radi tj ne bas sve ali otom potom kada dodjem sa rucka.

nisam pratio bas ovaj topic pa da te pitam.

Veki-os 03.02.2007. 20:09

Kako misliš sama nađe,ovak iz njenih drivera ili sa apdejta?Sama nije našla a apdejt nisam probao.

Mr.Ex.President 03.02.2007. 20:56

Citiraj:

Autor domy_os (Post 634905)

Nije ni bilo potrebe, jučer san nešto s***a sa samom igron pa se zato rušila:)

Citiraj:

Autor domy_os (Post 634224)
Start > Control Panel > Security Center > Change the way Security Center alerts me > Don't notify me and don't display the icon > X

Ovo ne mogu nać ?
Evo i slika
http://img145.imageshack.us/img145/3...sta2rw2.th.jpg

domy_os 03.02.2007. 21:12

Nešto ti je u *urcu s firewallom... Jesi pokrenuo njegov servis prije dizanja tog prozora?

Mr.Ex.President 03.02.2007. 21:18

Citiraj:

Autor domy_os (Post 635614)
Nešto ti je u *urcu s firewallom... Jesi pokrenuo njegov servis prije dizanja tog prozora?

Firewall ? Ne sjećam se da san ga dira uopće

LAcy 03.02.2007. 22:04

Jučer a i danas sam probao MC i utvrdio nešto neobično, crn čitaj ovo :)

Od serije 9 nVidia drivera postoji problem sa prikazom slike na TV-u. U Visti sa 100.59 uključim secondary display, jedva naštimam PAL i Dualview u onom glupom CC, prebacim da mi bude TV sa lijeve strane jer mi tako sticajem okolnosti stoji. Stisnem tipku na daljincu od DVB kartive i gle! MC se podigao na TV-u!? Ajd rekoh super, istina dok je on gore mišem se ne može dohvatiti monitor ali jbg ipak je to MS, moraju oni nešto usrat.

E sad ono neobično. Mrdam ja nešto dalje po glupom CC i prebaci mi se po defaultu TV na desnu stranu. Probam dići MC i digne se na monitoru a ne na TV-u!

Zaključak, može se dobiti slika na TV-u u verziji 100 drivera (možda i u 90 al' mi se ne da sad instalirati pa ako netko ima neka proba), uključujući i full screen video ali samo ako je TV sa lijeve strane : lol2 : Isto tako se i WMP tada diže na TV-u. Istina još uvijek je prisutan problem nešto sužene slike koji se vuče još od serije 9 i čini se da će tako i ostati.

Sad kad već drobim o TV, kako se zove onaj tool za namještanje slike na TV-u? Ne mogu se sjetiti nikako, a star je 100 godina i pitanje da li bi radio pod Vistom.

munst0r 04.02.2007. 17:42

Jel uspio netko natjerati nekakve Soundstorm drivere (nforce2) da rade s Vistom? Znam da je nvidia odlucila od***ati nforce2 i ne napraviti drivere za Vistu... No, meni fali zvuk mog subwoofera... :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:53.