PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce 7950GX2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43006)

mislav_os 08.03.2008. 01:47

Citiraj:

Autor mikey_rs (Post 968955)
Pa kolko vidim ti niti nemaš SLI, neg Multi-GPU i kao takvog ga prepoznaje. Nek me neko ispravi ak griješim...

I ja mislim da je ovo...

Jel ti grafa radi scoreove u 3DMarku i igrama onakve kakve trebaju biti?? Ako da,onda znaci da je sve kak i treba biti...Ako ne,ak je manje,onda reci,pa cemo vidjeti vec :)..

Side 08.03.2008. 13:48

evo odvrtio sam mark06, i sa clockanim procom na 2.5, dobivam 5290, sto je po meni katastrofa..
a ako se dobro sjecam na xp je pisalo enable sli a u visti je enable multi gpu, sta to ne bi trebala ista stvar?
stvarno mislim da ovdje nesto nije u redu..

mikey_rs 10.03.2008. 01:01

Nekaj ti stvarno ne valja. Multi-GPU treba biti uključen, a SLI nemaš i sve je kolko vidim na SS-u dobro podešeno. Koje drivere imaš? Vrtiš na defaltni 3DMark setup? Jesi možda prčkal po driverima i uključival AA il aniso? Vista je 64-bitna? Sistem normalno radi (zadnji driveri za chipset i sl.)? Clean instal Viste? Jesi probal koju igru odvrtit?

Side 10.03.2008. 13:51

da evo kad i ti mislis da je cudno sad sam siguran da nesto jako ne valja..
Stavio sam clean install viste (32 bitna), driveri su 169.25 i svi driveri za chipset su gore, u device manageru pokazuje da sve radi.
Sistem se ponasa malo nenormalno, ne boota iz prvog puta vec tek nakon restarta, prvi put kada dode do windows loga bude crni ekran i stoji.
Vrtio sam neke igre, i na pocetku radi sasvim normalno, ali nakon nekog vremena jednostavno pocne trzat, a mislim da nema razloga jer bi trebalo "povuci"

Pomozite :D

mikey_rs 10.03.2008. 20:22

Kao prvo ne bi ti preporučil 32-bitnu Vistu, mnogi su imali problema. Ja bi se okrenul na XP SP2 kao provjereno stabilan il ti Vista 64-bitna. Doduše osobno nisam još dobro isprobal Vistu al čim uhvatim vremena budem malo detaljnije. Prije svega provjeri kablovinje, a to znači svaki konektor da slučajno nije isčupan pin na 12-tici, pa dal su svi konektori dobro 'legli' i dal su opće spojeni (ne bi bilo loše ak imaš nekog ko ima tester za napajanje da ti provjeri ispravnost istog). Provjeri ventilatore dal dobro rade i dal su kartice (PCIe, PCI i sl.) dobro sjele. Tek na kraju instalacija XP-a ili Viste64. Valjda znaš da se prvo chipset driveri instaliraju pa onda ostalo (nije nužno al zna zajebavat) i kad god windoze ponude restart - poslušaj, ne budi lijen.
Ak nakon svega toga zajebava ja bi rekel da je harverski problem...

Milentije 10.03.2008. 20:57

Citiraj:

Autor Side (Post 970426)
evo odvrtio sam mark06, i sa clockanim procom na 2.5, dobivam 5290, sto je po meni katastrofa..
a ako se dobro sjecam na xp je pisalo enable sli a u visti je enable multi gpu, sta to ne bi trebala ista stvar?
stvarno mislim da ovdje nesto nije u redu..

De daj SS od tog 3DMarka. U 06 procesor igra jako važnu ulogu, a ti imaš A3000+, tako da...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:48.