![]() |
Citiraj:
Možda bi ti bolja kupnja po tom pitanju bila 4070Ti, ali opet tu je IMHO debelo premalo VRAMa. Ova generacija mi je nekako sva mnjah. |
Da, iritantna situacija u kojoj je sve dizajnirano da potrošiš više, jer nijedan model osim najskupljih nema sve.
Igrao se malo kod prijatelja na 7900 XTX, fino to radi na 65" OLED-u :) Metro, Cyberpunk, Assassin Creed, Witcher 3 smo probali. Ali 360W troši i stvarno užari komp i zagrije cijelu prostoriju... |
A još nije ni počelo ljeto...hebo grafe preko 200W TDP-a, klima mora puhat non stop uz takvo ljetno igranje. I ovih 200 w je puno.
Kaj se vrama tiče miran sam još godinama sa 8 gb, sve mi radi ko po špagi na 1440p, smanjim sa max na visoke/srednje, isključim RT i igre lete. |
Nadovezal bi se samo da su moderne kartice najšparnije kad je računalo ugašeno.:):D Zajebanciju na stranu, ali 8GB bude dostatno za 1080p i to uz smanjene detalje kaj se tiče popularnih naslova.
|
Ma to mi je ok za nove nabrajane naslove, na TV-u sa 3-4 metra ne kužim razliku u rezoluciji. Kupuje se serija 50XX ako ispadne OK ili AMD na 2-3 nm kaj već bude. Uglavnom budu se potrudili oko mojih para, eventualno ova RTX 4070 ako joj dropne cijena pošteno ili polovnu danas/sutra.
|
Pa iskreno, taj anemični 4070 i nije baš neki upgrade sa 3060TI. Bar po nekim mojim mjerilima oko toga što je upgrade :D
|
Citiraj:
Min 4070Ti. A to da ja sada dajem kilu evra za grafu na kojoj ću za godinu i kusur morat kresat detalje...nebim fala. :beer: |
Možeš ti kresat detalje i odmah, ne moraš čekati godinu :D Bar ja tako radim :o
Mislim da je ta priča sa detaljima previše istaknuta.. Stutteri i to je više problem, ali sve skupa rješivio kroz par klikova podešavajuci detalje na adekvatnu (nižu) razinu i igrati bar na 100fps, ili više.. Ne razumjem danas to igranje na 50fps nikako, pogotovo jer čak i kad nekako vidiš razlike u razinama na to se otupi u 5min igranja, a često se još uvijek jedva i vide razlike između npr mid-high i ultra detalja.. Tako da je to više neki ocd.. Slažem se da je 12gb za 4070ti malo s jedne strane, ali to je primarno high end 2K kartica i kao takva zadovoljava veliki broj gamera koji bi ju rado imali.. da je cijena normalnija jel :o 4k gamere ne bi zadovoljila 4070ti ni da ima duplo memorije jer je ipak slaba.. 4080 je iz tvoje perspektive tu onda po meni danas minimum |
Najbolje je kupiti RTX 4090 Ti ili XFX RX 7900 XTX
Sigurno je sigurno, da ne usfali. |
Mene kod 4070ti malo smeta RAM, ali me više smeta 192-bit sabirnica. Kartica gubi na performansama kako raste reza i količina assetsa koje treba učitati. Po Techpowerupu zaostaje 5% po skoku u rezoluciji u odnosu na sve usporedive kartice. Ako to nije znak da će biti sve lošija u budućnosti, ne znam što jest.
Kako kaže Mladenxy, moraju se više potruditi za moje pare :) |
:fiju: |
Citiraj:
da gejmanje je na 1440p. |
Sapphire RX 7900 XT Pulse i XFX RX 7900 XT 310 MERC su i više nego solidne kartice po pitanju hlađenja i zagrijavanja.:chears:
|
Citiraj:
|
Neki forum gdje spominju, a tu imaš recenzije kak spada sa svim detaljima? OK, ali na taj način ne budeš kupil ništa, jer danas je net pun svega i svačega, posebice raznih stručLJaka, neovisno o kojem komadu tehnike je riječ.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pricekaj 10.05. pa ti javim kakav je pulse kad mi dođe :o
Svi ju hvale da je tiha tako da po meni ona je zanimljiv izbor.. a i cijena joj je po meni top kad usporedjujes s drugim modelima |
Citiraj:
Al ako koristis grafu i za neke ne gejmerske stvari, lako je moguce da je nvidija puno bolja (AMD takoreci nitko ne koristi za rendering) pa to provjeri... |
Citiraj:
|
Puls je zakon. Nečujna na stock settings, rijetko prelazi 70C, delta do junction je oko 10C, a nisam se još ni igrao s undervoltom, nema whine. Build quality me isto ugodno iznenadio, s obzirom da je entry to SKU.
|
Meni malo prije stigla pulse 7900 xt, uglavnom predje 71-72°C, mem junc ide do 85°C, vent 1770 rpm , ali sve skupa korektno.. vrlo slično ponašanje i minimalna buka kao 3080 phantomka koja je sad vani.. tesko je reći kad se vrti puno toga u PCju xD
Vidjeti ćemo, na prvu stvarno ok , i više nego ok, a najzahtjevniji kupci će ionako gledati nitro ili tako neku skuplju :o ..ps Ide ona i do 75°C ..junction i do 90.. ali to je sve ok, lijepo radi u smislu nije glasna i to mi bitnije Pps Radi super, tiho i do 70°C i kod mene sada kada sam popravio protok i smanjio temp limit na cpu tako da radijator manje grije grafu. Jako sam zadovoljan. |
Funcionira li HDR i 10 bit color channel na AMD 6xxx i 7xxx seriji?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sukladno očekivanjima, kartice su odlične.:):D
:chears::frend: |
Ajoj, 7600=6650XT.
Nadam se da će se i njima ovo obit o glavu. AMD čak nije ni potrošnju poboljšao po guru3d. |
Fino ih preskočiti skupa s RTX 4060 modelima, a tvoja i moja kartica su još uvijek dovoljno dobre za većinu.:)
|
Citiraj:
|
Komentari na techpowerup-u...da šta ovome nisu dali highly recommended :D
Wizardu čini mi se ne leži ova zajebancija. :D :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:46. |