PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   EON TV (Telemach) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=308913)

Tbistabil 18.11.2021. 09:26

Istu stvar sam i ja sinoc napravio ali bez uspjeha. Jedini nacin sad je da gledam preko vidaa browsera, i umjesto daljinskog upravljaca koristim mis i tipkovnicu zbog lakseg upravljanja. Ako nesto novo saznam podijelim tu.

Tbistabil 18.11.2021. 12:27

Vratio se EON kad su postavke na srbiju

exzzy 18.11.2021. 12:38

Svima se izgleda vratio, ja sam na BiH od jučer nisam ništa diro, sad se sam od sebe pojavil.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

Stipest 18.11.2021. 20:32

Tenis na SK2 je NEGLEDLJIV, koliko nisu usklađeni ton i slika. Čuje se prije udarac reketa, kao i uzvik suca aut, prije nego lopta izađe vanka. I to samo na SK2. Kad je na ostalim kanalima, sve ok. Da oni ne mogu to srediti? Žalosno :fuming: !!!

robik666 19.11.2021. 09:25

Pozdrav...kako ide otkazivanje probnog mjeseca eona, kad se uzeo preko tele2 računa?

Poslano sa mog POCO F1 koristeći Tapatalk

Stipest 19.11.2021. 12:00

Na mojEON u desnom donjem kutu, crvenim slovima, otkaži paket.

exzzy 19.11.2021. 12:22

S tim da ak ne vidis probaj chrome il najbolje edge, u firefoxu većinom ne prikaže sve elemente stranice, nekad se isto desi i na chromu.

robik666 19.11.2021. 12:36

Citiraj:

Autor exzzy (Post 3562256)
S tim da ak ne vidis probaj chrome il najbolje edge, u firefoxu većinom ne prikaže sve elemente stranice, nekad se isto desi i na chromu.

To je...hvala

Poslano sa mog POCO F1 koristeći Tapatalk

pogi 12.12.2021. 15:02

ja sam se registrirao da bi pogledao zadnju utrku F1, jedino što mi ovdje fali je hebena ArenaSport... Da ima i to, odmah bi otkazao MaxTV i prešao na ovo

Marko :) 12.12.2021. 15:47

Citiraj:

Autor pogi (Post 3568258)
ja sam se registrirao da bi pogledao zadnju utrku F1, jedino što mi ovdje fali je hebena ArenaSport... Da ima i to, odmah bi otkazao MaxTV i prešao na ovo

Na to možeš zaboravit jer su United Grupa u Vučko u ratu tako da su šanse da Arena dođe na EON nepostojeće.

santos 31.12.2021. 14:17

Plasi li ovo ikog? Ipak su austrijanci austrijanci...

da ne bi krenuo sad kolaps sistema... :hitthewal:

https://i.ibb.co/j61skLh/sada.png

Marko :) 31.12.2021. 14:32

Citiraj:

Autor santos (Post 3573153)
Plasi li ovo ikog? Ipak su austrijanci austrijanci...

da ne bi krenuo sad kolaps sistema... :hitthewal:

https://i.ibb.co/j61skLh/sada.png

Ne. EON je usluga od United Grupe i nudi ju Telemach u svim zemljama gdje je prisutan. Kod nas je EON službeno nudila ta austrijska kompanija iz razloga jer naš zakon o elektroničkim medijima (ZEM) nije dopuštao da vlasnik televizijskih kanala ujedno bude i distributer. Znači, zbog toga što United Grupa u vlasništvu ima Novu TV, Domu TV, SK i još hrpu TV kanala, oni nisu smjeli pružiti televizijsku uslugu u ponudi Telemacha. Kako bi zaobišli prastari zakon (koji je valjda u cijeloj EU imala samo Hrvatska), uslugu su nudili preko druge firme koja nema veze s našom podružnicom Telemacha iako je United Grupa tehnički vlasnik EON-a i te austrijske kompanije.

Od 1. siječnja zakon o elektroničkim medijima se mijenja i dopušta se vertikalna integracija što omogućuje Telemachu i United Grupi da ponude televizijsku uslugu kroz svoje usluge bez obzira na to što su vlasnici pojedinih TV kanala.

Dakle, kao što su rekli, ništa se neće promijeniti. Jedino što će sada moći uz tarife nuditi i sam EON kao što to rade u Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj i na ostalim tržištima.

vuljanic989 31.12.2021. 14:55

vidim da u BIH imaju dodatne pogodnosti ko uzima telemach+eon, pa se tu nesto mozda promijeni i kod nas sada.....ako nista mozda napokon pocnem dobivat sve skupa na jednom racunu od telemacha, a ne zasebno....i to bi bio veliki napredak :D

ocekivati da eon ne ulazi u telemach promet ,mislim da je to nemoguce jer i dalje EON nije telemachov proizvod

mann 31.12.2021. 14:59

Citiraj:

Autor vuljanic989 (Post 3573161)
vidim da u BIH imaju dodatne pogodnosti ko uzima telemach+eon, pa se tu nesto mozda promijeni i kod nas sada.....ako nista mozda napokon pocnem dobivat sve skupa na jednom racunu od telemacha, a ne zasebno....i to bi bio veliki napredak :D

ocekivati da eon ne ulazi u telemach promet ,mislim da je to nemoguce jer i dalje EON nije telemachov proizvod

I sada imaš jeftinije ako si pretplatnik telemaha.

Sent using Tapatalk

Marko :) 31.12.2021. 15:55

Citiraj:

Autor vuljanic989 (Post 3573161)

EON i je Telemachov proizvod samo što ga do sada u Hrvatskoj nisu smjeli nuditi kao svoj proizvod nego kao proizvod austrijske firme zbog zakona. Od 1. siječnja to se mijenja i sada će EON nuditi Telemach umjesto Solford Alpine GmbH.

Citiraj:

Autor mann (Post 3573165)

Sent using Tapatalk

Imaš da, ali pogledaj ponudu Telemacha u Sloveniji. Oni u mobilnim tarifama imaju uključen EON.

JosephBullet 06.01.2022. 14:17

Kakva je usporedba kvalitete slike na 4K tvu sa ostalim IPTV platformama (MaxTV, Iskon, A1)?

Sta ima u toj videoteci u paketu EON Full za 89Kn? Jesu filmovi/serije prastari ili ima nesto normalno? Prije godinu dana sam probao Pickbox i nisam bas nasao nesto zanimljivo tamo da bi ga placao...

hvala

JosephBullet 06.01.2022. 14:20

Citiraj:

Autor xlr (Post 3561353)
Meni je draze imati odvojeni hbo on-demand (6 eura). Imam i cinemax i hbo pakete na iptvu, ali recimo hbo uopce ne gledam, a cinemax rijetko (cesto imaju ful osebujne i uvrnute filmove). Ali zato hbo on-demand gledam redovito - ili vidim film na hbo kanalu pa pogledam kad ja hocu ili jednostavno gledam nesto sto uopce ne vrte po kanalima.

Sta nije da ako uzmes HBO kanal kod operatera da sa tim dobijes i HBO Go pristup? Ali moras pitati operatera koji su ti podaci za pristup. Na EON stranici se samo spominje HBO OD a ne i HBO GO. Ne znam dal je to ista stvar ili nije

vuljanic989 06.01.2022. 14:23

Citiraj:

Autor mann (Post 3573165)

Sent using Tapatalk

bas gledam, to je od 1.1. onda vazece jel tako? hmmm, bas me zanima da li ce automatski skinuti cijene za postojece korisnike?

JosephBullet 06.01.2022. 15:34

Citiraj:

Autor vuljanic989 (Post 3574410)
bas gledam, to je od 1.1. onda vazece jel tako? hmmm, bas me zanima da li ce automatski skinuti cijene za postojece korisnike?

Od prije ti je to. Imas na njihovoj stranici sa cijenama flip (sklopku - "Postojeći Telemach korisnik") koju mozes prebaciti da vidis cijenu koja je za pretplatnike

https://hr.eon.tv/tv-paketi?existing=0#tab-pay-0/

Ako imas vecu cijenu a imas pretplatu zovi prodaju da ti bjasne kako da povezes te usluge. Predpostavljam da se moze, mada ovi su u kaosu pa ko zna dal znaju kako :D

vuljanic989 06.01.2022. 16:08

Citiraj:

Autor JosephBullet (Post 3574416)
Od prije ti je to. Imas na njihovoj stranici sa cijenama flip (sklopku - "Postojeći Telemach korisnik") koju mozes prebaciti da vidis cijenu koja je za pretplatnike

https://hr.eon.tv/tv-paketi?existing=0#tab-pay-0/

Ako imas vecu cijenu a imas pretplatu zovi prodaju da ti bjasne kako da povezes te usluge. Predpostavljam da se moze, mada ovi su u kaosu pa ko zna dal znaju kako :D

jok, nejde, bas ih zvao, jer sam na staroj tarifi, barem tako kazu....znači, imam ekipnu, 2 od 3 broja u ekipnoj su jos na ugovoru, ako uzmem novu tarifu onda imam pravo na jeftiniji eon.....koji bullshit.....a prebacivat na nove tarife nemogu jer bih jednom broju morao dignut tarifu, sto ne zelim, a opet iskreno gledam da odhebem telemach u potpunosti kad mi izidje ekipna, izuzev eona

Marko :) 06.01.2022. 21:32

Citiraj:

Autor vuljanic989 (Post 3574420)
jok, nejde, bas ih zvao, jer sam na staroj tarifi, barem tako kazu....znači, imam ekipnu, 2 od 3 broja u ekipnoj su jos na ugovoru, ako uzmem novu tarifu onda imam pravo na jeftiniji eon.....koji bullshit.....a prebacivat na nove tarife nemogu jer bih jednom broju morao dignut tarifu, sto ne zelim, a opet iskreno gledam da odhebem telemach u potpunosti kad mi izidje ekipna, izuzev eona

Kod novih tarifa i dalje ostvaruješ popust na više brojeva. Srednja tarifa s 20 GB podatkovnog prometa je 114 kn umjesto 129 kn ako su povezana tri broja.

vuljanic989 06.01.2022. 22:18

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3574482)
Kod novih tarifa i dalje ostvaruješ popust na više brojeva. Srednja tarifa s 20 GB podatkovnog prometa je 114 kn umjesto 129 kn ako su povezana tri broja.

Ako prebacujem sva tri broja iz ekipne na novu tarifu MORAM dignut barem jedan broj na visu tarifu, jer sam jos uvijek na ugovoru i otplati dva uredjaja....tocno da se prebacim na recimo identicne tarife kao sto sada imam, kostalo bi me identicno isto kao sto i imam sada.....vezat se ponovno na dvije godine ugovorom samo za 20kn popusta na eon-NE HVALA!

mann 06.01.2022. 23:28

Citiraj:

Autor vuljanic989 (Post 3574420)

Kažeš da bi zamijenio telemah za nešto drugo. Što drugo? Trenutno ima li boljih pretplata od telemaha? 70-80kn minus eon popust za 3gb I neograničeno sve ostalo. Dosta dobra tarifa. Ja baš mislim preći na njih i sa mobitelom.

Sent using Tapatalk

vuljanic989 07.01.2022. 04:16

Citiraj:

Autor mann (Post 3574500)
Kažeš da bi zamijenio telemah za nešto drugo. Što drugo? Trenutno ima li boljih pretplata od telemaha? 70-80kn minus eon popust za 3gb I neograničeno sve ostalo. Dosta dobra tarifa. Ja baš mislim preći na njih i sa mobitelom.

Sent using Tapatalk

iz principa ponajviše, nije sve u lovi....konkretno znam ljude kojima JOS UVIJEK roaming ne radi u austriji, znaci od cca 8. mjeseca tako, priznaju da je greska do njih i to je to....što se tiče cijena nisu loši. paketi, ali mobiteli su im loša ponuda i loše cijene....

ok, odemo u offtopic sada....uglavnom, ko uzima telemach isplati se eon definitivno :amen:

Marko :) 08.01.2022. 00:07

Citiraj:

Autor vuljanic989 (Post 3574488)
Ako prebacujem sva tri broja iz ekipne na novu tarifu MORAM dignut barem jedan broj na visu tarifu, jer sam jos uvijek na ugovoru i otplati dva uredjaja....tocno da se prebacim na recimo identicne tarife kao sto sada imam, kostalo bi me identicno isto kao sto i imam sada.....vezat se ponovno na dvije godine ugovorom samo za 20kn popusta na eon-NE HVALA!

Čekaj, ali nitko te ne tjera na ugovornu obvezu. Cijena je ista uzeo ti ugovornu obvezu ili ne. Ugovorna obveza ide samo ako kupuješ mobitel, ako ne, pretplata je automatski bez ugovorne obveze.

Citiraj:

Autor vuljanic989 (Post 3574520)
iz principa ponajviše, nije sve u lovi....konkretno znam ljude kojima JOS UVIJEK roaming ne radi u austriji, znaci od cca 8. mjeseca tako, priznaju da je greska do njih i to je to....što se tiče cijena nisu loši. paketi, ali mobiteli su im loša ponuda i loše cijene....

ok, odemo u offtopic sada....uglavnom, ko uzima telemach isplati se eon definitivno :amen:

Piši mailove, budi dosadan, piši prigovor na uslugu da ne radi roaming. Nešto moraju učinit vezano za to.

A što se ponude mobitela tiče, grozna je kod svih operatera. Ali ne samo to, više se isplati uzet mobitel u slobodnoj prodaji nego kod operatera. Priča je ista za sve, nije samo Telemach tu u igri.

mann 08.01.2022. 10:03

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3574765)
Čekaj, ali nitko te ne tjera na ugovornu obvezu. Cijena je ista uzeo ti ugovornu obvezu ili ne. Ugovorna obveza ide samo ako kupuješ mobitel, ako ne, pretplata je automatski bez ugovorne obveze.

Piši mailove, budi dosadan, piši prigovor na uslugu da ne radi roaming. Nešto moraju učinit vezano za to.

A što se ponude mobitela tiče, grozna je kod svih operatera. Ali ne samo to, više se isplati uzet mobitel u slobodnoj prodaji nego kod operatera. Priča je ista za sve, nije samo Telemach tu u igri.

Pa baš to, ponuda uredjaja je 2 puta bolja i povoljnija na ekupi, Santa domenica i slicno. Ako je do rata plati se Dinersom ili slicno na 24 rate.
Zašto uzimati uredjaje kod operatera?
Uvijek su skuplji...

Sent using Tapatalk

vuljanic989 08.01.2022. 10:27

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3574765)

Moram na ugovor (tarifa+mobitrl) jer sam jos uvijek na ugovoru od prije, nemogu uzet samo nove tarife (prekinut trenutni ugovor). Da nisam na ugovoru, naravno da bih uzeo uzeo samo pretplatu sada

Lika091 08.01.2022. 13:49

Pa ima ovu sadašnju dok ne istekne UO

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk

Marko :) 08.01.2022. 15:17

Citiraj:

Autor mann (Post 3574803)
Pa baš to, ponuda uredjaja je 2 puta bolja i povoljnija na ekupi, Santa domenica i slicno. Ako je do rata plati se Dinersom ili slicno na 24 rate.
Zašto uzimati uredjaje kod operatera?
Uvijek su skuplji...

Sent using Tapatalk

Iskreno, zadnji puta sam kod operatera kupio mobitel 2012. godine, od tada ih isključivo kupujem u slobodnoj prodaji tj. u trgovinama tehnike. Cijene su nerijetko i do 1.000 kn veće kod operatera nego u trgovinama.

Citiraj:

Autor vuljanic989 (Post 3574808)
Moram na ugovor (tarifa+mobitrl) jer sam jos uvijek na ugovoru od prije, nemogu uzet samo nove tarife (prekinut trenutni ugovor). Da nisam na ugovoru, naravno da bih uzeo uzeo samo pretplatu sada

Onda pričekaj kraj ugovora. A što se mobitela tiče, ako baš želiš novi mobitel i ne želiš ga platit od jednom, uzmi ga u nekoj trgovini na rate. Doslovno ti na isto dođe, samo što si dobio više za manje.

U ponudama operatera su ionako samo osnovni modeli, oni s najmanje prostora i najmanje memorije, a koštaju koliko koštaju modeli s više prostora i memorije u trgovinama tehnike.

vuljanic989 08.01.2022. 19:39

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3574887)
Iskreno, zadnji puta sam kod operatera kupio mobitel 2012. godine, od tada ih isključivo kupujem u slobodnoj prodaji tj. u trgovinama tehnike. Cijene su nerijetko i do 1.000 kn veće kod operatera nego u trgovinama.

Onda pričekaj kraj ugovora. A što se mobitela tiče, ako baš želiš novi mobitel i ne želiš ga platit od jednom, uzmi ga u nekoj trgovini na rate. Doslovno ti na isto dođe, samo što si dobio više za manje.

U ponudama operatera su ionako samo osnovni modeli, oni s najmanje prostora i najmanje memorije, a koštaju koliko koštaju modeli s više prostora i memorije u trgovinama tehnike.

Tako je.....ja radije uzmem.za kes il na rate u ducanu, ovo su druga dva broja u ekipnoj na ugovoru jos sa mobitelima, glase na mene jer ekipna glasi na mene, to su moji clanovi koji su tako htjeli uzet mob

HT davao 1000kn penalizacije po broju da predjem kod njih, al tih 1000kn po broju storniraju kroz buduce racune tako da svejedno prvo moras platit ti penalizaciju iz svog dzepa

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:38.