PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Liga prvaka i Europska liga...Lige petice 2015/2016 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=270897)

partwish 06.08.2015. 12:07

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2811892)

No ono što ima Dinamo, je kvalitetna omladinska škola i rad s mladima. Stalo nižu uspjehe s tim kategorijama, ti igrači se kasnije prodaju za velike cifre i sl. I onda već po ustaljenom običaju u europi istrčava s 6-7 stranaca u prvih 11. Ta nelogičnost koja bode u oči postaje vrlo logična kad se zna tko vodi klub :D

Dinamo ima kvalitetan rad u omladinskoj školi zato što ima dovoljno novca da pokupuje sve talente u Hrvatskoj. Kada su jednom krenuli u taj ritam, sada ih nitko ne može izbaciti iz te kolotečine. Dinamo je dobija velike novce od grada (Bandić-Mamić) i tu je imao prednost nad ostalim klubovima, tj. početni zalet.

srale7 06.08.2015. 12:11

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2811903)
P.S. Sve top močadi u Europi imaju pola domaćih pola stranaca ( Real, Barca, Bayern, Juventus, Athletico, MU, Chelsea...) :)

Kakve veze imaju top momčadi u Europi sa Dinamom? Apsolutno nikakve:D

Roberto 06.08.2015. 12:32

Citiraj:

@roberto Da se razumijemo, tko sretniji od mene da igra cijela naša repka u Dinamu. Pa to bi bilo super. Može se to urediti, kao za Juge, do 27 godine ne možeš ići van i gotovo. Sad balavci sa 16 godina bježe u treće momčadi nekih prosječnih klubova ( kao što je ajax).

Ma gle, ne treba to tak ouređivati (ne bi im FIFa to ni dozvolila), ima dosta tih klinaca koji bi fakat voljeli igrati i za prvu ekipu Dinama, kojima taj klub znači i nešto više od love. Kad bi znali da će dobiti priilku u kontinuitetu u kojem ih se čeka da se razviju, siguran sam da bi dobar dio njih ostao par godina u Dinamu.

Citiraj:

Ok, zaboravio si Tonela, Kocha, Cufrea, Viduku i sl. ali nije bitno.
To su sve dobri igrači koje si nabrojio, ali da li se za nekog od njih može reći da su napravili veliku razliku na terenu, ali da su toliko bolji od domaćih igrača da su baš oni morali igrat? Izuzev Viduke svi su ovi došli u Dinamo u trenutku kad im je karijera bila u silaznoj putanji, bez mogućnosti za kvalitetnijim angažmanom, a Dinamo je ponudio dobre novce.

Citiraj:

Da, trener ne valja. Da, treba zadržati naše igrače.
Ali budimo realni pobogu, za naše prilike Dinamo je financijski sasvim ok uređen klub.
Mislim da od Austrije pa do Grčke nema financijski solventnijeg kluba u našem okruženju, ispravite me ako griješim.
Je to stoji. Ali isto tako stoji da bi Dinamo mogao biti jednako solventan i sa kvalitetnijom igračkom i transfer politikom.

Citiraj:

P.S. Sve top močadi u Europi imaju pola domaćih pola stranaca ( Real, Barca, Bayern, Juventus, Athletico, MU, Chelsea...) :)
Njihovi stranci naprosto ni na koji način ne mogu u istu rečenicu s Dinamovima. Dinamo će uvijek biti u mogućnosti kupovati samo ostatke i otpatke koje veći klubovi ostave za sobom.

@partwish, jasno mi je to, nije mi se dalo dalje širit priču.

robert7 06.08.2015. 12:49

Ma ne uzimaju se cak ni stranci toliko jer su bolji tj trebaju biti pojacanja, jer nasi klinci su za njih manje vise avioni izuzev par nabrojenih, vec vecinom jer se njihovi transferi daju lakse manipulirati kroz razne agente itd itd, dok je kroz omladinsku skolu tesko oprat neku lovu posto su vecinom starci manageri.

Svi u dinamo dolaze iskljucivo radi love koja je ogromna za nogomet koji ti stranci pruzaju, ali bar 50% toga se vrati u privatne dzepove rukovodecih ljudi u dinamu.

I onda naravno da imamo toliko stranaca, jer dinamo je u zadnjih 10 sezona krcat lovom, a tu lovu treba nekako izvuci van, di ces bolje nego kroz kojekakve macke u vreci i kvazi agente.

Uvijek vrijedi ona stara, ruka ruku mije, kurac obadvije

ivan77 06.08.2015. 13:18

Ovakav Dinamo nema šanse ni protiv NK Ludbreg.
Pa Molde je sam sebe pobijedio i izbacio iz natjecanja.

Alph4Dawg 06.08.2015. 14:12

Ma Dinamo da izvuce NK Metalac Sisak ne bi prosao.U Dinamo ekipa dolazi igrat jer je u Dinamu godisnji odmor u trajanju tri stotine sezdeset i pet dana, a za nimalo napora dobijes milijunsku svotu.

partwish 06.08.2015. 14:34

Citiraj:

Autor Alph4Dawg (Post 2811944)
Ma Dinamo da izvuce NK Metalac Sisak ne bi prosao.U Dinamo ekipa dolazi igrat jer je u Dinamu godisnji odmor u trajanju tri stotine sezdeset i pet dana, a za nimalo napora dobijes milijunsku svotu.

A nije ni na odmet što publiku uvijek možeš pozdraviti srednjim prstom. :D

listerstorm 06.08.2015. 16:04

Citiraj:

Ali budimo realni pobogu, za naše prilike Dinamo je financijski sasvim ok uređen klub.
Mislim da od Austrije pa do Grčke nema financijski solventnijeg kluba u našem okruženju, ispravite me ako griješim.

Pitanje je koliko će potrajati. Žive od prodaje igrača, lige prvaka i grada Zagreba. Sve ostalo je simbolično u ukupnim prihodima. Što se tiče donacija grada Zagreba, stvar je groteskna i tragikomična jer još nisam vidio da najuspješniji klub neke države igdje u svijetu od grada dobije donacije koje su dvostruko veće nego što zaradi od ulaznica, marketinga i TV prava.

Imaju još dosta potraživanja za transfere, ali bez neke nove prodaje tipa Kovačić iz 2013. ili lige prvaka, teško će završit u plusu.

U usporedbi s 2013. navodno su prihodi u 2014. gotovo prepolovljeni, uz 90 milijuna minusa i tada kreću priče o privatizaciji.

Mileni 06.08.2015. 16:25

Ne mora od grada, no Barca se grcala u dugovima. Kako je realu oprosteno onom smijesnom kupovinom njihova zemljista, pa otpisima, itd., na isti nacin su oprostili i barci. Da ne spominjem engleze i njihove dugove.

Jedini koji imaju pravo zaliti se na sve to su njemci. Transparentni i uspjesni. Kod svih drugih tu su silne kolicine bacene love u vjetar.

panda505 06.08.2015. 16:50

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2811985)
Jedini koji imaju pravo zaliti se na sve to su njemci. Transparentni i uspjesni. Kod svih drugih tu su silne kolicine bacene love u vjetar.

Ha, dalo bi se o tome :D
Nije ni u Njemačkoj sve baš čisto :D

Mileni 06.08.2015. 16:51

@panda505

Naravno. Nije nigdje sve cisto. U bilo kojem sportu/biznisu. No bundesliga je daleko ispred svih ostalih po tom pitanju. Da se UEFA napokon pridrzava svog fair-play principa, mislim da bi bundesligasi dugo vladali.

acmevagabundo 06.08.2015. 18:05

Dinamo nikad nije dao na uvid financijske izvještaje, ali je najsolventniji klub. Kako znaš?

srale7 06.08.2015. 18:10

Citiraj:

Autor acmevagabundo (Post 2812009)
Dinamo nikad nije dao na uvid financijske izvještaje, ali je najsolventniji klub. Kako znaš?

Pa glava tak kaže.

Mirkopoter 06.08.2015. 20:53

Ja ne razumijem kako je Hajduk onako loš u ligi, sad dali dva gola ovim norvežanima sa igračem manje.

ExtremePower 06.08.2015. 20:56

Volim te Hajduče! :)
Vidim da su tukli i u gostima 2-0, nisam baš gledao tekmu,
pratio sam vaterpolo protiv Grčke.
Usput da kažem da smo u finalu nakon peteraca.
Nadam se da ćemo igrati protiv Srbije u 21h u subotu.
Veličanstveno! :goood:

burmuz 06.08.2015. 22:07

Čestitke Hajduku! Navijam za svaki hrvatski klub u Europi. Neka koeficijent i novci samo rastu :D
Šteta za Rijeku jedino :/

ExtremePower 06.08.2015. 22:11

Vidite onoga majstora Bilića, ispao iz Europe.
Šta će taj uraditi sa čekičarima.
Arsenal će ih ubiti u nedjelju... :(

Mileni 06.08.2015. 22:54

Prvu postavu je ostavio u Londonu. Idiotizam od strane Bilica, no to za nedjelju nista ne znaci, iako je Arsenal naravno veliki favorit.

ivan77 06.08.2015. 23:01

ma dajte, ovakav Arsenal je favorit po čemu? Imenu? Razbit će ih ćekićari.

draksa 06.08.2015. 23:04

"Ovakav" Arsenal koji je najbolji valjda od kako je Henry otisao :D

Da ne govorimo da Arsenal zadnjih 6 godina dobiva West Ham, a zadnji put su izgubili 2007

ExtremePower 06.08.2015. 23:09

U banku po kredit i na Arsenal. :D:D

emilblomsky 06.08.2015. 23:22

Citiraj:

Autor ExtremePower (Post 2812095)
U banku po kredit i na Arsenal. :D:D

To west ham dobija,vidjet cete!
Kao i svim englezima,cilj im je ispasti iz europske lige,to tamo nitko ne dozivljava!
Mada u zadnje vrijeme niti u ligi prvaka nitko ne dozivljava engleze!

freddie 07.08.2015. 09:26

Dajte dečki, malo ozbiljnosti
West Ham ima šanse ko glineni golub

Roberto 07.08.2015. 09:29

Citiraj:

Autor emilblomsky (Post 2812099)
To west ham dobija,vidjet cete!
Kao i svim englezima,cilj im je ispasti iz europske lige,to tamo nitko ne dozivljava!
Mada u zadnje vrijeme niti u ligi prvaka nitko ne dozivljava engleze!

Kolko god da su engleski klubovi znali profućkat El jer im je to bezveze, West Hamova pobjeda u nedjelju bi bila veće čudo od Dinama u LP.
Arsenal će teško do naslova, ali nije nemoguća misija.
Konstantno su u vrhu, uigrani, a sad su već i dosta iskustva skupili.
Zadržali su ekipu s kojom su prošle godine bili treći, doveli Čecha, potpisali Sancheza, OSpinu, Debuchya... neće biti daleko od prvog mjesta sigurno.
Još ako se šuškanja oko Benzeme potvrde, rekao bih da bi Arsenal mogao postati vrlo ozbiljan kandidat za naslov.

Mogući protivnici Hajduka u zadnjem pretkolu EL:
Rubin Kazan
RB Salzburg
Fenerbahče
Bordeaux
Lech
Slovan Liberec

S ova dva zadnja bi se mogli pofajtati.

burmuz 07.08.2015. 10:09

Partizan, Astana, Malmö, Skënderbeu, Maccabi Tel Aviv.
Nekako navijam za Albance. Neću Partizan ^^

Mileni 07.08.2015. 11:50

Partizan je od svih nabrojanih najtezi protivnik. Kako svojom igrom, a tako i onime svime sto nema nikakve veze sa nogometom. Malmo vjerojatno najlaksi, mada je sve to relativno. Za dinamo nema lakog protivnika.

burmuz 07.08.2015. 12:04

Maminjo u kadru skoro kao i ovaj što najavljuje. Zvijezda šta'š :D
Skënderbeu!!!!! :D :D :D

Roberto 07.08.2015. 12:14

Kako ih sere sreća ove sezone, toga nema nigdje :D

Mislim da je ovo, onak, najlakši ždrijeb i najlošiji par u zadnjem pretkolu LP ikad :D

ExtremePower 07.08.2015. 12:15

Dinamo vrlo vjerojatno u Ligi prvaka....
Opaaaa, United-Club Brugge, laganica.
Izvrstan ždrijeb. Glory, Glory Man United! :goood:

burmuz 07.08.2015. 12:17

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2812264)
Kako ih sere sreća ove sezone, toga nema nigdje :D

Mislim da je ovo, onak, najlakši ždrijeb i najlošiji par u zadnjem pretkolu LP ikad :D

A čuj, Dinamo je ipak nositelj s Mančesterima, Valencijama i sličnima, nemoj tako. :D
Partizan će teško protiv Bate-a.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:07.