PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219758)

vedo 28.02.2012. 17:28

Citiraj:

Autor coconut (Post 2111537)
SGS3 će hardverski biti u rangu One X, ali je dizajn sigurno ljepši
http://techcrunch.com/2012/02/27/the...-ceramic-case/

Mislim da će SGS3 biti bolji po specifikacijama od X-a, jedino da je Sense...

Samsung je već SGS2 ubacio 1Gb RAM-a, iskreno me živcira HTC i njihovo škrtarenje na RAM-u, bateriji i sada su krenuli s fiksnim baterijama.

Ordem 28.02.2012. 17:43

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2111531)
Kažu da je baterija iz one x zapravo ukradena iz iphonea 4s, samo povećanog kapaciteta sa 14xxmAh na 1800.. ako se radi o takvoj bateriji, a tegrin chipset je štedljiv, pa to će biti genijalno..

sta je toliko posebno kod iphone baterije?

nije da iphone toliko izdrzi sa jednim punjenjem zbog baterije, vec zbog malog ekrana i optimiziranog iOSa

android s druge strane trosi bateriju ko nespasen + vecina mobitela je 4" i veca.

vedo 28.02.2012. 17:48

Ma teško je očekivat da će One X izdržat više od jednog dana uz neko srednje do intenzivno korištenje.

dean225 28.02.2012. 18:57

Citiraj:

Autor Ordem (Post 2111561)
sta je toliko posebno kod iphone baterije?

nije da iphone toliko izdrzi sa jednim punjenjem zbog baterije, vec zbog malog ekrana i optimiziranog iOSa

android s druge strane trosi bateriju ko nespasen + vecina mobitela je 4" i veca.

A razmišljam kao iphone je sinonim za dugotrajnost baterije.. uglavnom imaš pravo, mal ekran i ios5.. :) ja nekako vjerujem da baterija neće biti toliki problem.. vjerujem u htc, pa nije bezveze otišao sa li-ion na li-polimer.. jako puno promjena je uveo htc.. Tegra, nvidia gpu, baterija, veća interna memorija, nema microsd.. Garantiram da to neće radit dobro u početku na androidu.. bit će zanimljivo pratiti razvoj ovog moba..

jopis 28.02.2012. 19:04

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2111607)
A razmišljam kao iphone je sinonim za dugotrajnost baterije.. uglavnom imaš pravo, mal ekran i ios5.. :) ja nekako vjerujem da baterija neće biti toliki problem.. vjerujem u htc, pa nije bezveze otišao sa li-ion na li-polimer..

Lol.
Pitaj korisnike 4s-a jel misle da je iphone sinonim za dugotrajnost baterije:roller:
Ček samo da 1 gospodin tu sa foruma snimi ovu temu:D

JuiceBox 28.02.2012. 19:12

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2111607)
A razmišljam kao iphone je sinonim za dugotrajnost baterije.. uglavnom imaš pravo, mal ekran i ios5.. :)

How yes no. Skinem ga s punjaca sa 100%, 3 sata "rada" od tog sat i pol stand-by , sat i pol surfanja i zajebancije kad ono 68% baterije.Sve samo ne dugotrajnost.Cca 10 h tim tempom baterija izdrzi sto je uzasno malo, ceka se ios5.1 da barem neke bugove popravi.

Citiraj:

Autor jopis (Post 2111610)
Lol.
Pitaj korisnike 4s-a jel misle da je iphone sinonim za dugotrajnost baterije:roller:
Ček samo da 1 gospodin tu sa foruma snimi ovu temu:D

Indeed :D

Mikeyy 28.02.2012. 20:29

Uopće nemam osjećaj da iPhone ima nešto dobru bateriju. Kolega ima iphone i gasi 3g i wifi non stop kako bi mu baterija izdržala što više.

Ja sam svoj SGS2 napokon uspio ispolirati, kupio sam mu original jaču bateriju, zamjenio skoro sve default aplikacije (mail, dialer, sms itd...) i sada mi baterija traje 2 dana bez problema, uz cjelodnevnu push sinkronizaciju mailova, kalendara i kontakta, surfanje, barem 30tak poziva dnevno i 20tak poruka. Wifi i 3g je non stop uključen.
Čak nemam niti custom rom, nego samo rootan original rom.

Inače, ukoliko radite sinkronizaciju kontakta sa exchange servera (možda vrijedi i za google), provjerite da li imate na kojem kontaktu upisan rođendan. Ukoliko imate to uzrokuje neku grešku u Androidu i sinkronizira kalendar svakih 30 sekundi.
Tako mi je demolirao bateriju unutar 10 sati dok nisam našao na jednom forumu rješenje.

Master_Hrc 29.02.2012. 10:22

U čemu je fora?

http://www.intelkom.hr/opis.php?id=3937

jopis 29.02.2012. 10:44

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2112015)

Padobranac:roller:
Teško bilo malo pročitat temu unazad...
Samopromocija od strane htc-a, rješavanje 'starog' modela pošto stiže One serija, itd.
Globalno je evo 3d u pol cijene, bar po europi, dalje nisam gledao, privlače pažnju malo na sebe, očigledno.

Master_Hrc 29.02.2012. 10:51

uvijek inače pročitam cijelu temu baš da ne ispadnem padobranac ali ovaj put sam zbog želje da što prije to podijelim očito propustio:fiju::goood:

jopis 29.02.2012. 11:09

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2112032)
uvijek inače pročitam cijelu temu baš da ne ispadnem padobranac ali ovaj put sam zbog želje da što prije to podijelim očito propustio:fiju::goood:

:D
Od početka godine je ta cijena, samo nikako doći do te 2500kn:fuming:

WraGG 29.02.2012. 12:05

Citiraj:

Autor jopis (Post 2112046)
:D
Od početka godine je ta cijena, samo nikako doći do te 2500kn:fuming:

Imas kod nas u Mostaru po slicnoj cijeni: http://knok.ba/artikal/36309/HTC_mobitel_Evo_3D_crna
Ovo prodaje ovlasteni uvoznik/distributer/servis, pa je naravno i jamstvo valjano, a uređaj nije lockan.

tor 29.02.2012. 12:11

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2111676)
Uopće nemam osjećaj da iPhone ima nešto dobru bateriju. Kolega ima iphone i gasi 3g i wifi non stop kako bi mu baterija izdržala što više.

Ja sam svoj SGS2 napokon uspio ispolirati, kupio sam mu original jaču bateriju, zamjenio skoro sve default aplikacije (mail, dialer, sms itd...) i sada mi baterija traje 2 dana bez problema, uz cjelodnevnu push sinkronizaciju mailova, kalendara i kontakta, surfanje, barem 30tak poziva dnevno i 20tak poruka. Wifi i 3g je non stop uključen.
Čak nemam niti custom rom, nego samo rootan original rom.

Inače, ukoliko radite sinkronizaciju kontakta sa exchange servera (možda vrijedi i za google), provjerite da li imate na kojem kontaktu upisan rođendan. Ukoliko imate to uzrokuje neku grešku u Androidu i sinkronizira kalendar svakih 30 sekundi.
Tako mi je demolirao bateriju unutar 10 sati dok nisam našao na jednom forumu rješenje.

viš, ovo je zanimljivo - imam na kalendarima to upisano, budem baš bacio oko da vidim što se dešava.

Sinac 29.02.2012. 16:48

>>>> MOLBA

Drago društvo!

S obzirom da je ovo thread posvećen HTC mobitelima, molio bih vas da ne drvite ovdje o Samsungu, Motoroli, LG-u, Nokiji, jabukama, kruškama i ostalim stvarima koje nemaju veze s HTC mobitelima. Ispada da su u zadnje dvije stranice postova možda 3-4 posta vezana uz HTC a ostalo je banana :banana:...

Ordem 29.02.2012. 18:10

znaci nove linije HTC mobitela se ne smiju usporedjivati po hardverskim karatkteristikama sa konkurencijom? tj ima li uopce smisla kupovati HTC mobitel

trebali bismo cisto razglabati (9 stranica zaredom) o cyagenmod 7 ROMovima i kako ostvariti pravo na servis zbog prasine ispod ekrana?

Sinac 01.03.2012. 20:05

Citiraj:

Autor Ordem (Post 2112465)
znaci nove linije HTC mobitela se ne smiju usporedjivati po hardverskim karatkteristikama sa konkurencijom? tj ima li uopce smisla kupovati HTC mobitel

trebali bismo cisto razglabati (9 stranica zaredom) o cyagenmod 7 ROMovima i kako ostvariti pravo na servis zbog prasine ispod ekrana?

Daj mi samo prebroji od jopisovog prvog posta na ovoj stranici koliko se puta spominje HTC i u kom kontekstu. Nemam ništa protiv da se HTC uspoređuje s konkurencijom, samo je tread malo skrenuo na iPhone vs Samsung, bateriju na Motoroli, i na druge mobitele, malo se razvodnio HTC u cijeloj priči.

tor 01.03.2012. 20:13

ajde, bez flejmanja samo. Čovjek je dobro skrenuo pažnju, što ne znači da se ne smije spomenuti nijedan drugi mob, no nek je bar u fokusu rasprave htc ;)

dean225 02.03.2012. 13:02

Na XDA forumu se pojavio ICS OTA update za senzaciju.. tako da ga se može očekivati svaki dan.. nemam originalni software na mobu pa nemogu probat, molio bi one koji imaju da probaju updateat svoj mobilni..

Newbie Pro 03.03.2012. 13:37

@Mikeyy - mozes molim te dat link kak rijesit to sa syncanjem kalendara, moguce da to mene isto muci. Thx

Mikeyy 03.03.2012. 16:15

Nema linka, pobriši kontaktima na serveru datume rođenja i rješen problem.
Ja sam imao 3 kontakta sa unesenim datumom rođenja, kada sam pobrisao datume sve se normaliziralo.

http://quantumsolutions.us/forum/vie...tart=20#p11934

srale7 03.03.2012. 16:56

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2113798)
Na XDA forumu se pojavio ICS OTA update za senzaciju.. tako da ga se može očekivati svaki dan.. nemam originalni software na mobu pa nemogu probat, molio bi one koji imaju da probaju updateat svoj mobilni..

Upravo probao updateat ali kaže:"There are no updates available for your phone":)

Bude valjda kroz par dana.

Sinac 03.03.2012. 18:54

Samo mala opaska onima koji se čude relativno pristojnoj cijeni Evo 3D telefona, taj mobitel ne zaostaje ni po čemu osim po 5 mpix kameri u odnosu na Sensation koji ima 8 mpix kameru. Evo 3D ima nešto jaču bateriju, više RAM-a i mogućnost 3D snimanja/prikaza.
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3875

sinisa1989 04.03.2012. 18:21

Citiraj:

Evo 3D ima nešto jaču bateriju, više RAM-a i mogućnost 3D snimanja/prikaza.
I po meni ima lješpi dizajn od Sensation-a.

coconut 05.03.2012. 14:59

HTC je na svojim FB stranicama postao nekoliko fotki koje su navodno slikane sa One X (istu kameru koristi i One S). Stručnjaci baš i nisu oduševljeni istima zbog prezasićenosti boja i (pre)velikim kontastom.
http://www.facebook.com/media/set/?s...3233083&type=3

dean225 05.03.2012. 15:31

ako je ovo slikala kamera mobilnog telefona, nije bitno kojega, ja sam odusevljen!! Pa ovo je genijalno!!

sinisa1989 05.03.2012. 15:38

Citiraj:

Autor coconut (Post 2115511)
HTC je na svojim FB stranicama postao nekoliko fotki koje su navodno slikane sa One X (istu kameru koristi i One S). Stručnjaci baš i nisu oduševljeni istima zbog prezasićenosti boja i (pre)velikim kontastom.
http://www.facebook.com/media/set/?s...3233083&type=3

Možda nije fotkano defaultnim postavkama. Npr. fotka s kaktusima i cvijet su dobro ispali, a dok se na ostalima vidi prevelik kontrast.

coconut 05.03.2012. 15:49

Ok, stručnjaci zadovoljni su fotkama ljudi/stvari u pokretu jer nema blura dok ostale kritiziraju. Što se tiče same kvalitete, mislim da bi Xperia S dala dosta bolje fotke iz razloga što su SE oduvijek imali odlične kamere i što njena ima 12MPix vs. 8MPix kod HTC-a.

hammer_of_thor 05.03.2012. 16:22

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2115544)
ako je ovo slikala kamera mobilnog telefona, nije bitno kojega, ja sam odusevljen!! Pa ovo je genijalno!!

Slažem se. Meni fenomenalno izgledaju slike.
Kontrast i saturacija me ne zanimaju dok god slike izgledaju ovako "čisto"

Za jedan mobitel kod kojeg je kamera nužno zlo meni ne treba ništa više :)

Makar su ovo slike u vrlo dobrim uvijetima svijetla.
Mene najviše zanima kakve će biti u lošijem osvijetljenju.

Citiraj:

Autor coconut (Post 2115552)
Što se tiče same kvalitete, mislim da bi Xperia S dala dosta bolje fotke iz razloga što su SE oduvijek imali odlične kamere i što njena ima 12MPix vs. 8MPix kod HTC-a.

Mislim da oko toga nema dileme.
SE je uvijek bio korak ili dva ispred ostalih proizvođača mobitela po pitanju kamere.

Ordem 05.03.2012. 16:30

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2115581)
Mislim da oko toga nema dileme.
SE je uvijek bio korak ili dva ispred ostalih proizvođača mobitela po pitanju kamere.

Nokia.

WraGG 05.03.2012. 21:41

Citiraj:

Autor coconut (Post 2115552)
Ok, stručnjaci zadovoljni su fotkama ljudi/stvari u pokretu jer nema blura dok ostale kritiziraju. Što se tiče same kvalitete, mislim da bi Xperia S dala dosta bolje fotke iz razloga što su SE oduvijek imali odlične kamere i što njena ima 12MPix vs. 8MPix kod HTC-a.

Inače ne vidim smisao pumpanja kamere na mobitelima, ali mi je prije par dana zatrebalo nešto pofotkati i moram reći da sam zapanjen kvalitetom kamere na Xperia S. U macro modu je nemjerljivo bolja od foto aparata kojeg imam u servisu, a on nije neki ultra jeftinjak.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:14.