PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Metro: Last Light (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=215748)

Brko 23.05.2013. 16:38

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2400557)
Da, za tog Demona sam taman išao isprobavat koliko sam precizan sa snajperom i pokretnom metom na daljinu :D
I onda mi je mali reko dafuq sam ga namazo, da je bio friendly :D
Njega mi je čak i žao bilo :D

No good ending for You, come back 1 year :D

jurbAs 23.05.2013. 17:15

ja sam dosao do katakombi i onda mi se u jednom djelu igra samo crasha tj restarta mi se cijeli komp jel netko dozivio ovakav problem?

Sam Fischer 23.05.2013. 17:36

Taman instaliram patch da vidim kako će poletit na AMD konfama i skužim neće se benchmark pokrenut :stoopid:
Ali bar mi se čini da je tesselation proradio :)
I SSAA baš ubije performanse, zakolje. Mislih, možda će sa 2X biti igrivo ali teško. A dafuq je 0,5X? To samo zamulja sliku koliko sam skužio :D

ECHO 23.05.2013. 17:54

Meni poslije instaliranog patcha prestali sejvovi raditi pa sam moro nanovo ili uninstal pa usnimiti postojeće sejvove(na onaj manji od 15MB) vidi da je sad izašo neki 450MB to nisam probo:stoopid:
A glede "međeda" više nema ni "m" od njih toliko olova su pobrali da to neuspje napraviti za jedan dan "CZ" iz Kragujevca:D:roller:

Brko 23.05.2013. 22:49

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2400593)
Meni poslije instaliranog patcha prestali sejvovi raditi pa sam moro nanovo ili uninstal pa usnimiti postojeće sejvove(na onaj manji od 15MB) vidi da je sad izašo neki 450MB to nisam probo:stoopid:
A glede "međeda" više nema ni "m" od njih toliko olova su pobrali da to neuspje napraviti za jedan dan "CZ" iz Kragujevca:D:roller:

Haha, eto, ja po 3. puta prošo, dopisao neke moral pointse, ali nisam našao sve one bilješke. Moraću opet ponovno sve :)

Charmander 23.05.2013. 23:46

zasto ponovo? mozes birati koju misiju zelis i samo to rjesiti.

Atrax 24.05.2013. 02:51

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2400581)
A dafuq je 0,5X? To samo zamulja sliku koliko sam skužio :D

Da, malo su neobično postavili skalu. SSAA OFF je bolje nego SSAA 0.5x. To bi značilo da je OFF zapravo 1xAA, a 0.5x je tu valjda za low-end konfe i niske rezolucije.

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2400593)
Meni poslije instaliranog patcha prestali sejvovi raditi pa sam moro nanovo ili uninstal pa usnimiti postojeće sejvove

To se događa sa ne-original igrom, po mojim saznanjima. Postoji riješenje, googlaj, sejvovi su ti još uvijek negdje na kompu, ako ti je baš bitno. Al koga briga, ideš ispočetka, to kod ove igre uopće nije neki problem :D

Brko 24.05.2013. 07:04

Citiraj:

Autor Charmander (Post 2400795)
zasto ponovo? mozes birati koju misiju zelis i samo to rjesiti.

nije to to :D

Citiraj:

Autor Atrax (Post 2400826)
To se događa sa ne-original igrom, po mojim saznanjima. Postoji riješenje, googlaj, sejvovi su ti još uvijek negdje na kompu, ako ti je baš bitno. Al koga briga, ideš ispočetka, to kod ove igre uopće nije neki problem :D

hahaha, bome baš :D eto, i sam ću krenuti 4. puta po sve one bilješke. Igra je zarazna. Za jednu relativno linearnu igru i prezarazna ;)

ECHO 24.05.2013. 09:02

Završio sam i ja pa idem ponovo i promjenit težinu u renger mod:D pa raspaljot po družin":D a glede sejvova ma i nije bitno ali našao sam ih i nebi htjeo neke insinuacije glede no-original igre koju sam revno kupio kao i većina:D igra je super i pravo osvježenje sad će Zona morati malo prićekati.....

e-one 24.05.2013. 19:00

Meni igra stalno zapinje, framerate je odličan, ali svako malo igra zapne na pola sekunde pa krene dalje. Instalirani zadnji driveri, konfa pod moj komp...

Brko 24.05.2013. 19:08

Citiraj:

Autor e-one (Post 2401189)
Meni igra stalno zapinje, framerate je odličan, ali svako malo igra zapne na pola sekunde pa krene dalje. Instalirani zadnji driveri, konfa pod moj komp...

Antivirus? Neki drugi software koji kolje disk ukoliko nije na SSD-u?

e-one 24.05.2013. 19:16

Hmm, probao bez antivirusa, isto.....igra je instalirana na wd black koji služi isključivo za instalacije, winsi su na ssd-u. Na tom istom disku su i BF3 i ostale igre i nemam s njima tih problema. Probat ću prebacit igru na SSD.

Našao sam na netu da ima još ljudi s istim problemom, ali nitko nema riješenje....probao sam i starije drivere, sve isto. Igra svakih par sekundi zapne baš ko da nešto kolje disk.

Probat ću još i uključiti swap file, iako ne vidim razloga da zbog toga ne bi radilo.

Edit: probao sa ssd-a, probao sa swapom, sve isto...

Brko 24.05.2013. 22:49

Citiraj:

Autor e-one (Post 2401192)
Hmm, probao bez antivirusa, isto.....igra je instalirana na wd black koji služi isključivo za instalacije, winsi su na ssd-u. Na tom istom disku su i BF3 i ostale igre i nemam s njima tih problema. Probat ću prebacit igru na SSD.

Našao sam na netu da ima još ljudi s istim problemom, ali nitko nema riješenje....probao sam i starije drivere, sve isto. Igra svakih par sekundi zapne baš ko da nešto kolje disk.

Probat ću još i uključiti swap file, iako ne vidim razloga da zbog toga ne bi radilo.

Imao sam takvih problema na bf3 i call of pripyat sa gtx 560ti, ali nikada nisam našao fix nego sam menjao grafičku. No, ne vjerujem da je do grafe. Nešto kenjavi, pitanje je što.

ECHO 24.05.2013. 23:38

Jesi probao defragmentirati hard možda pomogne:) znalo mi se dešavati da tako riešim manje probleme glede zatrzavanja i loadanja igara.

Brko 24.05.2013. 23:40

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2401329)
Jesi probao defragmentirati hard možda pomogne:) znalo mi se dešavati da tako riešim manje probleme glede zatrzavanja i loadanja igara.

Defrag SSD-a nema smisla. Možda čipset drivere treba novije natovariti.

MAGARAC 25.05.2013. 00:44

Ja sam imao takvih problema sa Railworksom na HDD ali ta igra je imala preko 60gb. Tek je na SSD proradila bez trzaja. Sumnjam da je to kod Metroa problem jer je frkefuljak od fajla u usporedbi sa Rw.

ECHO 25.05.2013. 10:23

Ct.- "igra je instalirana na wd black koji služi isključivo za instalacije, winsi su na ssd-u."

Ovdje nepiše da je igra na SSD-u:D pa glede toga sam i predložio da isproba defragmentirati taj WD:D

Bolnum 25.05.2013. 11:00

Citiraj:

piše na kraju tog istog posta

Brko 25.05.2013. 11:01

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2401427)
Ct.- "igra je instalirana na wd black koji služi isključivo za instalacije, winsi su na ssd-u."

Ovdje nepiše da je igra na SSD-u:D pa glede toga sam i predložio da isproba defragmentirati taj WD:D

Hehe, ali kasnije reče da ju je preselio na ssd i da mu se događa ista stvar ;) neka proba staviti najnovije drivere od ploče i sve one popratne storage drivere koje mu proizvođač matične nudi na svom sajtu ;)

vahha 25.05.2013. 19:52

Malo sam prebrzo prožvakao igru od zadnjeg posta! Da samo ne hvalim igru moram spomenut i jedno veće razočaranje...nakon odlično dizajniranih tunela, postaja (pogotovo venice-a) očekivao sam i jedva čekao da vidim Polis...a ono ni P od Polisa. Po meni su trebali ić do kraja i prikazat svu raskoš, život i veličinu najveće stanice. Šteta! A sad nazad u realnost i povratak lošim igrama!

P.S.Od novog Metro-a očekujem više interakcije sa okolinom,NPC-ovima,nelinearnost, uvest veću dozu rpg elemenata...što bi na kraju mogao svesti na „jednu riječ“ STALKER, ali onda to ne bi bio Metro :-)

blava 25.05.2013. 20:44

Jedno pitanje za one koji su zavrsili igru i citali novele

Sad,imamo dva zavrsetka igre,dobar i los ovisno o nasim odlukama i naravi u igri.
Jedan gdje aktiviramo samounistenje postaje i umiremo te prikazuje dijete u igri,Artyom-ovog sina i odlazak Dark Ones i gdje najavljuje njihov povratak.
Drugi,gdje nas spase i gdje se oprastamo od njih i govori da ce se opet sresti.

E,sada za nastavak price,ako bude uopce,po kojim cemo zavrsetkom ici dalje ?
Gdje prezivljavamo ili ginemo ? Gledajuci ko i Metro 2033,ovaj gdje smo spaseni ja alternativni ili se varam.

Najavljeni su neki DLC-ovi,ali koliko sam procitao kraj je price za Artyoma.
Dok ne procitam,vjerujem da Drug Brko vec zna odgovor hehe :D

Garro 25.05.2013. 21:46

Upravo završio igru, dobio dobar završetak otprve.:)

Brko 26.05.2013. 12:16

Citiraj:

Autor blava (Post 2401813)
Jedno pitanje za one koji su zavrsili igru i citali novele

OK, sad i ja tebi moram poiler pisati :D

Citiraj:

Sad,imamo dva zavrsetka igre,dobar i los ovisno o nasim odlukama i naravi u igri.
Jedan gdje aktiviramo samounistenje postaje i umiremo te prikazuje dijete u igri,Artyom-ovog sina i odlazak Dark Ones i gdje najavljuje njihov povratak.
Drugi,gdje nas spase i gdje se oprastamo od njih i govori da ce se opet sresti.

E,sada za nastavak price,ako bude uopce,po kojim cemo zavrsetkom ici dalje ?
Gdje prezivljavamo ili ginemo ? Gledajuci ko i Metro 2033,ovaj gdje smo spaseni ja alternativni ili se varam.

Najavljeni su neki DLC-ovi,ali koliko sam procitao kraj je price za Artyoma.
Dok ne procitam,vjerujem da Drug Brko vec zna odgovor hehe :D

Ne zna se to još ;) Zašto? Zato što knjiga Metro 2034 nema veze sa ovog igrom niti je nastavak priče. Drugi ljudi na drugoj strani Metroa. Ima nekih poveznica, ali ne dovoljno jakih da je nastavak, više proširenje Metro Universe-a.

Knjiga koja navodno izlazi u prosincu ove godine, Metro 2035, je, opet navodno, priča iz ove igre. Dok ta knjiga ne izađe, ne znamo koji je sada pravi završetak. U biti, ono što je enigma, da li Artyom pobiga u D6 koji biva uništen ili Artyom preživljava kao i D6 kao i Miller (u knjizi Melnik). Jedno je sigurno, Dark Ones su živi, konakt sa Artyomom je uspostavljen i Anna je trudna :D Dalje, dok ne izađe knjiga, ne znamo. Za 2033 smo znali što je pravi a koji krivi kraj jer smo imali knjigu. Sada čekamo knigu koja još nije gotova jer je Gluhosvki pisao knjigu usporedno sa davanjem smjernica ekipi koja je radila igru.

Živi bili pa vidjeli :D

Citiraj:

Autor Garro (Post 2401848)
Upravo završio igru, dobio dobar završetak otprve.:)

Čestitke. Ti si pravi pravedni borac :D

e-one 26.05.2013. 20:22

Instalirao sam zadnje drivere, probao i više različitih drivera i niš. Naravno googlao sam za taj problem i nije da ga samo ja imam, ima dosta rage-a po forumima o tome, pogotovo kod ekipe s nekim bijesnim rigovima. Za sad na žalost igra čeka dok ne izađe neki patch ili se nađe riješenje jer je ovako preiritatno igrati....

Hrconja 27.05.2013. 00:46

Prešao igru. Bome jedna od zanimljivijih.

Al šta je naporan onaj mali alien gmizavac + ima glas ko pipica

btw koji sam ja kraj dobio ? hint: raznio sam sve živo

Sam Fischer 27.05.2013. 00:51

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2402466)
Prešao igru. Bome jedna od zanimljivijih.

btw koji sam ja kraj dobio ? hint: raznio sam sve živo

Zao kraj, naravno :D

Brko 27.05.2013. 07:28

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2402466)

Možda zato jer je... dijete? :D

Ivo_Strojnica 27.05.2013. 10:58

preša igricu, odlična je. Budući da sam sve pobija, mislim da sam dobija zao kraj xD

Hrconja 27.05.2013. 11:37

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2402505)
Možda zato jer je... dijete? :D

Preduboka je to tematika za mene haha.

Nekako imam osjecaj da je engine iskoristen totalno krivo. Ubile me silne sive i smeđe boje. Plakao sam od sreće kad se pojavilo par scena u boji u sve je izgledalo puno bolje.

Brko 27.05.2013. 12:05

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2402639)
preša igricu, odlična je. Budući da sam sve pobija, mislim da sam dobija zao kraj xD

Nema zlog kraja. Ne znamo još koji je dobar a koji nije. :D ishod je sličan ovako i onako ;)

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2402677)
Nekako imam osjecaj da je engine iskoristen totalno krivo. Ubile me silne sive i smeđe boje. Plakao sam od sreće kad se pojavilo par scena u boji u sve je izgledalo puno bolje.

Možda zato jer je bio nuklearni rat, tmurno nebo, pada kiša, sve je trulo i hrđavo i razrušeno i boja izgorila od temperature nuklearne eksplozije? ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:53.