PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone 7 mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=200921)

Ivo_Strojnica 12.02.2012. 11:42

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2098698)
Naravno da ćeš zgubiti jamstvo otkljucavanjem mobitela. Procitaj malo uvjete jamstva. Kod svakog aparata tamo stoji da, ako se utvrdi neovlašten rad na uređaju ili bilo kakva modifikacija od strane neovlaštenog servisera, jamstvo više ne vrijedi.
To što su u servisu ipak u jamstvu popravili uređaj je samo dobra volja servisera. Bez problema ti je mogao odbiti jamstvo i biti čist pred svakim sudom/inspekcijom.

Ma otkad to?
Svoj samsung omniu sam kupio otključanu preko njuškala, lik je otključa u samsunga tamo kod autoceste, ima račun i kažu mi da garancija nije narušena.

Tko je sada tu lud? :stoopid:

seno 12.02.2012. 11:55

Sto se tice low end Wp upravo se i pravi sledeci update za njih tj za manje rezolucije, pa me ne bi cudilo da uskoro budemo vidjeli 2,8+ inch WP.

WraGG 12.02.2012. 17:42

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2098790)
Ma otkad to?
Svoj samsung omniu sam kupio otključanu preko njuškala, lik je otključa u samsunga tamo kod autoceste, ima račun i kažu mi da garancija nije narušena.

Tko je sada tu lud? :stoopid:

Kad kažeš "otključao je u Samsunga kod autoceste", predpostavljam da misliš na neki ovlašteni servis? Ako da, pročitaj ponovo moj post.

Ivo_Strojnica 12.02.2012. 20:22

ovlašteni servis, da. No opet, neovlašteni servisi koriste istu metodu kao i ovlašteni. Upisuje se generirani kod i to je to.

WraGG 12.02.2012. 21:09

Kolega, ako ti u ovlaštenom servisu ugrade tri kila eksera u mobitel, garancija ti važi. Ako ti ga u neovlaštenom samo pogledaju mobitel, a ovaj u ovlaštenom to utvrdi, ima ti pravo odbiti garanciju. Sve ti to detaljno piše u jamstvu pa pročitaj.
Druga stvar je to što ti ovaj u ovlaštenom servisu nije smio otključati mobitel, i ako operater na kojeg je bio lockan to sazna, može lako izgubiti licencu. Smijem li pitati o kojem servisu se radi?

daxxx88 14.02.2012. 16:26

koliko košta to otključavanje u ovlaštenom servisu?

edit: aha, vidim u WraGG-ovom postu da se to "službeno otključavanje" obavlja samo kod operatera..
kako da to obavim ako nisam ja taj koji je kupio mobitel, no imam račun i garanciju?
ima li frke oko toga?

Ivo_Strojnica 14.02.2012. 17:13

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2099235)
Kolega, ako ti u ovlaštenom servisu ugrade tri kila eksera u mobitel, garancija ti važi. Ako ti ga u neovlaštenom samo pogledaju mobitel, a ovaj u ovlaštenom to utvrdi, ima ti pravo odbiti garanciju. Sve ti to detaljno piše u jamstvu pa pročitaj.
Druga stvar je to što ti ovaj u ovlaštenom servisu nije smio otključati mobitel, i ako operater na kojeg je bio lockan to sazna, može lako izgubiti licencu. Smijem li pitati o kojem servisu se radi?

Mislim da je sunekova ulica ili sunkeova ulica. Ugl vozina sam se busem sa kvatrica pun k, nedi skoro sat vremena (zetov bus)

ogy_dogy 15.02.2012. 01:08

Što se tiče otključavanja, je istina da na ljeto stupa zakon da će operateri biti dužni otključati mob nakon isteka ugovora ili pola godine na pre/paidu? to bi bio korak u pravom smjeru.
Što se tiče low end wp, čeka se tango update koji će u biti razdvojiti wp7 na low i high end phoneove.
Mene jedino zanima hoće li se sadašnji wp7 moći nadograditi na wp8...

Ivo_Strojnica 15.02.2012. 02:32

Padobrance :)
Sve tvoje dvojbe su vec odgovorene u ovom threadu.

coconut 15.02.2012. 08:33

Citiraj:

Autor ogy_dogy (Post 2101156)
Što se tiče otključavanja, je istina da na ljeto stupa zakon da će operateri biti dužni otključati mob nakon isteka ugovora ili pola godine na pre/paidu? to bi bio korak u pravom smjeru.
Što se tiče low end wp, čeka se tango update koji će u biti razdvojiti wp7 na low i high end phoneove.
Mene jedino zanima hoće li se sadašnji wp7 moći nadograditi na wp8...

Zakon je već na snazi od 07.01. Za prepaid je rok 1g., a za pretplatu 2g. vlasništva mobitela nakon koje možeš tražiti njegovo otključavanje.

ogy_dogy 15.02.2012. 10:28

Uuu, pa to je odlicno :)

daxxx88 15.02.2012. 15:17

Citiraj:

Autor coconut (Post 2101224)
Zakon je već na snazi od 07.01. Za prepaid je rok 1g., a za pretplatu 2g. vlasništva mobitela nakon koje možeš tražiti njegovo otključavanje.

što ako sam ga kupio preko oglasnika - dakle imam račun i garanciju kod sebe, no nisam ga osobno kupio?
provjerava li se u bazi ID kupca ili je dovoljan samo račun kao dokaz?

coconut 16.02.2012. 09:14

Ako je kupljen za gotovinu, kako će oni znati tko ga je kupio?

daxxx88 16.02.2012. 12:19

Citiraj:

Autor coconut (Post 2102165)
Ako je kupljen za gotovinu, kako će oni znati tko ga je kupio?

Ma na računu je dobiven popust - "VIPResiden. Retention (posebna cijena)", pa ne znam je li gdje evidentirano tko je obavio kupnju.
Kod načina plaćanja je "AMEX - ostalo", pa vjerujem da je plaćeno karticom.

ogy_dogy 19.02.2012. 11:56

Wuuuhuu, konacno update sa tetheringom za mog optimusa, radi odlicno, s ovim mi je i tab postao potpuno mobilan... inace zanimljivo, brzina na tabu koju sam dobio tetheringom je 3.5 kbps dok mi zicani adsl doma moze max 1.7. Tako da tmob mreza bas i nije za baciti, za razliku od tcom mreze...

Srdan 25.02.2012. 08:42

Evo po prvi puta sam uzeo WP. Imam Optimusa 7 s Mangom.
Otključao sam ga i sada bi gurao xap-ove gore.
Da li to mogu ikako bez Windows Live na mobitelu, ako ga već moram staviti za početno registriranje mobitela, da li se ikako može maknuti? Ne koristim se njihovim messengerom godinama, a market i ostale stvari za što bi dobro došao su ionako nedostupne za HR.

I još jedno pitanje:
Imam kontakt XXX s jednim brojem, na Facebooku kao frenda udrugu YYY čiji je kontakt broj mobitel XXX-a. Kada zovem XXX-a, pokazuje mi da zovem YYY makar sam maknuo Facebook kontakte iz imenika. YYY je po abecedi ispred XXX pavjerojatno zato, no kako to ispraviti pošto ne mogu uređivati tuđe Facebook profile i odonuda maknuti njegov broj? Jedino mi ostaje maknuti tu udrugu iz liste frendova?

Ivo_Strojnica 25.02.2012. 09:55

27. veljače nokia predstavlja dva nova mobitela, nokia lumia 610 i nokia lumia 900 za europsko tržište.

Nokia lumia 610 će imati slabije tehničke karakteristike s obzirom da novi WP7, tango donosi bolju optimiziranost.

Vjeruje se da će nokia lumia 900 imati 12 mpx kameru, kao što je imala i nokia n8. :D

Bezecinho 25.02.2012. 17:03

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2109357)

Vjeruje se da će nokia lumia 900 imati 12 mpx kameru, kao što je imala i nokia n8. :D

ovdje piše 8mpx
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_900-4275.php

ogy_dogy 25.02.2012. 18:45

Citiraj:

Autor Srdan (Post 2109320)
Evo po prvi puta sam uzeo WP. Imam Optimusa 7 s Mangom.
Otključao sam ga i sada bi gurao xap-ove gore.
Da li to mogu ikako bez Windows Live na mobitelu, ako ga već moram staviti za početno registriranje mobitela, da li se ikako može maknuti? Ne koristim se njihovim messengerom godinama, a market i ostale stvari za što bi dobro došao su ionako nedostupne za HR.

I još jedno pitanje:
Imam kontakt XXX s jednim brojem, na Facebooku kao frenda udrugu YYY čiji je kontakt broj mobitel XXX-a. Kada zovem XXX-a, pokazuje mi da zovem YYY makar sam maknuo Facebook kontakte iz imenika. YYY je po abecedi ispred XXX pavjerojatno zato, no kako to ispraviti pošto ne mogu uređivati tuđe Facebook profile i odonuda maknuti njegov broj? Jedino mi ostaje maknuti tu udrugu iz liste frendova?

Ne kužim, zašto je market nedostupan? meni sasvim ok radi, istina ne mogu kupovati appove ali niti ne želim, da želim i to se da zaobići.
Što se tiče kontakata, ovi tvoji x i y su me zbunili, ali cu ti reći što sam ja napravio pa ti možda pomogne. Odeš na windows live stranicu i povežeš taj account sa fb-om. nakon toga ti svi frendovi sa fb-a se pojave i na contacts listi live accounta, e sad tu možeš uređivati do mile volje, a što je najjače ako napraviš hard reset opet syncaš isti acc i sve ti je već složeno. nadam se da sam imalo pomogao :):chears:

Ivo_Strojnica 25.02.2012. 21:14

Citiraj:

Autor Bezecinho (Post 2109611)

to je nokia za americko trziste, za europsko nece imati LTE, ali ce imati bijesnu.kameru kao nadomjestak. A takodjer se najavljuje neka pure view nokia , ali se ne zna hoce li biti na wp7. Zivi bili pa vidili :)

daxxx88 27.02.2012. 10:35

hallelujah :)

One of the things we know people want to do on their phone is Skype. Today we’re sharing a beta of the much-anticipated Skype app for Windows Phone, bringing communication with Skype’s 200 million users to our platform (access the beta here).

http://windowsteamblog.com/windows_p...ress-2012.aspx

hobitxxx 27.02.2012. 10:53

jel ko zna kak da kupujem igre preko marketa? poludit cu od toga sve kaj bi si odigral se naplacuje...i ok platil bi ali neznam kak, di, nikaj...i po netu sam trazil i sve ali nikaj.Treba mi neki racun ili?

seno 27.02.2012. 12:15

Evo skinuo sam skype :D, i radi super. Poziv citko glatko, kako obicno tako i video poziv. Ja sam zadovoljan i moj Optimu7 ostaje samnom jos jedno duze vrijeme :).

Ivo_Strojnica 27.02.2012. 13:06

http://www.bug.hr/vijesti/wp-trznica-nas/114370.aspx
Evo hobitxxx. :)

ogy_dogy 27.02.2012. 13:38

Citiraj:

Autor seno (Post 2110561)
Evo skinuo sam skype :D, i radi super. Poziv citko glatko, kako obicno tako i video poziv. Ja sam zadovoljan i moj Optimu7 ostaje samnom jos jedno duze vrijeme :).

Jel za betu potreban kakav otkljucan mobitel ili? Imam najnoviji fw na optimusu ali na marketu ne mogu nac skype.

seno 27.02.2012. 14:10

Ne mozes ni pronaci preko marketa. Nego idi na zadnji link na ovom sajtu http://windowsteamblog.com/windows_p...ress-2012.aspx , on te baci na marketplace preko PC, samo se logujes i Get Free app, dobijes na Email link i skines :).

Ivo_Strojnica 27.02.2012. 15:04

Ako imate problema s preuzimanjem zbog lokacijskog ograničenja, ugasite Zune i na Marketplace na webu se prijavite korisničkim računom. Prva pretraga Skype neće pronaći na Marketplaceu na koji vodi dati link, ali će Marketplace ponuditi tipku za "pronalaženje aplikacije na Vašem Marketplaceu", nakon čega bi se tipka za preuzimanje trebala automatski pojaviti. Klik na tipku će, umjesto putem Zunea, Skype betu "poslati" kao download na mobilni telefon i aplikacija će se automatski instalirati.

hobitxxx 27.02.2012. 15:45

Hvala Ivo_Strojnica pomogel si mi puno :) sad cu ja jos malo črčkati :D

ogy_dogy 27.02.2012. 18:50

Uspio sam preuzeti preko nekog linka, solidna beta, cak koristi i straznju kameru jer optimus nema prednje...
Btw najavljen market za rh, bas me zanima kakve ce biti cijene...

seno 28.02.2012. 16:48

Pitanje, da li mogu koristiti WP7 kao WebCam za PC Skype?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43.