![]() |
Pa ne budu baš tak pretjerane cijene, najskuplji Core i5 je duplo jeftiniji od najskupljeg Core i 7 procesora kad je izašel. Kaj se tiče isplativosti Core i7 sustava, ti sam najbolje znaš za kaj koristiš komp i teško da bude neko odluku o kupnju donesel umjesto tebe. Pun je forum tema, psotova, testova i ko zna čega sve ne vezano uz performanse Core i7 mašina, pa pregledaj ako ti se da. S druge strane nativni quad Core i5 nije niš lošiji od Core i7 sustava, te također ima četiri fizičke i (uz pomoć HT-a) četiri logičke jezgre. Tak da je pitanje dal imaš strpljena čekati Core i5 i dal ti baš treba triple-channel.:)
|
ma nedavno sam uzeo E8400 tako da nemam namjere nista jos 6-12mj uzimati jer mi i ovo sada sasvim solidno radi
|
Intel Core i7 950 and 975 Extreme Surface
'It's clear that next week Intel is going to launch new Core i7 processors. Both the Core i7 950 and 975 Extremeare spotted at etailers. The Core i7 950 model is now up for preorder priced at $649. It is set at 3.06 GHz, with 8 MB shared L3 cache, 4 cores with HT, and 130 W TDP (full specs below). Interesting is the sales date according to the etailer is May 31st. The Core i7 975 Extreme would be reelased a little later, ithe CPU will be clocked at 3.33 GHz, have 8 MB shared L3 cache, and cost over $1,000.' Intel Core i7 950 Specifications:
|
Core i7 975 review
izvori: guru3d 'So guys, it all boils down to this. Core i7 is a majestic processor series leading far in the high-end stretch of things. The money you will need to put down on the table for the Core i7 975 XE of course can hardly be justified, but that is the reality of this very high-end game. Gaming wise remember this, only if you have a multi-GPU setup... a processor like this would show enough advantage in your gaming experience to justify this purchase. For those of you who consistently encode/transcode multimedia files the reality is simple, it won't get any better than with this CPU for a long time. However in a normal situation with normal daily usage of the PC and playing games with say, a single Radeon HD 4890 or GeForce GTX 285... you will not benefit from a processor clocked this fast, that's a sheer reality as well.' tweaktown 'The i7 975 is a nice CPU and one that will fit nicely at the top of the Intel i7 line-up. The performance in rendering was very impressive and cannot be overlooked, but in the end if you are doing media encoding or are a gamer there is not much to be had with this CPU. Overclocking was a little bit of a disappointment with all of the hype about people getting 5GHz on air cooling. However, we will be looking further into this issue and we expect that many will hit a similar wall as we did. If you want the best of the best the i7 975 is the best single socket CPU solution you can get and it will certainly improve any content creation you are considering. But for the majority of us the i7 975 is still a little on the expensive side and the gains might not be worth the extra cost right now' |
pitanje, hoce li osmerojezgreni proc (nemam pojma kad dolaze) isto bit na 1366 socketu?
|
Da. S obzirom da je isti otpočetka predviđen za high-end procesore.
|
zgodno, hvala na odgovoru!
|
Evo da ne otvaram novu temu, nego da malo ovdje kuham.
Jel može i7 920 raditi bez coolera? :D I na kojoj freq i naponu? :D Hoće to netko probati? |
Ne može raditi bez coolera. Ja sam slučajno zaboravio priključiti vent dok je TRUE120 bio na njemu, pa se ugasio nakon 20-ak minuta, na oko ~130C. Tak da, ne preporučam, jer je ovo bilo i undervoltano na 1.07v.
|
Šteta :D
Baš sam ga htio ostavit u Winsima da skida neš s neta dok mi ne stigne water block |
Vidim da su se poceli pojavljivat D0 stepping verzije 920-tke... Jel netko zna di ih ima za kupiti?
|
Pitaj clana Ragnar (ili je Rangar) on ti ima...
|
U nas nikad niš nema... :(
|
Nasao sam ga na kraju u ADM-u, imali su ga na lageru.
|
Nesto mi se rusi stroj kod renderiranja, mislim da je do memorije, ali da pitam malo za temperature.
Koja je normalna temperatura northbridge-a na x58 maticnim plocama, i jel se oko toga uopce treba uzrujavat. Jel ovo normalno... sve stock, ukljucujuci i cooler na procu. Idle-100% CPU: 40-72 stupnja CPU core1: 43-90 stupnjeva CPU core2: 43-90 stupnjeva CPU core3: 46-92 stupnjeva CPU core4: 46-92 stupnjeva Northbridge:49-53 stupnjeva Motherboard:43-45 stupnjeva Ocitano sa Everestom |
Temperature su u granicama normale, nemaš brige. No za svaki slučaj opipaj rukom komponente na ploči da vidiš kakvo je stanje.
Pitao bih još par stvari, no pošto veliš da je sve na stocku, problema ne bi smjelo biti... Koju grešku ti javlja? Dali se komp ruši, reboota, smrzava, baca plavi ekran...? |
Proc relativno hladan, NB topal, ali ne za opeci se... ma i mislio sam da je u granicama... jedino mi se temperatura NB cini velika, kolika je tebi?
Rusio se dok nisam povadio memoriju i promijenio pozicije ploca, odnosno izmjesao ju... pretpostavljam da su kontakti bili slabi... 3dMax bi resetirao stroj, a kod Prime-a bi dobio dobar stari BSOD "Driver IRQ not equal or less" Uglavnom nakon mix-a Memtest prosao 1 pass bez greske i Prime radio jedno sat vremena bez beda... i za sad radi |
Ovisno o pločama koje sam imao i sobnim temperaturama, od oko 45C, pa do 60-ak (katastrofalni Biostar) u idleu.
Možda je bilo do memorije, vidjet ćeš baš, ako se opet desi, probaj za svaki slučaj podići mrvicu napona za procesor, pa za memoriju, čisto da i to izoliraš, no vjerujem da ne bi trebalo biti problem kad je sve na stocku. |
Cek, cek , 90-92 stupnaj pri renderingu na i920???
Moj je clockan na 3.8Ghz (20*190) i temp nakon 3-4 dana non stop rendanja (sobrna temp 23) je 70-72 po jezgri. Coole rje Scythe. |
Čini se da ja trebam drugu dioptriju, jer sam potpuno previdio dio u kojem si napisao "92C" :eek:
To je nevjerojatno previše i tu nešto gadno ne štima, obavezno skini hladnjak da vidiš kako sjedi na procesoru. |
To ga je Prime nakurio na 92C... kad renderiram se drži na oko 75-77C, sutra cu probati koji duži render. Pa bumo videli, kak bi rekli slepci...
Ako nista drugo, jos uvijek se ne ruši |
Citiraj:
Hmm meni se to nekako cini kao normalna temp. (75-77), s obzirom da je ljeto i da sa sranje kulerom hladis mrcinu od proca... No svakako pogledaj jel sve dobro nasjelo, meni se dogadjalo da na jednu stranu nekad ne sjedne kako treba... PS ne rusi se taj lako na visokim temp.:D:D |
S cime rendas ?? Ja nisam ni sa jednim programom za testiranje stabilnosti nabio temp kao sa renderingom, LightWave mi uvijek 2-3 stupnja natjera vise (nakon 10-15 mineje vec full temp koju drzi danima ako treba) nego bilo koji Prime, seti, octo i ostali..) Jesi siguran da ti program korisiti sve jetzgre i funkcije (MMX i ostale ludorije :))??
A rusi se jer mu je pre vruce, 92 je puno. |
Vec kad imas takvu mrcinu od stroja,daj joj barem priusti posteno ladenje.
Uzmi Schyte Mugen 2 za cca 350kn i rijesio si problem,ovako ces se samo bespotrebno zamarat,a 92C je velika temperatura,jako velika... |
Citiraj:
Bilo kako bilo, svakako provjeriti kako hladnjak sjedi na procesoru, jer nije baš ugodno da se kuri na tolikim temperaturama, jer, ipak se radi o stock frekvenciji/naponu i nema smisla da se toliko ugrije... |
Da, moj je na mugen2 cooleru i zadovoljan sam sa svime osim sa trajanjem montaze coolera (traje to da se smontira a pogotovo ako je komp vec u kutiji onda sve moras vadit van :)).
Moj radi na 1.22v na tih 3.8Ghz ali nisam imao vremena probati ici nize sa temp ili vise sa GHz ali cini se da bi mogao preko 4Ghz potegnuti :). |
Renderiram sa 3dMax-om u kombiaciji sa vray-om... Zasto ga Prime nakuri toliko vise, stvarno ne znam... imam verziju p64v257
Jutros sam ponovo stavio pastu (artic silver) i temperature su se smanjile za 1 stupanj... valjda ce jos malo kad se zapece... U svakom slucaju kod renderiranja ne prelazi 80C, to je bilo nakon 12 minuta rendera, vjerojatno bi se popeo jos koji stupanj, ali nije mi se dalo raditi kompliciraniju scenu sada za test, vidjet cu kad krenu finalni renderi... ali bogte kako je brz proc... do sada sam radio na core2duo e6600, koja razlika... straso Tako da dok radi dobro je, a sigurno kupujem bolji cooler cim zavrsima sa ovim poslom, neda mi se sad s time zafrkavat. Hvala svima |
Ma zemi Mugen 2,imat ces nize temp,te ces jos moc malo klokat proc,te dobit na brzini tj. izgubit na vremenu koje je potrebno za render,a opet ces imat nize temperature ;).
|
ASUS ROG P55 Maximus III Formula :
http://www.techpowerup.com/img/09-06-15/18a.jpg http://www.techpowerup.com/img/09-06-15/18b.jpg Ovo mi je najbolje : A sporty cooler sits atop the board's VRM while a pseudo-heatsink gives it the industrial feel of having a northbridge which it doesn't, while a flat, large heatsink cools the P55 chipset Nema NB a stavili kuler.Zanima me sta hladi onda :P :D |
Ništ ne hladi, ali povećava cijenu i ima gle kak je lepa ploča efekt.:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:29. |