PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

xlr 07.07.2010. 22:23

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1684734)
Postoji li kakva aplikacija na Marketu za defragmentaciju?
Ne nalazim nista pod nazivom fragment ili defrag, ali mozda nesto postoji pod drugim nazivom.. thx

Jesi siguran da ti to treba? :)

Mad_Duke 07.07.2010. 22:26

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1684734)
Postoji li kakva aplikacija na Marketu za defragmentaciju?
Ne nalazim nista pod nazivom fragment ili defrag, ali mozda nesto postoji pod drugim nazivom.. thx

Kaj neki novi mobač sa HDD-om? ;) :P

Omerta 07.07.2010. 22:58

:D samo zezajte :p ma znam da sd kartice i opcenito memorija ovog tipa netreba defrag, al posto vidim da se radi brdo aplikacija pa cisto pitam,bar nekakav clean :)

h-tomek 08.07.2010. 14:56

Jel nabavio tko možda Samsung Galaxy S?
Ja bi najradije potegnuo do Nemčije po njega. Pitanje je kakve će cijene biti u Hrvatskoj. Iz Europatrade-a su samo znali reći da ga očekuju od 1.8. u prodaji, ali cijenu ne znaju.

viper 08.07.2010. 15:20

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1684749)
Kaj neki novi mobač sa HDD-om? ;) :P

pa ima nesto slicno, ekstreni hdd preko mini usba se prikljuci na mob i udri po torentima (wifi jel hehe) :)

Mad_Duke 08.07.2010. 15:25

Taj mobač ima super amoled zaslon i to je zakon. Ali gledajući cijenu (utipkaj na ebay-u za njega, pa onda za Desire pa buš dobil otprilike ideju kakva je razlika) mislim da previse kosta s obzirom kaj nudi u usporedbi sa Desireom.

Meni je užasno žao kaj slabiji model
http://www.gsmarena.com/samsung_s8500_wave-3146.php

Nema Android. Po specifikacijama, a i cijeni bi lijepo zasjeo odmah iza Desirea (jeftiniji je), ali bi pomeo konkurenciju sa zaslonom. Baš šteta. Pogotovo kaj oba dva samsunga imaju odlicne mogucnosti spajanja (wireless n, bluetooth 3.0)...

georgy 08.07.2010. 15:34

Ali, ima Bada OS koji Samsung probava progurati.

Matth€w 08.07.2010. 17:21

Taj Bada OS je jako kvalitetan, samo što neće nikad imati prilike biti "razvikan" i populariziran poput Androida, iOS, WM-a.

Imo sam prilike raditi malo na Waveu, a i kolega koji se bavim mobitelima i ima ga već neko vrijeme, kaže da se ugodno iznenadio njegovom brzinom i fluidnošću, a bogme i ja isto.

Mad_Duke 08.07.2010. 17:27

Čuj, kvaliteta OS-a je = kvaliteti njegovih programa. Prvi mačići se bacaju u vodu, a da moram baš birati nekaj novo odabrao bi Maemo za testiranje. Ovak mi je dosta "eksperimentiranja" i idem na Android :P

Jedino mi žao za uređaj kaj nema Android jer bi taman uletio na mjesto u kojem trenutno nema nekog "poglavice".

georgy 08.07.2010. 22:57

Možeš besplatno skinuti betu na njihovoj stranici.
Ali, trenutno nema hrvatskog jezika.
Super radi- ali, nažalost, nema previše koristi ako misliš pisati na hrvatskom.
Neke jednostavne riječi (tipa veznike) program ne prepoznaje...

m4dm4n 08.07.2010. 23:05

Uskoro u VIP stiže HTC Wildfire koji će , pretpostavljam sasvim fino sjesti negdje između Desire-a i Tattoo-a. Poslao sam mejl VIPu i rekli da definitivno stiže i to skoro, ali da konkretan datum još nemaju. Ja predviđam 9. mjesec.

Mikeyy 08.07.2010. 23:06

Gdje se može skinuti ona tipkovnica SWYPE?
Jel to free ili ne?

m4dm4n 08.07.2010. 23:34

Ako si ušao u njihov beta program je free. SWYPE kod nas nema smisla jer u principu ovisi o jeziku koji se koristi, a kako ne podržavaju još hrvatski, nema koristi stavljati. Ali inače, gubica. :)

coconut 09.07.2010. 07:20

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1685660)
Uskoro u VIP stiže HTC Wildfire koji će , pretpostavljam sasvim fino sjesti negdje između Desire-a i Tattoo-a. Poslao sam mejl VIPu i rekli da definitivno stiže i to skoro, ali da konkretan datum još nemaju. Ja predviđam 9. mjesec.

Vidim da se vani već prodaje za 250EUR. Ljudi se žale na malu rezoluciju ekrana (3,2" 240x320) i ispodprosječni fotić, ali hvale brzinu unatoč nešto sporijem CPU (528MHz) u odnosu na današnji prosjek ('pile' imaju 1GHz cpu).

Wave mi je vrlo interesantan mobač unatoč nestandardnom i novom OS-u. Vani se cijeni oko 450EUR što mi je ipak malo previše bez obzira što je zvijer od mobitela. Navodno ga je talijanski MediaWorld nudio za 359EUR što je super povoljna cijena.

kalibar 09.07.2010. 10:11

Jel ste culi za Timescape funkciju. Sony Ericsson je razvijo ovu funkciju
koja objedinjuje sve komunikacijske medije. O svakoj novosti koja se desi na: facebooku, twitteru, email-u, pozivi, SMS/MSM, na mobitelu ce se pojaviti obavestenje-notifikacija. Veoma je korisna ova funkcija jer olaksava nas posao, tako sto ne ptreba posebno da se ulogujemo na ove komunikacijske medije...
Evo i jednog clanka sa gadgeterije koji detaljno opisuje Timescape:

http://www.gadgeterija.net/2010/04/2...ednome-mjestu/

m4dm4n 09.07.2010. 15:39

Citiraj:

Autor coconut (Post 1685715)
Vidim da se vani već prodaje za 250EUR. Ljudi se žale na malu rezoluciju ekrana (3,2" 240x320) i ispodprosječni fotić, ali hvale brzinu unatoč nešto sporijem CPU (528MHz) u odnosu na današnji prosjek ('pile' imaju 1GHz cpu).

Istina. Ali pošto imam Magica a ova dvojica su vrlo slična. Mala rezolucija se pravda sa time što je ovo u principu Low budget mobitel, ali isto tako pohvalno je što su integrirali flash ledicu, koju ne mogu prežaliti na Magicu. :)
Kvaliteta kamere je očekivana, ništa ekstra, ali solidno u svakom slučaju.
A to što je sporiji CPU naspram ovih beštija, to me uopće ne zamara. Bitnija je stavka količina RAM-a, a to je 384, isto pohvalno. Sve u svemu, ako cijena bude približna Magicu dok je nekad bio u VIP-u, mislim da će to biti pun pogodak.

ExtremePower 10.07.2010. 12:59

Udio Androida na tržištu povećan za 4% prema Comscore istraživanju

http://www.comscore.com/Press_Events...r_Market_Share

mdgrgic 11.07.2010. 10:51

pozz...znam da je mozda off topic, al zanima me sljedece. planiram si uzet ovaj galaxy s kad dode. vidim da se svi zale da se stalno spaja na net i aktualizira app i slicno. i opcenito takvi mobiteli nemaju smisla bez neta. sad me zanima kakav paket mi treba, tj.koliko mb-a mjesecno.
znaci neki prosjek da tu i tamo provjerim mail, skinem neku app za njega, mozda nekad navi i sl.
al nista ekstremno jer imam doma wireless, tako da cu doma pokusat sto vise toga odradit.
nebi htio da se neugodno iznenadim s racunom kad dode...

zwer 11.07.2010. 11:21

Spaja se na net kad mu dozvolis. Ali ako mob koristis samo za neke klasicne stvari (navigacija, tu itamo pogledas vijesti, drustvene mreze, email...), bit ce ti dovoljno 100njak megabajta.

Omerta 11.07.2010. 11:56

Ovaj Desire bi trebao bit vjecito na punjacu, i to u moju straznjicu dok hodam :( makar end taskam mnoge aplikacije.. ako je istina to sto govore da Froyo stedi bateriju puno vise nego sestra onda je to jos jedan dobar razlog za cekanje istog..

LAcy 11.07.2010. 12:13

Između ostalog, upravo zbog toga što endtaskaš se troši baterija.

Omerta 11.07.2010. 12:40

Neznam koliko tu ima istine, ali svakako jako slaba baterija.. 'mozda' je to i karakteristika smartphonea ali svejedno vrlo lose izvedeno,lol..
pola sata kopanja po netu na wi-fi i ode oko 12% baterije.. ali izdrzi mi cijeli dan,nekad dan i pol.. racunam na to da ce se povecat kapacitet nakon bar mjesec dana..

m4dm4n 11.07.2010. 12:50

1. Nemoj gasiti aplikacije, jer je to glupo i nepotrebno i trošiš bateriju.
2. Gasi nepotrebne servise tipa WiFi, BT, GPS dok ih ne koristiš.
3. Nemoj koristiti nikakav haptic feedback i stvari koje ne trebaš.
4. Smartphone je smartphone, i normalno je da troše bateriju više.

Omerta 11.07.2010. 13:18

Zahvaljujem na odgovorima ali nemojte vise..
Ne shvacamo se..
Nego, citam sad u bug-u, google ce odsad jednom godisnje izdavati verzije os-a, ma divotica..

Router 11.07.2010. 13:27

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1686858)
Zahvaljujem na odgovorima ali nemojte vise..
Ne shvacamo se..
Nego, citam sad u bug-u, google ce odsad jednom godisnje izdavati verzije os-a, ma divotica..

Ne,ne,ti ne shvacas. Ako oces mobitel na kojem je samo bitno da je što manje na punjacu,onda Nokia 1209,i zaboravi na Desire ili vecinu smartphonova sa ogromnim ekranima.
Meni drzi dan i pol u prosjeku,i nemam prigovora na to.

c-shadow 11.07.2010. 16:16

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1686823)
Neznam koliko tu ima istine, ali svakako jako slaba baterija.. 'mozda' je to i karakteristika smartphonea ali svejedno vrlo lose izvedeno,lol..
pola sata kopanja po netu na wi-fi i ode oko 12% baterije.. ali izdrzi mi cijeli dan,nekad dan i pol.. racunam na to da ce se povecat kapacitet nakon bar mjesec dana..

To da Wifi trosi puno je normalno.
Kao sto su ti vec rekli, moze biti da je problem u task killeru, HTC ima po defaultu dosta aplikacija koje se dizu automatski, moguce je da tvoj task killer zatvara neku koja se odmah nakon toga ponovno pokrece i tako u krug. A mozes donekle i kontrolirati na sto najvise trosis bateriju tamo u "about phone" pa na info o bateriji.

Newbie Pro 11.07.2010. 21:20

Nasao sam mobitel koji mi odgovara po svemu, nakon duge potrage i njuškanja po netu.

Čekam Droid X.

Nisam samo ziher, hoce ic Froyo gore?

xlr 11.07.2010. 21:40

Droid X kao takav neće dolaziti u Europu. Možda izdaju sličnu verziju kao u slučaju Droid - Milestone.

Newbie Pro 11.07.2010. 21:48

Citiraj:

Autor xlr (Post 1687115)
Droid X kao takav neće dolaziti u Europu. Možda izdaju sličnu verziju kao u slučaju Droid - Milestone.

To je onda fakat pušiona :S

Misliš na to da će bit hardverski slabiji? Ili pod drugim imenom samo kao npr. Evo/Desire?

m4dm4n 12.07.2010. 00:09

Citiraj:

Autor Newbie Pro
To je onda fakat pušiona :S

Misliš na to da će bit hardverski slabiji? Ili pod drugim imenom samo kao npr. Evo/Desire?

Evo != Desire.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:46.