PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ve-mil/Unusmedia/Informatika Vrbani iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164286)

coconut 05.11.2009. 10:39

Po webu, na raspolaganju imaju čak 8 grafa i 9 lapova. Impresivno na što se svela jedna od najjačih IT firmi u HR.

V.I.P 05.11.2009. 13:39

cek ..na kraju,jel vemil propao ili?? ja sam tek sad vidio da imam ocz memoriju iz vemila, ako propadne jel sam i ja popusio ili?

Apacer ft Bozja 05.11.2009. 13:51

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1475644)
cek ..na kraju,jel vemil propao ili?? ja sam tek sad vidio da imam ocz memoriju iz vemila, ako propadne jel sam i ja popusio ili?

Jos se nista nezna :)
Ali ja znam da ja imam garanciju na misa i graficku tamo, i to jos minimalno godinu i pol-dve, pa ce biti vrlo zajebano ako vise ne rade :/

Amepshi 05.11.2009. 13:54

Citiraj:

ve-mil je nesto koketirao sa OCZ-om. U principu nisi i jesi popusio s OCZ - nisi zato jer ako RAM rikne saljes direkt njima i ako nemaju taj model vise salju bolji model koji imaju. Lose je to sto ti placas postarinu kada saljes RAM module.

bego2 05.11.2009. 15:17

zovem vec 4 dana servis u vezi diska što je na garanciji kod njih, javljala mi se centrala i tip svaki dan veli kak ih nema i da nazovem sutra da će sigurno bit tamo, danas zove par puta, samo zvoni, nitko se ne javlja...po stranici nemaju ni jednog diska za zamjenu...da kontaktiram seagate? :D

coconut 05.11.2009. 15:19

Kontaktiraj Inspektorat.

bego2 05.11.2009. 15:22

koga? :D

V.I.P 05.11.2009. 16:18

Citiraj:

Autor Amepshi (Post 1475658)
ve-mil je nesto koketirao sa OCZ-om. U principu nisi i jesi popusio s OCZ - nisi zato jer ako RAM rikne saljes direkt njima i ako nemaju taj model vise salju bolji model koji imaju. Lose je to sto ti placas postarinu kada saljes RAM module.

RAM saljem kome direkt?? i btw.jesi siguran da je tako? ako je tako to mi cak i nebi bio problem sto se tice placanja postarine u slucaju da dojde do crkavanja :)

agm7007 05.11.2009. 17:22

Citiraj:

Ja imam napajanje (još 1god), proc i memoriju (2god), s tim da u zadnje vrijeme i imam nekad problema sa bootanjem sistema i sumnjam na napajanje (Forton Zen), ali ga zasad ne mislim nositi na reklamaciju. Samo mi još fali trakavica s tim da ga odnesem i onda propadnu, pa se natezati s njima oko povrata... Zato se nadam da će se ipak uspjeti oporaviti i opstati, barem još godinu, dvije kolko meni traju garancije. :fiju:

coconut 05.11.2009. 17:45

@bego2
Njih
DI

@vip
Stvari za reklamaciju se uvijek šalju prodavaču jer je on u ugovoru sa generalnim zastupnikom tako dogovorio. U nekim slučajevima su ljudi slali direktno zastupniku da bi skratili proceduru i nije bilo problema. Na garantnom listu ti mora pisati tko je uvoznik tako da nemaš beda i ako vemulj propadne (sumnjam da će do toga doći).

mymoon 05.11.2009. 19:35

Citiraj:

Autor Tomo (Post 1475237)
Bogami ovima iz linksa ide super. Denis kupio GTR R-34 neki limited edition. Sire se po Hrvatskoj...

ima ukusa. :D
dabogda ih deset kupili. nemam ništa protiv, uz uvjet da time nije nitko zakinut.

Tomo 05.11.2009. 20:31

Ma, neka si je on kupio. Al nije ni neko bajno stanje u firmi. ;)

Amepshi 05.11.2009. 21:06

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1475822)
RAM saljem kome direkt?? i btw.jesi siguran da je tako? ako je tako to mi cak i nebi bio problem sto se tice placanja postarine u slucaju da dojde do crkavanja :)

Imas pravo rjesavati svoju garanciju direkt s OCZ. Naravno da oni preporucaju da se obratis svom dileru jer to onda ide puno brze, nemas troskova slanja postarine. Bubnut cu sada, ali mislim da OCZ RAM moras slati u USA, no ako ikada dodje do nedajBoze crkavanja onda se s njima lako cujes preko maila / njihovog foruma i dogovoris reklamaciju.

No da se vratimo na reklamacije u ve-milu, da ja vas ljude pitam ono vrlo bolno pitanje - kako vi mislite da ce oni ispostovati garanciju? Racun im je blokiran, ne mogu vam vratiti novce. Hardvera nisu narucivali mjesecima tako da vam ne mogu dati nesto slicno reklamiranom proizvodu. Mozete napisati tuzbu inspektoratu i stati u dosta dugi red onih koji od ve-mila potrazuju isplatu duga... A znate da se prvo namiruju oni veliki dugovi, sitni se cesto NAZALOST otpisuju!

Tako se dogodilo i u Raj computers, na tisuce ljudi je ostalo s krepanim laptopima koje nisu mogli reklamirati niti direktno kod Gericoma. Nitko nije odgovarao za prijevaru kupaca, firma propala, radnici na cesti... Ovo je sve sto sam cuo, volio bih da mi netko s dokazima kaze da su sve garancije za Gericom laptope bile ispostovane i da ce drzava napraviti svoje u zastiti potrosaca koje je nasanjkao ve-mil.

V.I.P 06.11.2009. 12:43

taj skyline je razbio,gledao sam ja slike

tomek@vz 06.11.2009. 15:08

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1476456)

Nije on nego klinjo sa bemburom...

Tomo 06.11.2009. 16:12

A dugo mu je trajao :lol:

Branx 06.11.2009. 18:19

Nije da je bitno za temu, ali složen je auto odmah, samo branik je nastradao i farovi...

bego2 07.11.2009. 04:08

puko sam vise i poslao mail na vemil@vemil.hr i ovo dobio kao odgovor :D
Citiraj:

Poštovani gospodine Begiću ( :D )

zahvaljujemo na Vašem dopisu u svezi
reklamacije na hdd Seagate 500gb.

Ovim se putem ispričavam zbog
nemogućnosti ostvarivanja telefonskog kontakta sa Odjelom servisa,
međiutim u tijeku nam je inventura, tako da nismo u mogućnosti zaprimati telefonske pozive.Također se ispričavam zbog produljenog perioda rješavanja Vaše reklamacije, međutim mi smo kontaktirali proizvođača, te smo dobili povratno isti model diska za zamjenu, te ćemo ga danas predati dostavnoj službi Overseas da ga dostavi na Vašu kućnu adresu.

Sa poštovanjem

Andrijana Azenić
Voditelj reklamacija i RMA
T+385 1 3033 863
F+385 1 3079 409
M+385 91 3667 956
:goodnite:

JuVe 07.11.2009. 11:22

to da su "kontaktirali proizvodjaca" i da im je poslao disk necu niti komentirat koliko je suplje... ali mislim da ces dobiti CERTIFIED REPAIRED DISK vjerojatno od serije 7200.11 ako im je stvarno stigla posiljka od proizvodjaca. i ako je, to znaci da ce vemil prezivjet jos koji mjesec.

yedwy 07.11.2009. 11:36

Ma Ve-Mil će vjerojatno pozatvarat sve poslovnice osim ove u ZG i napravit neki dugoročni plan s foteljašima da ih pumpaju i izvuku iz ghovana, čim je HG u "remontu" i vraća se s "novom perestrojkom" sigurno su i oni dobili od države pare da nas dalje mogu hebat, ipak su njih dvoje "vodeći lanci" i moraju se čuvat radna mjesta...

Inače neznam kako izgleda pozadina ove krize al me nebi čudilo da kad su proljetos kvazi objavili bankrot države da su otkazane narudžbe (tj plaćanja) za kojekakve državne institucije pa su HG i Ve-Mil naletili na mine jer su već spiskali profit koji su trebali dobit od tih poslova na širenje i sad je bananjeros...

JuVe 07.11.2009. 11:40

cuvat radna mjesta? onih 10% koji ostaju u zagrebu?

yedwy 07.11.2009. 11:41

Bitno je kako izgleda u novinama, ne kolko će to stvarno imati efekta...

Mad_Duke 07.11.2009. 14:50

Meni je žao jer sada više nema nitko (barem na nabavi) Compro tunere. Šteta

bego2 07.11.2009. 15:34

Citiraj:

Autor JuVe (Post 1477562)
to da su "kontaktirali proizvodjaca" i da im je poslao disk necu niti komentirat koliko je suplje... ali mislim da ces dobiti CERTIFIED REPAIRED DISK vjerojatno od serije 7200.11 ako im je stvarno stigla posiljka od proizvodjaca. i ako je, to znaci da ce vemil prezivjet jos koji mjesec.

jel takvi diskovi imaju one obojane rubove možda (zelena crta mislim)? nesto kao što je bilo u hg šrotu...

Gabre 07.11.2009. 16:32

Paske -- hebga, no za tvoj info, Links radi odlično i imaju posla i imaju komponente koje se traže.

Citiraj:

Autor Tomo (Post 1476066)
Ma, neka si je on kupio. Al nije ni neko bajno stanje u firmi. ;)

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1476456)

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 1476662)
Nije on nego klinjo sa bemburom...

Citiraj:

Autor Tomo (Post 1476753)
A dugo mu je trajao :lol:

isuse, za koliko se proširi hrpa dezinformacija.
GTR je nastradao tako da ga je neki tip iz Pule štrajfao i ogrebao naprijed, nikakva krivnja vlasnika R-34. stradao malo branik i far.

JuVe 07.11.2009. 17:00

Citiraj:

Autor bego2 (Post 1477771)
jel takvi diskovi imaju one obojane rubove možda (zelena crta mislim)? nesto kao što je bilo u hg šrotu...

da, to su ti. to su originalno vraceni i popravljeni od strane seagatea, a obzirom da sam takvih vidio milijun reklamiranih (famozna serija 7200.11 500gb diskovi) ocekujem da seagate vecini samo zamijeni firmware i vrati ih prodavaonicama ubrzo...

bego2 07.11.2009. 20:22

Citiraj:

Autor JuVe (Post 1477836)
da, to su ti. to su originalno vraceni i popravljeni od strane seagatea, a obzirom da sam takvih vidio milijun reklamiranih (famozna serija 7200.11 500gb diskovi) ocekujem da seagate vecini samo zamijeni firmware i vrati ih prodavaonicama ubrzo...

o hebi to...ić će nazad ak mi to pošalju...šupKi :D

V.I.P 08.11.2009. 14:08

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1477811)
isuse, za koliko se proširi hrpa dezinformacija.
GTR je nastradao tako da ga je neki tip iz Pule štrajfao i ogrebao naprijed, nikakva krivnja vlasnika R-34. stradao malo branik i far.

a da?? :D znaci neki "moj" ga je napucao.. :D nisam znao,ja sam vidio samo slike dok je bio na cesti razbijen .. btw.daleko od toga,steta takvog auta :(

ante2 10.11.2009. 22:58

evo ja danas bio malo po speceraj u konzum na vrbanima tj zgradi Ve-Mila
svratih i na kat drugi do Algoritma + da vidim jel vemilko gecrk, kad ono tamo papirom obljepljena stakla i pise poruka tipa "mi u inventuri - rekonstrukciji poslovnice dojdite za koji dan, cijene akcijske" ovo je otprilike ono sta je pisalo + dao sam si malo ujetnicke slobode :D
iza papira se vidila ekipa koja je stvarno raskopavala standove i slagala nove (robu nisam vidio a nisam ni puno cirio)
uglavnom izgleda da ve-mil jos nije pao i da ce probat jos jednom, pa zivi bili pa vidili :chears:

Dizel 10.11.2009. 23:33

Hm, a gdje uopce reklamirati neispravnu robu? Imam jedan kit OCZ-a koji je rikavela pod jamstvom, a vidim da je OS poslovnica amen...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22.