![]() |
Jel se da još negdje nabavit pristojna LGA 1156 ploča? Koliko vidim po netu sve su sad 1155. A šteta mi je bacat Core i7 860 jer ne paše na nove ploče...
Yebalo ih mjenjanje socketa k'o donjih gaća svako 15 minuta... |
Citiraj:
|
Citiraj:
No, tvoja lova, radi što želiš. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Skupljaj pare i ubodi kakav polovni i7 2600K i neku Z77 ploču i miran si duooo dugooo ;) |
Ja sam rendao za frenda par puta po 24 sata na 1.29 i 3.8 sa mojom konfom i radilo je bez beda..vrtile su se temp oko 80ke ali što sad :) to mi je standardni "zimski" setting...ljeti ga spustim na 3.6 i 1.26 :D
|
Citiraj:
|
Mojem je tih nekih 3.8 krajnja granica stabilnosti s HT-om, a negdje 4 bez, čak neovisno o naponu (dalje od 1.35 nisam ni pokušavao nego sam zaključio da nema smisla)..vjerojatno je to dijelom i do ploče koja nije nešto ali naravno i do samog primjerka.
Ništa od toga naravno ne mijenja činjenicu da mu taj prijelaz s i5 na i7 netreba osim ako se ne bavi rednanjem i općenito ozbiljnijim procesiranjem koječega. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Jel zna netko gdje se isključuje u biosu ona sirena barem šta se tiče gigabyte ploče ili možda i u winu,pogasio sam sve moguće štednje šta sam našao u biosu; kad pređe 70 stupnjeva odmah svira...sa i5 nije a sa i7 svira
|
Zanima me dal itko zna di ima za nabavit neka 1156 ploca. Sve radi, samo je ploca crkla u jednom kompu.
Gdje god gledam ne mogu nista naci a nemam pristup "trznici" tu na forumu. Hvala |
Pitaj kolegu esc-a oće li ti prodat jednu, budući ima 2 relativno odlične ploče.
|
Citiraj:
|
Ima netko mozda za prodati plocu 1156 !? Hvala
|
Poz ekipa, zanima me dali ima koristi tj, dali se moze na i5 750 cpu iskoristit memorija od 1866mhz, jer ako sam dobro svatio pise da ovaj cpu podrzava samo do 1600
|
Ako dizes fsb i poigras se s omjerima definitivno moze :-)
|
Dobio jednu neispravnu brand konfu . i5 650/4gb/500GB.
Ispada da je sve ok osim procesora (javlja errore s jezgrama). I sad si ja študiram, ako uložim neke male pare, možda mogu imati pristojan htpc na kojem ću vrtjeti kodi i jednostavnu igru tipa lol. Super. Samo trebam drugi procesor (tržnica ili ebay), neki gpu koji paše u tu kombinaciju (300w psu, oprez) i voila. Što predlažete? |
i3 530. Ima ih za kikiriki na ebayu.
|
@guls - Imam takav i3 proc (komp na servisu). Covjek ne moze nabaviti plocu pa ce to vjerojatno u prodaju pa ti u tom slucaju mogu javiti na PM, ok?
|
Citiraj:
|
Probaj ugasiti HT, na nekoliko laptopa te generacije sam ugasio HT i nakon toga radili najnormalnije, a s upaljenim HTom, random shutdown, restart, bsod :)
|
Citiraj:
|
Nije do klokanja jer ta mbo je totalno ograničena s opcijama, a ne znam ju otključati, tako da ću imati isključivo stock.
|
|
Citiraj:
|
Nisam ti vrijeđao procesor, ne brini :D
Došlo je kao naručeno ako mu treba toliko snage, dostupni su zadnja 2-3 tjedna, valjda od nekud zadnja zaliha. |
Super je to proc, itekako. To se može spariti s nekom 7770 za sitne pare, samo kaj onda treba i odgovarajuća ploča i hladnjak da se to naclocka pošteno, što onda više nije htpc :)
Ali da me mami, mami me itekako. |
....
|
Citiraj:
Istestiraj memtest |
Đubre žuto mi je crknulo:fuming::fuming::fuming:,noctua ventilator i to na procesoru....imal sam nariktano da mi baca alarm i da alarmira kad cpu pređe 70 stupnjeva....i idem ja to budala nešto ugasit u biosu...pokrenem skeniranje windowsa koje optereti procesor 100% kad ono temperature preko 80,ja gledam šta je sad...nakon toga mi shebe cijeli bios i komp,stavio rezervni CM ventilator i non stop mi pišti neprekidni beep...reko valjda memorija,nije...i onda sam pogasio sve te funkcije u biosu za temperaturu,alarm,štednju energije i sad ne pišti...nemam pojma šta mu je i zašto baca continuous beep,neprekidni beep a prije nije nikad...najgore je šta mi prije toga baci 1 kratki beep(kao da je sve ok) pa onda taj neprekidni
Device manager mi je bacio neki error kod intel audio bus driver....tako nešto,na kraju sam na tome napravio unistall ali opet nije riješilo beep Evo greška,jel netko zna šta je to? http://www.pohrani.com/t/10/Yy/3qa8mwbu/greska.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:38. |