![]() |
Citiraj:
Vugava i Plavac mali rules. :amen: |
Mlatim po domacem mixu merlota i vranca. Ova je godina za vino bila vanserijska, slador mošta 23 %, alkohola oko 14, tako da secer nije ni trebalo stavljat :goood:
|
Citiraj:
|
Jako dobro vino mi je graševina Kutjevo cijena je cca 35kn/l i to je saavim ok. Pojavio se problem sto sam ga počeo puno trošit, pa mi je to sad teret za budžet, cca 160 kn/tjedno. :D
Pa me zanima jel ima di u Zagrebu Vinarija kutjevo i da ima te graševine u rifuzi? Google ne pomaže. Jedno vrijeme sam trosio Iločku graševinu u rinfuzi, ali ona mi je malo losija od Kutjeva. |
čuj ti njega, otkrio kutjevačku graševinu za gem :D
|
Nisam ja nista otkrio, Kutjevo je davno otkriveno :)
I da, ne kvarim ga vodom ;) |
Citiraj:
|
Jos da ga nadjemo u rifuzi, di bi nam bio kraj? :D
|
Citiraj:
Garancija : http://www.radio-zelina.hr/clanak/gr...-1-285-79.html Info : http://www.videooglasi.eu/tvrtke/nam...-svivan-zelina |
meni je kutjevačka oduvijek bila pojam za gem, iskreno toliko ga vežem sa mineralnom da ga nisam ni probao solo :D
|
|
Ja sam trenutno na domaćem kupažu od babića i plavine od crnog, a debita i maroštine kod bijelog. Berba 2011 je bila slaba po količini ali +4 po kvaliteti. (malo su kiseline ostale više zbog prevelikih temp krajem 8-og i u 9mj.)
Iako to i nije loše s obzirom da kod nas u Dalmaciji često budu kiseline i preniske. Ovako vino ima više svježine, pa mogu reći da je moja ocjena vina kao i godine +4. |
|
Navodno bi to trebala biti graševina Kutjeva d.d. iako sad pitanje je što pakiraju unutra :D
|
@ Jelc: Odbij PDV, maržu, transport, pakovanje i izađe fajn manje od 10 kn po litri. kakvo je to vino ? Refreshana bogtepitaj koja berba + interakcija sumpora u vinu sa neprirodnom ambalažom. Onda se čudiš da nemreš pogodit' put do lokalnog dućana i sjetit' se organizirat' Žderonje...:D
|
Jebote, prigorci i zigorci bu nekaj govorili o vinu i sumporu bogte...strašno:D
Ja volim imat takva konzumna sranja u kući, idu i u vajn a dobri su za gem:) |
Samo graševina i graševina, pobjegao sam sa kontinetna i navukao se na malvaziju i povratka više nema.
Ovdje (istra) većina vinara prodaje u rifuzi vina za nekih 15-18kn i dobar dio je neusporediv sa bilo kojom litrenom graševinom. Ali da se na koninentu naći dosta dobre graševine u rifuzi, međiurje (štrigovo) i požega je puna toga i dosta boljjih od kutjevačke. |
Koje su ovdje sve probirljive njuške pa jambraju na graševinu od 12kn/l:D
Mislim ono, pa u nekim dućanima budeš skuplje platil litru žuje ili karlovačke... |
Od 11 do 13.05. vam je Vinistra u Poreču. Svi vi koji ste ljubitelji vina dođite stvarno se isplati isprobati. Prošle godine su imali 280 vrsta samo malvazije, dok ukupno je bio oko 600 vrsta za degustaciju.
Uživao sam.... :) |
meni su istarske malvazije fenomenalne, makar najviše volim chardonnay i dobre graševine... tak-tak graševine (ove gore matore za 8.99kn/l) u gem.
|
Belje se poprilično popravilo (a i cijenom:D) otkako je Ivica uložio.
Graševina im je gotovo na razini kutjevačke, a Merlot iz 2008/2009 je IMO kategorija za sebe, čak i u usporedbi s razvikanim (precijenjenim) Dingačem/Postupom. Od bijelih su mi Silvanac i Sauvignon koplje iznad svih. Za špricer đakovački rizling.:D |
Iskusno oko na prvi pogled vidi da se ne ovdje ne radi o graševini kutjeva d.d., jeftini plagijat. Inače kutjevačka graševina mi je daleko najveći best buy kad se pije u gradu. U požegi je ima u svakoj birtiji za 60-70kn + 20 kn studenac, runda za manje od 100kn
|
Citiraj:
Za vajn guilaš nije dovoljno kisela:D |
Citiraj:
|
Oprostite, ali ova tema se sve više svodi na razglabanje 'alkosa' o jeftinim vinima umjesto da se pišu preporuke o stvarno dobrim (vrhunskim) vinima.
Unaprijed se ispričavam ako sam nekoga povrijedio. |
Alkosa?
Makaršta. :D Škicni par postova iznad. Nije da nema govora o vrhunskim vinima. Što bi ti od istih preporučio? Ako nisam nepristojan, u suprotnom isprika. :) |
Tema je vino i kao takva dopušta valjda da se razgovara i o "svakodnevnim" vinima a ne samo o vrhunskim...isto kao i na temi o pivu gdje se priča i o Žuji i pivu koje je 50 kn boca.
Koga smeta kaj se tu i tamo postavi pitanje gdje ima jeftinije graševine ili rizlinga za gemišt-taj bi možda trebao pronaći kakav uže specijalizirani forum:) |
E, jbg. Evo začetnika teme - malo se profiltrirao ukus u zadnje vrijeme i postao "fina guza"... :D
Ugl, jeftinjake više ne gledam (radije popijem čašu mineralne neg' čašu kutjevačke/beljske/nekedruge graše iz litrenke). Trenutno na stolu otvoreno "2718 sati sunca u boci" od Dubokovića - vrlo dobro za nekih 80-tak kn butelja. Neki dan probao Mihaljev Merlot 2009. (90kn butelja u podrumu) - čuvajte se Dalmoši, ovo vino ozbiljno ugrožava Plavce (da, i Dingače i Postupe) - izvrsno vino! Bijelo - Miraz Graša (Feričanci) - njam (ali, poskupo - cca. 100kn butelja)! Još uvijek se nađe orahovačkog Silvanca - "platiš 1 dobi'š 2" u Konzumu, Plodinama - bargain! Negativno - Erdutska kvalitetna Graša berba 2010, butelja - bljak. Litrena Kutjevačka i Beljska Graša berba 2010. - fuj. Frankovka 2009-, neki Vukovarski vinar - Milanković ili nešto slično - bljak. Neki jeftini Cabernet Sauvignon u Intersparu (ne sjećam se točno koji, ali znam da je cca. 25kn) - užas i katastrofa! |
Dodjem jucer u svoj kvartovski mali Konzum, nije bilo Kutjeva i uzmem to nesretno Belje (graševina) i 1,5l mineralne, racun 29,xx kn. Uglavnom, to Belje nije tak ni loše, pogotovo sa mineralnom i za tu cijenu (23 kn) tesko da može bolje :)
|
Citiraj:
A i bez problema će platit najbolje enologe. U idućih par godina Belje će potpuno preuzeti primat u proizvodnji najkvalitetnijih (što bijelih što crnih) vina u RH a Agrokor je već sada najveći proizvođač. Podsjetnik na trenutno stanje: http://www.jutarnji.hr/vina-belje-ne...-rastu/995236/ Kušaonica: http://www.belje.hr/djelatnosti/tp/kusaonica.asp |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:42. |