![]() |
ima li na tft central test? Gledaj rezultate poslije kalibracije. HPLP2475 je imao najbolje rezultate u klasi od tadasnjih monitora.
|
Ja sam pitao prijesvega zbog razlike u cijeni,a specsi su im gotovo identični, osobno me više čak HP privlači,ali vidjet ću,starom ću uvaliti vrlo vjerojatno kroz mjesec dana svog 24 TN-ca,pa kad budem kupovao mogu ponovo ovdje pitati ili google malo detaljnije pregledati.
|
Evo stigao i treći 2475W, napokon dobar model. Nema dead pixela, boje OK od ruba do ruba. Maaaaalo po sredini vuce na zelenu, no zbog toga ga necu opet vracat. Sad ide na kalibraciju pa cemo vidit. BTW, revizija je GiG177, Poljska, 10/2010.g
|
Što bi vi htjeli od monitora za 550$ :nono::lol2:
Hvala Bogu da se kod nas može dobaviti Dell i HP i nek nam živi Kodeks! :kafa: |
ciganska posla.
|
Na koliko drzite brightness?
Meni i na 15 izgleda presvjetlo. |
Meni je na 18
|
Jesi ga kalibirirao?
|
Citiraj:
BTW: ja imam jedan pixel... doduđe nije mrtav i vidljiv je u zelenoj boji samo kad je ekran potpuno crn i to ne iz svih kuteva. izgleda kao sitno oštećenje na premazu. |
Hvala adminu na zbrajanju poruka.
:amen: |
Razlike u cijeni ovog monitora idu i preko 1000 kuna pa me samo zanima da li ima više verzija ovog modela ili ne, postoji samo jedna verzija i to je to ?
|
Mislim da ima i PVA verzija matrice za njega.
|
A koja je razlika ? bolje/lošije i zašto...
tnx |
Meni je osobno bolji IPS. Generalno bolji kutevi gledanje, zadnji par modela koji su izašli na tržište, skoro i nezamjetan ghosting (tipa U2410 s 8-bitnom H-IPS matricom), boje su nekako"točnije", prirodnije. IPS je u pravilu skuplji panel, jel.
Prednosti PVA... Hm, bolji kontrast i crne boje, ali zamjetan "color shift" pri mjenjanju kuta gledanja. |
jel moguc upgrade firmwarea na monitoru i sta bi time uopce dobio?
|
Ne znam za ovaj HP2475w, na Dellu U2410 je moguce staviti novi firmware (preko USBa), iako prema informacijama koje su dostupne na Netu time gubis jamstvo;
Konkretno za U2410 se s novim firmwareom ispravlja dithering (bug), ali taj firmware je iscurio na net tako da je sve na vlastiti rizik |
To onda znaci da bi trebao otici u ovlasteni servis da mi to naprave... upgrade firmwarea.
Neki ljudi ovdje na forumu su toliko strucni da znaju cak recimo koji procesor je dobar, mislim na vrijeme i mjesto njegove izrade. Bilo bi odlicno kad bi tako znali reci i za ovaj topic po tom pitanju. I onda bi recimo gledao pri kupnji od kuda je monitor i slicno... Jer ovako nemam pojma sta gledat na njemu ako postoji neki bolji/noviji model tj. njegova novija verzija... |
Citiraj:
Citiraj:
Ima li trenutno netko u Zagrebu LP2475W za manje od 4k kuna s PDVjem? Hrvoje |
|
Citiraj:
Zvao sam prvih 7 sa liste i nitko nema..... |
Naruči onda :)
|
Citiraj:
K tome bi monitor sutra. |
Citiraj:
HP 2509m ima dosta dobre kritike, nije baš naj ali za tih 300 dolara(vani naravno) nije loše... |
Da, ali taj ima TN panel.
|
Šta nam onda preostaje uzet od bilo koga osim Dell U2410.
|
|
Citiraj:
Kod svih postoji velika mogućnosti zeleno-rozog štiha, pa bez probe ne. A osim toga a slučaju kvara dobiješ opet možda zeleno rozi pa je to loše. Kod U2410 osobina nepopravljivo loše je premaz anti glare. Toliko je zrnat da je to strašno. Imaš dojam da je stalno prljav. |
Citiraj:
|
Izvrsno:D još samo da dobijemo info kad dolaze na tržište.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:39. |