![]() |
Trebao si desetek sekundi drzati pritisnutu tipku power na ps3 da ti promijeni display postavke.....inace, nedavno sam kupio sm t220hd i u kombinaciji s ps3 sam prezadovoljan
|
pa isprobao sam i to 10 sekundi i nije upalilo. Pročitao sam uputstva ps3 i radio sve kak piše, ali slike nije bilo.
|
Kupio danas T220, samsungov panel, ali nisam zadovoljan. Još nisam uspio podesit sliku da me ne bole oči dok gledam u njega i gornji dio ekrana je tamniji od doljnjeg.
|
Ja da sada kupujem monitor, svakako bi uzeo ovoga:
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.326.036 Odličan izbor za grafičke dizajnere, oni koji rade u PS-u, za dodatne stvari, ma perfektno! ;)))) |
kupish dva 22" TN-a za tu cijenu (a koliko vidim i tu se radi o tn-u)
|
monitor
Evo ja sam naručio ovaj...
Monitor je dugotrajna investicija, jer ga se može imati duži niz godina, a osim toga uz njega se dobije i monokromatski laserski samsung printer... Što mislite o ovom monitoru: Monitor 22'' LCD SAMSUNG T220HD LS22TDDSUV, 5ms, 300cd/m2, 10.000:1, DVI, D-Sub, HDMI, TV tuner, crni http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.326.033 |
Danima tražim monitor, primarno za video i grafiku, ali oko 2 i po soma kuna.
Za oko mi je zapeo: Samsung SM215TW = cca 2300kn (21", stariji pa zato i jeftiniji model, ali s-pva matrica ; dodatni ulazi mi nisu baš potrebni, a neki spominju input lag) Isplati li se ovako nešto s obzirom na veličinu i kvalitetu, u odnosu na danas dostupne TN monitore? Predložite neko bolje rješenje? Kvaliteta videa nije presudna jer je u planu ionako poseban video-out... |
Citiraj:
Citiraj:
spojio sam ga preko vga, jer se u početku nije htio spojit preko dvi, a i sad sam lijen prebacit ga na dvi. a slika mi je ionako ista (tj. ne vidim razliku) |
Citiraj:
|
Citiraj:
koji je najbolji način za dobit čim bolju sliku na T220? neki kolor profili? u filmovima, ako su tamnije scene u gornjem dijelu ekrana, one postaju skoro pa crne, teško ih je za vidjeti... :( |
Citiraj:
Sad čekam da mi dođe LCD gore spomenuti, najviše me strah da će nedostajat svjetlosti(valjda neće) |
Citiraj:
digitalversus Koliko će ti pomoći to je upitno. Backlight bleeding i input lag nećeš popravit, ali valjda ti to nije bitno. |
Neznam. Idem ja ipak sutra u vemil da to pogledaju. pa ćemo vidjet. Vidim da neki imaju slične probleme dok neki tvrde da nemaju. pa sad neznam. ipak ću otići. Javim rješenje
|
Citiraj:
još uvijek preporuke? jer planirao sam uzeti tog hvaljenog 2232, no čini se da ga je sve teže pronaći. kakav je 'novi' model? |
Zvao ih i vele da je to normalno. Da je gornji dio uvijek tamniji od doljnjeg bez obzira na kut gledanja.
|
Citiraj:
|
Posebno sam kupio T220 za gledanje filmova i Pro evolution Soccera. U PES-u imam problem sa nekakvim zamagljenjem slike prilikom nekih bržih pomicanja. Neznam što je to. Kao da imam motion blur. Nevjerojatno je ubitačno za oči. Sad ne znam jel to normalno i da li je to itko primijetio kod sebe. možda je grafa preslaba?
|
Primjetio je onaj jedan lik što stalno priča kako kupuje HD4850,isto motion blur u PES-u,u svemu ostalom normalno radi.Vjerojatno su sjebali nešto kod portanja sa playstationa.
|
I meni se to dogada i u PES-u i u Fifi....
|
Al odoše oči u 3 papirnate maramice!
|
Citiraj:
inače imam T220,daj mi recite kako ste ga podesili,brightnes i kontrast? I da li imate problema sa probijanjem svjetla? meni dosta probija dolje po sredini ekrana svjetlo(vidi se kad je crna podloga npr. pri paljenu) da li je to uobičajeno |
Ja sam izgleda prošao prilagodbu očiju. Sad mi više ne smeta. Koristim one magic bright postavke (movie, sport, game, ...) i dobro je. meni probija po gornjem i donjem dijelu po pol centimetra kad je brightnes na max. Kad je na manje i nije tolko uočljivo.
|
Citiraj:
Za "bol u očima", mislim da je malo subjektivan dojam, pod pretpostavkom da si kalibraciju, nativnu rezoluciju, spoj DVI konektorom i svjetlinu odradio, da ti je dpi namješten prema navici i da sjediš na preporučenoj udaljenosti i položaju od monitora. Za gradijentnu sliku nema pomoći, to je objektivno svojstvo TN film panela, makakve god brojke napisali proizvođači... |
Citiraj:
|
kupio sam svoj prvi lcd monitor (samsung bw 2233) i svjetlost lagano probija s gornjeg i donjeg ruba kad je taman ekran. zbilja krajnje iritantno ponekad.
da li je to uobičajeno ili je dobra osnova za reklamaciju? |
Citiraj:
|
Citiraj:
To je kao da se žališ što ti tvoj fiat punto ima čudne zvukove kada dižeš prozor ili kočnicu... neće ti to priznati kao garancjiu dokle god sve funkcionira. kupi bolji auto i vozi. isto je i s monitorima :) |
koji sad onda monitor je za kupiti do recimo 1800kn? načito sam se svega ovdje...
|
Pa recimo Samsung 2232BW,LG Flatron L226WTQ...
|
odoh oplakati svoj 19'' crt.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:44. |