![]() |
Nikakva, bar po opisu, vjerojatno različiti dobavljači pa je zato mala razlika u cijeni.
|
Netbook 2.5" HDD na izdisaju, gdje naći odgovarajučeg ?
Imam NetBook "ACER ASPIRE ONE AO531h 0BK” kojemu je HDD na izdisaju i trebao bi kupiti drugoga (novi ili rabljeni) kapaciteta oko 160 GB.
Ovo su podaci za taj HDD: 2.5" TOSHIBA MK1655GSX (160 GB, 5400 RPM, SATA-II) Gdje da nađem odgovarajuču zamjenu (ili u hrvatskoj ili na eBay) |
U bilo kojoj trgovini informatičke opreme.
|
Izvini laik sam i neznam što točno da kažem prodavatelju: "dajte mi Sata HDD 2.5" 160 GB" i on mi ponudi 10 vrsta, kako da znam koji če mi odgovarati i po fizičkim dimenzijama.
Da li su svi HDD-ovi 2.5" istih fizičkih dimenzija, to mi nije jasno ? |
Da, 2,5" je mjera fizicke veličine diska. Nekad treba samo pripazit da nije debljine 7 mm disk ali ovaj je 9,5mm pa moze proc.
Isplativije ce ti biti uzet 320gb ili 500gb, razlike nisu velike 20-50kn, a ove od 160gb niti ne vidim bas. http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi...se=188659,2081 I da, nemora ti striktno Toshiba biti u pitanju, imas i Seagate, WD... |
Ima li tko WD Red? Koliko su glasni?
|
Veliki HDD malih dimenzija za prastari laptop
Lap je Dell Studio 1537. Star je preko 5 godina. Skoro će u prvi osnovne.
Treba mi preporuka diskača veličine 2.5" i kapaciteta od 1TB. Garancija neka bude što duža, a važno mi je da je tih i hladan pri radu. Povoljna cijena ne smeta, ali nije uvjet ukoliko disk zadovoljava prva dva uvjeta. |
WD Scorpio Black 750GB, 2.5 - 5 godina garancije cca 470 Kn
Eventualno ako postoji i black 2.5 od 1 TB ali nabava ne izbacuje ništa .... Samo WD black imaju po 5 godina garancije ako se ne varam ... |
Seagate ima 3 godine. E sad koliko su tihi... Po meni je ok izbor WD Blue, dosta su brzi nisu glasni.
|
Ne postoji Scorpio Black od 1TB
|
Scorpio Black su i brzi i glasni i topli. WD Blue su bolja opcija, ali se mogu naći povoljno Hitachi hardovi tog kapaciteta. Imam Hitachi 5K1000 i zadovoljan sam njime.
|
Nudi mi jedan gospodin 500 gigi Tošibu za 260 novaca. Jel to puno ili taman? Za garanciju, račun i ostale bitne stvari još ne znam, odnosno čekam na njegov odgovor.
|
Toshiba 500gb novi je 340kn
|
Vrijedi ako je s pisanom garancijom u nekom normalnom trajanju
novi 500GB s dvije godine garancije je 340 kn http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=500GB+2.5 1TB je još 90-100 kn gore http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=1TB+2.5 |
Trebao bih preporuku za neki HDD od minimalno 500 GB.
Dobio sam u Lenovu Z50-70 Samsungovog 1TB puža pod imenom ST1000LM024 HN-M101MBB 500 GB SSD mi je van svakog budžeta. HDD se traži, a da je brži od ovog, jer ovo je neopisivo loše i sporo. |
Citiraj:
|
Ili kupi neki 7.200 rpm disk tipa ST500LM021 (https://www.uzishop.hr/25-hdd/2393-s...-6gb-s-25.html)...
ili si gledaj neki SSHD tipa ST500LM000 (https://www.uzishop.hr/25-hdd/2094-s...isk-drive.html). Treba malo naći na netu recenzije i benchmarkove da se vidi kakav je jedan, a kakav drugi što se tiče brzine. EDIT: Imaš i ovaj: WD5000BPKX, na njega sam zaboravio, isto 7.200 rpm. |
Reko sam da nikad više ništa neću kupiti od Seagatea. A mrvicu kasnije sam i rekao da ne želim kupiti ništa Samungovo.
I vidi vraga - Seagate Samsung ST2000LM003. Postoji li još koji disk od 2TB, 2.5", ali da je 7.5mm debeo? Ide u Mac Mini koji će biti mali server... |
Koliko je znam, diskovi debljine 7mm su samo do 1TB kapaciteta, sve iznad je deblje.
I takvih od 1TB nema puno, imaš Travelstar Z5K1000 i WD10SPCX, ne znam jel još. |
Zeznuo sam se, mislio sam napisat 9.5mm.
|
Citiraj:
Čudno mi da WD nema ali izgleda da je tako. |
Daj ne budite toliko praznovjerni. Svojevremeno sam imao fenomenalan Maxtor HDD u vrijeme kada su svi kenjali po njima. Ako nemaš sreće niti jedan brand nije garancija kvalitete.
|
Ista priča. Još uvijek imam Maxtora od 80GB, koji radi od dana kad je kupljen, praktički svakodnevno. Ništa nije garancija kvalitete, ali imao sam Samsunge, Hitachije, IBM i WD. Nijedan mi nikad nije krepao. Seagate nisam nikad kupio i vjerojatno nikad neću dok god .i ne krepa barem jedan od navedenih...
|
Tako je the man. Cinjenica je da su wd i seagate dva najveca, a i najbolja proizvodaca hdd-a. Oba su vrhunski i tu se nema sta raspravljati, a pogotovo ne tvrditi za jednog ili drugog da je smece
|
Citiraj:
Zaboravio si i Hitachi/Toshibu, oni u ozbiljne svrhe ipak imaju znatno bolje diskove. |
Svi su oni u određenom postotku loši. Bitno je kupiti ili dobiti na poklon one primjerke koji nisu dio tog postotka. Da su svi 100% dobri i ispravni ne bi bilo potrebe za standardnom garancijom i bio bi škandal ako nekome HDD rikne.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislis da je Hitachi veci proizvodac hdd-a od seagate-a i wd-a? |
Citiraj:
WD ni približno nema modele za ozbiljnu upotrebu. |
To se slazem, ali ja sam pod "najveci" proizvodaci mislio broj :) u svakom slucaju ono sto sam htio reci u svom postu je da se ne moze tvrditi niti za wd niti za seagate da su smece, a to dosta ljudi radi. Ja sam fan seagate-a i uvijek cu biti, ali nikad nisam izjavio da je wd smece jer je to apsurdno reci :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:34. |