![]() |
iznos je obicno veci zbog konverzija valuta koje se rade - da bi se to izbjeglo (dobro je skriveno :) )
Na glavnom ekranu Welcome, Josko Utegurovic (josko@blabla.com) Edit profile Zatim Financial Information . Recurring payments Zatim Edit funding optins zatim kraj Vise conversion options i odabrati drugu opciju (dakle da se ne koristi paypalova konverzija mego da bude u valuti u kojoj je napravljen trosak) |
Hvala na informaciji. ;)
|
@Munjara, mogu to samo napravit za Visu, ne i za Mastercard, znaš možda zašto?
|
Citiraj:
...uspio sam jedino da mi umjesto u USA dolare prebacuje u Eure (i to je nešto, izbjegavam da mi banka onda USA dolare prebacuje u Eure ) |
ovo vrijedi samo za Visu, Amex je denominiran u USD i sve se obracunava u USD za amex na paypalu. Mastercard pretpostavljam isto ima drugaciji obracun.
|
http://myworld.ebay.com/rover_stores_home
Je li sigurno kupovati od ovog korisnika? Koliko vidim jest...ali opet ima nekoliko negativnih feedbacka...problem je što tražim gdje kupiti LiveScribe Pulse 1GB "olovku", a da ima dostavu u HR. sto preporucate? // sluzbena stranica i Amazon NE dostavljaju u HR |
|
našao ova 3 ponuđača...koji da uzmem?
http://cgi.ebay.com/Livescribe-Pulse...3A1%7C294%3A50 http://cgi.ebay.com/NEW-Livescribe-1...3A1%7C294%3A50 http://cgi.ebay.com/LIVESCRIBE-PULSE...3A1%7C294%3A50 |
to sam trebas zaključiti i ocijeniti.
Ovaj treći bi mogao biti najpovoljniji ali ima rezervnu cijenu i prodavač je usprkos 100% feedbacku novi. Za postarinu se raspitaj Najeftinija opcije je Usps First class ali nema broja za praćenje pa je i najnesigurnija Slijedeća je Priority mail, sa brojem za praćenje, zatim još brži i skuplji Express mail. Obzirom da mi rijetko treba toliko hitno da sam spreman skupo platiti postarinu, najčešće mi je Priority mail sasvim ok, s time sam do sada imao sreću što mi stvari koje su stizale first classom nisu bile carinjene, ali je nezgodno ako se izgubi putem a npr prodavac te upozorio na tu mogucnost- no ti si inzistirao. Ako bas treba hitno onda ili dhl, fedex neki od kurira ili USPSov Express mail. |
uezo prvoga - poštarina je priority mail 36.00$. gledao feedback, od njega najviše naručuju te olovke i svi imaju 100% pozitivan feedback. :beer:
|
Citiraj:
Ako stvar stvarno radi tako kako pisu, me likes! TIA! |
Kad i gdje se može vidjeti onaj '4 digit code' koji paypal traži za verifikaciju kartice?
Ja sam danas bil u banki i vidim da mi je nešt uzelo 2.12 USD ali piše 'Rezervacija za plaćanje na POS-u'. Nigdje ne piše ni paypal a kamoli kakav kod i nije 1.95 USD kak bi trebalo biti. Sad dal je to ta transakcija ili nije? Kartica je visa electron iz PBZ-a. |
Vjerojatno nije, oni ti uzmu točno $1.95 i piše ti sljedeće PP *1234 EXPUSE gdje je ovaj 1234 taj 4 digit code
|
ta rezervacija ce ti biti refundirana ali nije ono sto trebas - pricekaj par dana i dobit ces transakciju koju trazis uz koju ce pisati sto trebas - otvori pbz lite u banci i imat ces besplatni uvid u stanje i transakcije po racunima.
|
Citiraj:
|
Možda se carinici vole igrati s legićima :D
|
Meni, srećom još nikad ništa zagubljeno, sva sreća da si imao insurance... ;)
Recimo ima shipping opcija gdje je insurance već uključen, pa radije uzmem takve ponude sa insuranceom Jao samo da omoguće plaćanje na paypal u hr, to će bit preporod! |
Citiraj:
No, ja mislim da ćemo dospit na listu rizičnih zemalja ako se to ostvari... pogledaj koliko samo prodavača vara ljude na PCE, a kamo li tek neke strance :lol2: |
Haha istina, imali bi velikih problema s nama, samo što vjerujem da imaju spremne mehanizme i za takve pacijente ;)
|
@ borisko & Munjara - hvala. Došla je ta transakcija i kartica je verificirana. Pital sam za PBZ lite i rekli su mi da se ta usluga ukida i da dolazi neka nova s kojom se dobiva nekakav čitač kartica pa budem pričekal na to.
Sad me još zanima par stvari: 1. Logiral sam se na ebay.com i pisalo je da će mi poslati mail s verifikaciskim kodom, nije mi ništ stiglo pa me zanima kolko treba za to čekati. 2. Dal treba imati novce u paypalu na balance ili ne? Zanima me jer dok nekaj kupim dal se taj novac uzme s tog balance na paypalu ili paypal uzima te novce s kartice? |
Haha, u tom PBZ-u su takvi glupani da je to za plakat. Već godinu dana ukidaju taj Lite, ni sami neznaju kaj bi s tim...inače im na stranicama još uvijek valjda piše da ima neki paket iznad litea koji je dosta povoljan a ima sve mogućnosti. I onda dođeš u poslovnicu to uzet da bi ti rekli da se ta usluga gasi, jel... :D
btw. meni Lite radi najnormalnije za Visu Electron PBZ. Inače, neznam čemu FORSIRAJU taj jebeni token/čitač kartica, pa smisao internet bankarstva je da ga mogu brzo i lako pristupit podacima, sad ja trebam em nosit token/čitač sa sobom, em najvjerojatnije koristit Internet Explorer...ma uzas. 1. jao nebi znao, mislim da meni to nisu radili, ako jesu zaboravio sam :D 2. ovo uzmi s rezervom ali mislim da je ovak > budući da nemaš uplata na paypal, nema niti balancea, ali u našem slučaju 100% ti se direktno charga kartica za sve transakcije. |
PayPal ti cucla lovu s kartice i uplacuje pare na istu u slucaju refunda od sellera ako iskamcis istog za refund :)
|
Hvala na objašnjenju.
Rješil sam ovaj problem s ebay-mail-potvrdom. Neće poslati potvrdu na freemail.x.hr - nije bilo ni u smeću jednostavno nije stiglo. Na gmail je stiglo odma. |
Citiraj:
"Mala zamlja za velika muljanja" "Hrvatska - eBay prevarantska meka!" "Budite prevareni bez da uopce fizicki dolazite kod nas - Hrvatska" I slicno... |
Imam problem sa jednom kupljenom stvarčicom i otvorio sam dispute na paypalu...
Kakva je dalje procedura ? Prodavatelj mi je voljan vratiti novce.... |
prodavac u svom paypalu klikne opciju refund i zdravo bok doviđenja
|
Kupovina preko eBay-a
Dali možda tko zna koja bi bila ukupna cijena ako se naruči taj notebook, kako to ide preko granice, pdv.. ?
Molim vas da napišete svoja iskustva ako je tko kupovao.. Hvala! Radi se o ovom modelu: http://cgi.ebay.com/NEW-MSI-MS-1722-...3%3A1|294%3A50 |
Vjerojatno US only. nema za HR
|
...dobio lovu natrag..iskreno, nisam se nadao
|
Zašto nemogu naručit iz Hrvatske (amazon,ebay) ??
Prije neki dan sam išao prvi put nešto kupiti preko interneta i u tu svrhu sam otvorio accounte na ebay i amazon.
Pronašao sam jednu ram memoriju za moj stari comp na http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001M1DQF2 i pokrenuo naruđbu ali nakon nekog vremena dolazi mi poruka: "We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination" Nakon toga istu takovu memoriju pronađem na http://cgi.ebay.com/512MB-DDR-PC2700...3A1%7C294%3A50 i tu dolazi poruka: "You are registered in a country to which the seller doesn't ship." Nije mi jasno čemu te svjetski poznate trgovine ako svoje proizvode ne mogu isporučiti u bilo koju državu svijeta kad se kupac slaže da on plača poštarinu. Postoji li neka internet trgovina koja isporučuje sve svoje proizvode u Hrvatsku. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:56. |